Rămâi conectat

Actualitate

Autoritatea de Supraveghere Financiară: Prima medie RCA pentru transportatori a crescut cu 52,7%, în ultimele 12 luni

Publicat

în

ASFPrima medie RCA pentru transportatori a crescut cu 52,7% în ultimele 12 luni, în marja plafonului de 50% convenit prin Protocolul din decembrie 2015, se arată într-un comunicat de presă al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), transmis, marți, 19 iulie.

Citiți și FOTO-VIDEO: Transportatori din 4 județe au PROTESTAT în Alba, împotriva prețului RCA: ”La 10 polițe practic noi facem cadou un camion asiguratorilor”

Potrivit sursei citate, prima medie aferentă polițelor de asigurare auto obligatorie RCA încheiate pentru vehicule din categoria mijloacelor de transport de persoane, pe toate clasele bonus-malus, cu valabilitate pe 12 luni, a scăzut, în iunie, cu 26% față de nivelul înregistrat în luna precedentă, după ce în luna mai consemnase o scădere de 10,8%, comparativ cu aprilie.

Elit - Gustul Desăvârșit

ASF precizează că, pentru prima dată de când ASF a început monitorizarea lunară a evoluției tarifelor RCA pe principalele segmente de autovehicule, prima medie RCA pentru grupa transportatorilor de persoane marchează două luni consecutive de scădere, indicând o mișcare semnificativă de reglare a pieței și de reașezare a structurii portofoliilor.

‘Datele sunt cu atât mai relevante cu cât în luna iunie au fost încheiate 2.218 polițe pe această grupă de vehicule, în creștere cu peste 40% față de vânzările din aprilie și mai. Astfel, prima medie pentru mijloacele de transport de persoane s-a situat în iunie la 3.458 de lei, fiind cu 14,24% mai mare decât în iunie 2015. Evoluția primelor diferă de la un segment de vehicule la altul, în funcție de datele de risc, însă raportările către ASF arată, de exemplu, o scădere de peste 10% a primei medii RCA pentru mijloacele de transport de persoane cu până la 18 locuri în iunie 2016 față de iunie 2015. Pentru segmentul cu 18-40 de locuri, prima medie RCA a crescut în ultimul an cu 11,16%’, notează ASF.

Conform statisticii, piața RCA a rămas ‘mai încordată’ pe categoria autoutilitare/autocamioane, unde prima medie aferentă polițelor, pe 12 luni, a scăzut în luna iunie cu 2,4% față de mai, după ce în luna mai urcase cu 8% față de aprilie. Comparativ cu luna iunie 2015, prima medie pentru această categorie de vehicule a înregistrat o creștere de 61,55%, situându-se la 3.016 lei. Pentru segmentul cuprins între 7,5 și 16 tone, prima medie RCA a fost, în luna iunie, de 2.207 lei, cu 11,85% mai mare decât în iunie 2015, în timp ce, în cazul autoutilitarelor, cu masa de până la 3,5 tone creșterea anuală a primei medii a fost de 15,4%.

La nivelul ambelor categorii de vehicule incluse în monitorizare (autoutilitare/autocamioane și mijloace de transport de persoane), pe toate clasele de bonus-malus, creșterea medie a primelor RCA, în perioada iunie 2015 — iunie 2016, a fost de 52,73%, situându-se în marja plafonului de 50% stabilit prin Protocolul încheiat de ASF cu transportatorii în decembrie 2015.

Totodată, în luna iunie 2016, prima medie pe cele două categorii a scăzut cu 4,3% față de mai, înregistrând o corecție după creșterea de 6,1% înregistrată, în mai față de aprilie.

Analizând numai evoluția tarifelor RCA pentru vehiculele încadrate în clasa de bonus B0, raportările asigurătorilor arată, pentru luna iunie 2016, o creștere de 49,74% față de iunie 2015 pentru categoria autoutilitare/autocamioane, respectiv de 46,9% pentru categoria mijloacelor de transport de persoane. La nivelul ambelor categorii, rezultă o creștere medie anuală de 46%, care se încadrează în plafonul de 50% stabilit prin Protocolul din decembrie 2015.

Din controlul efectuat de ASF la cele nouă societăți autorizate să vândă polițe RCA, având ca obiect modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene, modul și corectitudinea estimării daunei medii și a frecvenței daunelor, precum și calitatea și corectitudinea datelor și a metodelor actuariale folosite de către asigurători, au fost identificate neregularități în cazul societăților Carpatica Asig și City Insurance, care se află deja în programe de redresare, în timp ce în cazul Asirom a fost prelungit termenul de remediere până la 15 august 2016.

sursa:Agerpres


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Daimler, grupul care deține fabricile de la Sebeș și Cugir, a cerut ajutor de stat de 185 milioane de lei pentru o noua investiție în România

Publicat

în

Daimler, grupul care deține fabricile de la Sebeș și Cugir, a cerut ajutor de stat de 185 de milioane de lei pentru o noua investiție în România

Grupul german Daimler, care deţine compania Star Assembly din Sebeş, al treilea mare exportator din România, cere un ajutor de stat de 185 mil. lei pentru o investiţie totală de 675 mil. lei, anunţă Ministerul Finanţelor într-un document publicat pe site.

Ministerul nu precizează în ce constă investiţia nemţilor şi nici locurile de muncă ce vor fi create prin acest proiect, dar arată că solicitarea grupului german intră în categoria „cereri ce se încadrează în bugetul sesiunii şi intră în analiză”.

Sunt doar patru proiecte dintr-un total de 193 depuse care intră în analiză, potrivit datelor de pe site. Alături de Daimler intră în analiză şi investiţiile companiilor Paper Invest SA, Knauf Insulation şi Interpork plus, fiecare dintre ele de cel puţin 100 mil. euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari firme din România, după o investiţie de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeş din judeţul Alba.

Rapid, producţia de cutii de viteze a grupului în România s-a dus la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Sursa: zf.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Publicat

în

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Aplicația de mesagerie WhatsApp lansează pentru utilizatorii din toată lumea, noi funcții de confidențialitate, ca urmare a cererilor venite de la useri. Aceștia vor putea să aleagă cine din agenda lor îi poate vedea online și cine nu, iar dacă părăsesc un grup, ei pot alege ca cei din grup să nu fie notificați, conform The Guardian.

Funcțiile vor fi implementate în această lună, într-o campanie globală care va începe din Marea Britanie.

În prezent, dacă părăsești un grup WhatsApp sau ești eliminat din acesta, fiecare membru este notificat, ceea ce poate fi stânjenitor pentru cei care vor să iasă neobservați. Odată introdusă noua funcție, utilizatorii vor putea pleca fără a anunța toți membrii grupului, ci doar administratorii.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, utilizatorii vor avea opțiunea de a permite doar anumitor contacte sau nimănui să vadă când sunt activi pe platformă, aducând opțiunile de stare online în concordanță cu setările „ultima dată când au fost văzuți”.

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Publicat

în

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Un șofer de tir roman a postat live pe Facebook imagini incredibile din care se vede cum din pompa unei benzinării de lângă Găești în loc de motorină iese aer.

Bărbatul a făcut o transmisie live pe Facebook dintr-o benzinărie din Găeşti, acolo unde, potrivit imaginilor, pe ţeavă iese doar aer în loc de combustibil.

Chiar şi-aşa, preţul creştea în timp real.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şoferul a făcut haz de necaz, mai ales dacă ne gândim la ce preţ au ajuns benzina şi motorina.

„Hai să vă arăt cum se alimentează la pompe… funebre.

Ia uite la cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă, mânca-v-aş sufletul.

Vii la pompă să alimentezi şi uite.

Ia să vedem, înregistrează? Ia uitaţi… Ia ziceţi, băi fraţilor, veniţi şi alimentaţi.

E bun, nu? Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri… de aer. După ce că e 9 lei motorina, am primit aer”, a spus bărbatul.

După minute în şir în care din pompă a ieşit doar aer, aparatul a înregistrat o cantitate de 403 litri, potrivit bărbatului.

Imaginile au ajuns şi la poliţiştii din Dâmboviţa care vor verifica cele întâmplate.

Sursa: adevarul.ro

Video: Facebook – Petre Paraschiv


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare