// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Autostrada Sebeș-Turda se DESCHIDE. CNAIR: „Deschidem loturile 3 și 4 în câteva zile”

Circulaţie rutieră pe autostrada A10, între Aiud şi Turda ar putea primi undă verde începând de săptămâna viitoare, iar șoferii vor putea circula pe cei 30 de kilometri finalizaţi din autostrada Sebeş – Turda.

Compania Naţională de Administrare Infrastructurii Rutiere deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda. Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga ne-a declarat că recepţia lucrărilor a fost amânată din cauza mai multor probleme.

„Autostrada nu a fost deschisă mai devreme, motivul fiind creşterea exigenţelor companiei în ceea ce priveşte problemele de calitate, inclusiv extinderea perioadei de garanţie. Constructorul a inţeles şi a refăcut anumite porţiuni, termenul de finalizare şi recepţie este 30 iulie”, ne-a explicat Narcis Neaga.

Contactat de ziarulunirea.ro, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR a declarat că ”luni dimineața este programată recepția pe loturile 3 și 4. În funcție de ce se constată la recepție s-ar putea da drumul la circulație”

Potrivit datelor oficialilor CNAIR, lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, între Aiud şi Decea, în lungime de circa 12,4 km este finalizat în proporţie de 100%. Din datele privind stadiul proiectelor în derulare rezultă că cei 12,4 km de autostradă se vor inaugura în cursul acestei luni. Mai mult, oficialii CNAIR decontează o factură în valoare de circa 20 milioane lei pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Sebeş-Turda. Luna trecută, Tirrena Scavi a primit aproximativ 1,1 milioane de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Proiectantul autostrăzii Sebeş-Turda, Lot 3 în valoare de circa 420 milioane lei este firma Aecom Ingenieria SRL, consultant – DRDP Cluj, iar constructor – asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA . În prezent, proiectul are nevoie doar de un aviz în cadrul Consiliului Tehnico Economic – Siguranţa Circulaţiei CNAIR. Lotul 4 de autostradă, dintre Decea şi Turda a fost construit de Porr Construct SRL, valoarea lucrărilor fiind de circa 470 milioane lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Autostrada Sebeș-Turda se DESCHIDE. CNAIR: „Deschidem loturile 3 și 4 în câteva zile”

  1. 1 26.07.2018 la 22:40

    DESCHIDET-O D.A.C.U.L.U.I ODATA
    SI NU MAI DAT-I ANUNTURI;DERBEDEILOR

  2. Petru 27.07.2018 la 12:36

    Cand se termina lucrarile si la Oarda ? Sa-i dam odata drumul la autostrada sa intram in randul lumii si noi. Pentru lucrari de interes national ar trebui sa fie o lege clara, sa nu fie intarziate lucrarile aiurea din cauza lui x sau y.