Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Autostrada Sebeș-Turda se îndreaptă cu pași repezi înspre licitație. Primarii localităților tranzitate, reuniți la Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aiud intalnire autostradaAstăzi, la sediul Primăriei din Aiud, a avut loc o ședință cu reprezentanți de nivel decizional ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale la care au participat primarii localităților tranzitate și reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, subiectul discutat fiind viitoarea Autostradă Sebeș – Turda.

Fiecare primar a explicat problemele cu care se confruntă și, după caz, a făcut propuneri sau solicitări proiectantului autostrăzii. Din fericire, toate problemele semnalate sunt rezolvabile și vor fi puse la punct în cel mai scurt timp. Reprezentanții CNADNR au insistat pe timpul foarte scurt care îl au la dispoziție pentru definitivarea Studiului de Fezabilitate și începerea procedurilor pentru licitații, în următoarele luni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

A fost prezentat de asemenea proiectul cu ultimul traseu al autostrăzii, fiind explicate și soluțiile tehnice găsite pentru salvarea unui număr de 7 case din Oarda, de la demolare.

Vestea bună pentru Alba Iulia este faptul că CNADNR a acceptat propunerea CJ Alba de realizare a unui acces suplimentar la autostradă în partea de nord a municipiului, care să realizeze și legătura facilă cu zona Munților Apuseni.

Această nouă legătură la autostradă va permite și o legătură mai bună între DN74 și DN1 printr-o șosea de ocolire a municipiului Alba Iulia ce este deja prevăzută atât în planul de amenjare a teriotirului județului cât și în planul urbanistic general al Municipiului Alba Iulia.

A fost discutată și varianta realizării unui punct de acces la autostradă în zona Unirea/Ocna-Mureș. Urmează ca în scurt timp să fie făcut un studiu de trafic pentru a vedea cat de mult se justifică o astfel de modificare a traseului, având în vedere că la circa 15 km se află intrarea pe autostradă de lângă Turda.

În următoarele zile reprezentanții societății Search Corporation, cei care  au realizat proiectul autostrăzii, se vor întâlni cu reprezentanții primăriilor  pentru a dentifica soluțiile la problemele sesizate de fiecare edil în parte.

Consiliul Județean Alba așteaptă să obțină avize pozitive din partea administrațiilor locale pentru a putea elibera cât mai repede certificatul de urbanism necesar finalizării documentației pentru studiul de fezabilitate.

Mircea Pop, directorul CNADR, a anunțat ca lucrările la autostradă încep la sfârșitul acestui an sau în primăvara anului viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea