Ziarul Unirea

Autorizația de mediu pentru instalația de producere a formaldehidei pentru Kronospan Sebeș a fost actualizată: Undă verde din partea APM Alba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a publicat o decizie privind actualizarea autorizației integrate de mediu pentru „Instalația de producere a formaldehidei capacitate 60.000 to/an, exprimat 100%, amplasament: Sebeș str. Mihail Kogălniceanu nr. 59, județul Alba”.

După expirarea termenului de 30 zile, în lipsa unor observații fundamentate din partea publicului, autoritatea pentru protecția mediului emite autorizația integrată de mediu actualizata.

ELIT

Operatorul SC Kronochem Sebeș SRL are ca domeniu de activitate producerea compușilor chimici organici, precum hidrocarburile cu conținut de oxigen, cum sunt alcoolii, aldehidele, cetonele, aciziicarboxilici, esterii și amestecurile de esteri, acetații, eterii, peroxizii și rășinile epoxidice.

Decizia a fost luată în urma verificării documentației depuse și a amplasamentului, în urma consultării publicului și a autorităților publice competente, membre ale Comisiei de Analiză Tehnică.

Decizia de actualizare a autorizației integrate de mediu se bazează pe respectarea prevederilor Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale, cu completările si modificările ulterioare, respectiv:

– luarea tuturor măsurilor de prevenire eficientă a poluării, în special prin aplicarea celor mai bune tehnici disponibile,

– luarea măsurilor care să asigure că nici o poluare semnificativă nu va fi cauzată,

– evitarea producerii de deșeuri, iar în cazul în care aceasta nu poate fi evitată, reutilizarea, reciclarea, valorificarea lor, iar în caz de imposibilitate tehnică și economică, eliminarea lor, evitându-se sau reducându-se impactul asupra mediului,

– utilizarea eficientă a energiei,

– luarea măsurilor necesare pentru prevenirea accidentalor și limitarea consecințelor acestora,

– luarea măsurilor necesare, în cazul încetării definitive a activității, pentru evitarea oricărui risc de poluare și pentru readucerea amplasamentului la o stare satisfăcătoare, potrivit prevederilor art. 22.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419