Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Autostrăzi și drumuri mai scumpe. Construcția unui kilometru de șosea ar putea costa mai mult cu 10%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețurile autostrăzilor prind viteză. Chiar cu 10 la sută. Ministerul Transporturilor a pregătit noi standarde de cost pentru a stimula constructorii să facă lucrări de calitate. 60 de kilometri de șosea rapidă ar urma să fie dați în folosință, anul acesta, promit autoritățile.

Construcția unui kilometru de autostradă va costa mai mult, în medie, cu peste jumătate de milion de euro. Kilometrul de drum național va fi mai scump cu 120.000 de euro. Reprezentații Ministerului Transporturilor au majorat standardele de cost pentru marile proiecte de infrastructură.

Tarifele orientative, pe baza cărora sunt stabilite bugetele lucrărilor, nu au fost modificate din 2010. Constructorii au reclamat că au crescut cheltuielile cu forța de muncă şi utilităţile.

Compania de Drumuri va plăti mai mult și pentru serviciile de consultanță și proiectare.

Aproximativ 60 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință, anul acesta, promit autoritățile. Alți peste 100 de kilometri, dintre care tronsoanele I și V ale autostrăzii Sibiu – Pitești și Centura de Sud a Bucureștiului, ar urma să intre în etapa de proiectare.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea