// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Autoutilitare noi în valoare de peste 26 de milioane de lei, pentru întreţinerea drumurilor. 214 autoutilitare achiziţionate de Compania de drumuri

Până la finele anului, Direcţia Mecanizare a CNAIR urmează să mai recepţioneze 125 de autoutilitare speciale mixte cu tracţiune 4X2, în valoare de aproximativ 12,7 milioane lei, fără TVA.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cumpărat 214 autoutilitare noi, din care 100 dotate cu tracţiune 4×4, destinate întreţinerii drumurilor, valoarea totală a achiziţiei fiind de aproximativ 26,4 milioane de lei fără TVA.

Noile autoutilitare, care sunt destinate direcţiilor regionale ale CNAIR, vor permite creşterea mobilităţii spre zonele unde sunt necesare intervenţii, vor reduce timpii de deplasare şi vor scădea costurile de transport, ca urmare a consumului redus de carburant.

Potrivit CNAIR, la încheierea achiziţiei acestui nou lot de autoutilitare, Regionalele CNAIR vor avea în dotare 339 de autovehicule noi, astfel încât să poată acoperi necesarul tuturor Districtelor şi Centrelor de Întreţinere şi Coordonare, care gestionează reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Achiziţia se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014 de Direcţia Mecanizare şi prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a drumurilor. Planul presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind cumpărate peste 750 dintre acestea.

Sursa: AGERPRES

Facebook