Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș-Turda: A fost atribuit contractul pentru supervizarea lucrărilor de pe Lotul IV

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Supervizarea lucrărilor de construcție la Lotul IV al autostrăzii Sebeș-Turda va fi făcută de Asocierea TECNIC Consulting Engineering Romania SRL – SPEA Ingegneria Europea SpA. (Lider de asociere – TECNIC Consulting Engineering Romania SRL). Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat atribuirea contractului în data de 4 februarie 2015. Valoarea estimată, fără TVA, este de 3.980.826 de lei.

Se vor efectua servicii de supervizare a proiectării și execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Proiectare și execuție Autostrada Sebeș-Turda Lotul 4”, la standarde de înaltă calitate, evaluarea și aprobarea lucrărilor, materialelor, echipamenteleor etc., atât pe durata proiectării, construcției, cât și pe perioada de notificare a defectelor, astfel încât antreprenorul să execute lucrări de bună calitate și să finalizeze proiectarea și lucrările în perioada de execuție specificată în contract.

Sunt vizate servicii de arhitectură; servicii de inginerie și servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană și servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanță științifică și tehnică; servicii de testare și analiză tehnică.

În urma lansării licitației au fost primite 13 oferte din care doar 5 au fost admise. otrivit anunțului publicat pe SEAP, surata contractului este de 74 luni începând de la data ordinului de începere a lucrărilor și urmărește perioada de execuție a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru autostrada Sebeș-Turda, Lot 4 (4 luni proiectare, 18 luni execuție și 48 de luni perioada de garanție) la care se adaugă o perioadă de 4 luni pentru perioada de finalizare a lucrarilor, inclusiv emiterea Certificatului de Recepție Finală.

Licitațiile pentru supervizarea lucrărilor la cele 4 loturi ale Autostrăzii Sebeș – Turda au fost lansate în luna iulie 2014, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 9 septembrie 2014. Valoarea totală estimată a fost de 45.983.920 de lei fără TVA, adică aproximativ 10 milioane de euro – câte 11.495.980 de lei pentru fiecare lot.

Până în prezent s-a mai încheiat contractul pentru supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie la Lotul 2 care va fi făcută de asocierea Kappa – Architects & Engineers – Salfo & Associates, potrivit unui anunţ al CNADNR. Acest contractul a fost atribuit la data de 5 ianuarie și are o valoare de 1,57 milioane de euro cu TVA (adică peste 7 milioane de lei). De asemenea, CNSC a admis, la sfârșitul lunii ianuarie 2015, contestația asocierii SC ISPCF SA – Pegaso Ingegneria SRL – Sistema Ingegneria SRL și a obligat CNADNR la reevaluarea ofertei, în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect supervizare autostradă Sebeş-Turda Lot 1.

Autostrtada Sebeș-Turda (A10) va face legătura dintre Autostrada A1 și Autostrada A3.

CNADNR a împărțit tronsonul de 70,0 km în patru loturi de 17 kilometri, 24,2 km, 12,4 km şi 16,3 km: Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostradă în Sebeș până la Pârâul Iovului; Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud; Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea; Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea