Rămâi conectat

Politică Administrație

Autostrada Sebeș – Turda, un proiect doar pe hârtie, susține deputatul Clement Negruț

Ziarul Unirea

Publicat

în

România parcă a mers în trecut de când e guvernată de ilustrul mincinos Victor Viorel Ponta. Vreau să vorbesc despre autostrăzile din țara noastră care presupun uriașe chinuri de facere.

autostrada sebes turda 15Nu pot să nu amintesc de alți iluşltri care s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor și care au promis verzi și uscate în privința infrastructurii rutiere. Ministrul ,,marilor proiecte,, Șova și ministrul Ioan Rus au eşuat lamentabil nelăsând în urma lor decât un gust amar și decepții. Ambii au vehiculat utopii de genul autostrăzii suspendate a lui Oprescu.

Șleahta lui Ponta nu a putut decât să taie panglicile pentru tronsoanele de autostradă care au fost realizate în cadrul proiectelor ce aparțin guvernărilor anterioare. Și-au însușit niște merite pe nedrept. Actuala guvernare nu s-a oprit însă la nerealizări ci ne dovedește că este capabilă de pași uriași înapoi.

Primul caz: Autostrada Orăștie – Sibiu cu celebrul Lot 3 ianugurat în grabă în ajunul alegerilor prezidențiale, doar-doar mai strânge Victoraș ceva capital de imagine. Plătim însă acum prețul acelei presiuni politice de a inaugura un lot de autostradă. După cum bine știți sectorul de autostradă despre care vorbim este închis la această oră din cauza problemelor apărute imediat după darea lui în folosință. Deși reprezentanții CNADNR spun că numai o lună și jumătate va sta închis acest sector de drum, ma tem ca inca 6 luni vom circula cand pe autostrada cand pe lângă autostradă , înspre şi dinspre Sibiu

Al doilea caz, mult mai grav este cel al autostrăzii Sebeș – Turda. Un proiect atât de necesar pentru care s-au luptat oameni politici ai ”marilor proiecte” din USL nu cu mult timp în urmă , dar care acum au disparut şi nu scot o vorbă , când acest proiect are mari întârzieri . Sau în România lucrurile bine facute, pas cu pas, trebuie să bată pasul pe loc

Trebuie să știți că atât de mare este interesul autorităților pentru acest drum, încât pe anumite sectoare nici nu există încă autorizaţie de construcţie, deşi a trecut aproape un an de la semnarea contractului. Ce înseamnă asta? Bani europeni pe care ţara noastră nu-i va mai putea încasa. Pe primii 17 kilometri sunt yone care nu au nici acum autorizaţie de constructie, la 10 luni de la semnarea contractului. Autostrada trebuia să se termine în 2016, dar și acest termen e sub semnul întrebării. Până în 2020, România va avea la dispoziţie pentru a-şi pune la punct infrastructura de transport aproape 6,8 miliarde de euro, la care se adaugă 1,2 miliarde de euro prin mecanismul Connecting Europe. Cât credeți că se vor cheltui? În aceste condiții, la sfârșitul acestui an România va pierde 8 miliarde de euro din cei 19 miliarde alocați prin bugetul UE 2007-2013. Victor Viorel Ponta ne-a băgat pe gât acciza la carburanți ca să facă șosele și autostrăzi dar nu e în stare nici măcar să cheltuie cât are alocat din partea UE.

Avem un guvern condus de VV Ponta care nu a fost capabil sa facă nici măcar un Km de autostrada şi se lăuda că face 1000, dar ce este mai grav , România pierde pe mâna acestor guvernanţi miliarde de euro ,iar românii, vor ,,circula,, pe autostrăzile desenate atât de frumos pe hârtie de miniştrii PSD.

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea