// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Autostrăzi și drumuri mai scumpe. Construcția unui kilometru de șosea ar putea costa mai mult cu 10%

Prețurile autostrăzilor prind viteză. Chiar cu 10 la sută. Ministerul Transporturilor a pregătit noi standarde de cost pentru a stimula constructorii să facă lucrări de calitate. 60 de kilometri de șosea rapidă ar urma să fie dați în folosință, anul acesta, promit autoritățile.

Construcția unui kilometru de autostradă va costa mai mult, în medie, cu peste jumătate de milion de euro. Kilometrul de drum național va fi mai scump cu 120.000 de euro. Reprezentații Ministerului Transporturilor au majorat standardele de cost pentru marile proiecte de infrastructură.

Tarifele orientative, pe baza cărora sunt stabilite bugetele lucrărilor, nu au fost modificate din 2010. Constructorii au reclamat că au crescut cheltuielile cu forța de muncă şi utilităţile.

Compania de Drumuri va plăti mai mult și pentru serviciile de consultanță și proiectare.

Aproximativ 60 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință, anul acesta, promit autoritățile. Alți peste 100 de kilometri, dintre care tronsoanele I și V ale autostrăzii Sibiu – Pitești și Centura de Sud a Bucureștiului, ar urma să intre în etapa de proiectare.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Autostrăzi și drumuri mai scumpe. Construcția unui kilometru de șosea ar putea costa mai mult cu 10%

  1. ! 29.03.2018 la 12:07

    Poate se gaseste consultanta si proiectare mai ieftine la bulgari, care au terminat intr-un an autostrazi cu 5 benzi pe un sens, iar noi facem nici 1 km pe an.