// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Autostrada Piteşti – Sibiu: Primul tronson din munţi ar putea fi gata în cinci ani. Documentaţia a fost trimisă la ANAP

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis, joi, spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru licitarea secţiunii 4 a Autostrăzii Piteşti – Sibiu, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. Acesta este primul tronson de autostradă din România ce va fi construit în munţi şi ar putea fi gata în cinci ani.

CNAIR a transmis un comunicat de presă prin care confirmă informaţiile Economica.net referitoare la documentaţia pentru licitarea secţiunii 4 a Autostrăzii Piteşti – Sibiu. “Documentația pentru Contractul destinat proiectarii și execuției secțiunii 4 a autostrăzii Pitești-Sibiu, a fost trimisă astăzi la ANAP pentru verificare și validare. După finalizarea acestei etape, Contractul pentru proiectare și execuție va putea fi postat pe SEAP, pentru ofertare”, se arată în comunicat. CNAIR mai precizează că anul trecut au fost scoase la licitație contractele pentru proiectarea și execuția loturilor 1 și 5 ale autostrăzii Pitești-Sibiu, iar la ora actuală ofertele se află în faza de evaluare.

După verificarea şi validarea documentaţiei de către ANAP, contractul pentru proiectarea și execuția acestei secţiuni va putea fi postat în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP), a explicat Şerbănescu.

Proiectarea acestei secțiuni ar urma să dureze 16 luni, iar execuţia lucrărilor 44 de luni. Perioada de garanție pentru calitatea lucrărilor, stabilită prin documentație este de minim 60 de luni.

Secțiunea 4 a autostrăzii Pitești-Sibiu este cuprinsă între localitățile Tigveni și Curtea de Argeș și are o lungime de 9,86 km, din care 1,35 km de tunel care vor fi construiți în zona de traversare a dealului Momaia.

În acest moment se află în procedură de elaborare documentațiile pentru loturile 2 și 3 ale acestei autostrăzi.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit Ministerului Transporturilor.

În iulie 2017, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit în octombrie 2017 nouă oferte (secţiunea Sibiu – Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti). La ora actuală ofertele se află în faza de evaluare.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Autostrada Piteşti – Sibiu: Primul tronson din munţi ar putea fi gata în cinci ani. Documentaţia a fost trimisă la ANAP

  1. un cetatean 09.03.2018 la 8:34

    Aceasta autostrada trebuia sa fie prioritate nationala si de cativa ani buni trebuia sa se circule pe ea nu abia acum sa inceapa partea cu hartiile. In articol se si precizeaza ca ar putea fi gata in 5 ani, deci practic cel mai probabil in urmatorii 10 ani. Nu este posibil ca dupa 89 sa fim cu datorie externa zero iar acum cu datorii ce le vor plati copii copiilor nostri si fara sa stim ce s-au facut cu banii luati de atatat timp de la UE deoarece autostrazile sunt cele mai frumoase inca sunt pe hartie.

  2. 1918 09.03.2018 la 9:13

    5 ani? Fiti seriosi,pai un tronson de la noi s-a facut in 4 ani si inca nu are apa trasa, vreo 10 avand in vedere ca ii si munte