Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4: Scrisoare deschisă către Ministrul Transporturilor din România pentru deschiderea urgentă a A10

Prezent miercuri 14 martie, la Alba Iulia, Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat că și-a fixat ca obiectiv deschiderea loturilor 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda în luna mai. Acestea se întind pe 29 de kilometri, de la Aiud până la Turda. Ca urmare a anunțului făcut de acesta, membrii Asociației Pro Infrastructură au înaintat o scrisoare deschisă adresatăministrului Șova, în care cer deschiderea de urgență a loturilor 3 și 4.

„Stimate domnule ministru,

ELIT

Ne bucurăm ca ați vizitat ieri autostrada A10 între Turda și Aiud (28 km), care stă nefolosită de la începutul anului așteptând o soluție birocratică pentru a fi pusă la dispoziția cetățenilor. Suntem cu totul de acord cu analiza dumneavoastră conform căreia s-a trecut dintr-o extremă într-alta în materie de recepție a investițiilor. De asemenea suntem de acord că este păcat să stăm să ne uităm la asfaltul autostrăzii nu din cauze tehnice, ci din cauza legilor strâmbe.

Nu putem fi însă de acord cu obiectivul pe care vi l-ați asumat de a deschide autostrada abia în luna mai, din moment ce ea este circulabilă deja astăzi. Cum îi servește pe cetățeni ministerul pe care-l conduceți dacă dumneavoastră veți tine o autostradă închisă timp de încă două luni, după ce a stat deja închisă aproape 3 luni? Cum îi serviți pe plătitorii de taxe dacă amânați darea în folosință a unei investiții pentru motive care țin pur și simplu de încurcături legislative? Cine face legislația dacă nu dumneavoastră politicienii, guvernul din care faceți parte și majoritatea parlamentară care îl sprijină? Cetățenii știu foarte bine că dacă interesele o cer, legislația poate fi schimbată aproape peste noapte.

Mihail David - 2020

Suntem de acord cu dumneavoastră că orice kilometru de autostradă este important pentru România și vrem să vă reamintim că acești 28 km reprezintă aproximativ 4% din numărul de kilometri exploatați în prezent în România. Dorim să vă supunem atenției faptul că o autostradă este de 5 ori mai sigură pe osie și km parcurs decât un drum național de 13 m lățime (de tip DN2) și de aproximativ 10 ori mai sigură decât un DN obișnuit, cum este DN1 paralel cu A10.

Citește și: Autostrada Sebeș – Turda: Ministrul Transporturilor a declarat, la Alba Iulia, că are ca obiectiv deschiderea loturilor 3 și 4 în luna mai. Ce spune despre primele tronsoane

Domnule ministru, câte vieți ar putea fi salvate dacă ați promova de urgență în Guvern măsurile legislative necesare pentru deschiderea imediată a traficului pe A10 Aiud-Turda? Câte accidente ar putea fi evitate?

Domnule ministru, vă rugăm să arătați românilor că lucrați pentru cetățenii care circulă între Turda și Aiud, și pentru familiile lor, nu pentru funcționarii guvernamentali care și-au simplificat munca redactând acel regulament de recepție aberant care împiedică recepția acestei autostrăzi!

Vă rugam să înțelegeți că aplicând în mod pasiv acel regulament, în loc să-l schimbați pentru lucrările de infrastructură de transport, promovați birocrația în detrimentul cetățenilor, având consecințe care pot fi fatale pentru unii participanți la trafic!

Asociația Pro Infrastructură

P.S. Până în această dimineață, aproximativ 14.000 de cetățeni au semnat petiția pentru deschiderea A10 Aiud-Turda (link http://bit.ly/2Hmbwjw). Și numărul lor crește. Vă rugăm să îi considerați și pe ei semnatari ai acestei scrisori deschise!”, se arată în scrisoarea adresata Ministrului Transporturilor.

Sursa: facebook Asociația Pro Infrastructură

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

13 Comentarii

tobosarul 15 martie 2018 at 11:44

Batjocura,este la ea acasa in aceasta tara.Banii platiti de noi ca si DARI se evapora .BRAVO BAIETI!

Modest 15 martie 2018 at 13:22

Acest guvern nu doreste sa dea in folosinta nici un drum nou! Nu au bani pentru nimic, bugetul este secatuit, tara asta traieste de pe o zi pe alta.

Unu din Alba 15 martie 2018 at 16:38

E rea vointa clara. Cerem cu totii urgent deschiderea A10 Aiud – Turda!!!!

Costelis 15 martie 2018 at 17:15

Asteapta „plicul „!

apoliticul 15 martie 2018 at 18:45

Poate vreti sa intelegeti ca legislatia in momentul de fata NU permite receptia partiala cum vrea lumea.Sant curios cine semneaza cu riscul sa intre la mititica.

2 15 martie 2018 at 20:40

Ai dreptate,ia sa semneze vreunul,imediat sare ,,portocala „cu dosaru.

Albaiulean 15 martie 2018 at 18:57

Astazi 15.3 2018 la orele 16,15 din Partos pana langa restaurantul Ivinis-Sebes era coada de masini si se circula cu viteza melcului pe directia Sebes-Alba Iulia !!!!! Vai ce injuram soferii !!! si inca n-a venit caldura sa ne omoara in acest sector de drum.Sa se fac odata autostrada cu lotul 1, ca e Jale !!!!!!!

Tara lui Papura Voda 15 martie 2018 at 19:49

Va rugam…va rugam…va rugam…
Un popor de milogi, rupti in cur si latratori la aer.
Daca ar vedea cei care au murit la revolutie in ce stadiu ne aflam la 28 de ani dupa si ce incompetenti ne conduc pusi in functii tot de noi, cred ca s-ar rasuci in morminte de durere!

dolfi 15 martie 2018 at 19:57

stati ca boii – la cozi la spitale, la cozi in trafic, la finante, la taxe si impozite, munciti pana crapati ca sa tineti in spate putorile bune de munca, pensionarii de lux, salariatii de lux din toate institutiile publice, mormaiti ceva in barba si luati-o de la capat!
Sa nu va cereti drepturile sclavilor si sa va puneti ochelarii de cal atunci cand votati!

2 15 martie 2018 at 20:45

Pai,ce face presedintele,pe vremea lu neanicu,mai erau mobilizati,al nostru ,acum ,franeaza cat poate,e totusi presedinte,,,,

didi 15 martie 2018 at 20:53

Problem e ca italienii erau obisnuiti sa faca cum vor ei,sa dea mita si sa treaca,acum daca nu mai pot face asa ,cei de la minister ,nu mai sunt dispusi sa faca rabat la calitate s-au blocat,foarte bine ,sa lucreze si la noi ,ca in Italia,sau sa plece acasa.

dexter morgan 17 martie 2018 at 13:10

didi se vede ca esti pe langa subiect prietene

abby 17 martie 2018 at 14:20

baaaaaa!!! lasati drumul asa.
nu vedeti ca este numai un deal si o vale, si curbe cate vrei.
starea lui tehnica vai de capul lor.
mai bine poate fi folosit ca piste de biciclete.
poate organizeaza turul frantei o etapa pe aici.
si se recupereaza banii.
plus ca poate fi folosit ca sport de masa pana nu dau carutele…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...