Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Autorii unor infracțiuni depistați de polițiștii de la Serviciul Județean de Transporturi Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 6 aprilie a.c., la nivelul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba s-a organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională.

”S-a urmărit, în special, identificarea autorilor faptelor rămase cu autor necunoscut, combaterea infracţionalităţii economico financiare precum şi contientizarea populaţiei, cu privire la consecinţele ce pot avea loc, prin punerea în pericol a siguranţei circulaţiei, în cazul furturilor de componente de la infrastructură căilor ferate, ţinând cont de faptul că ne aflăm în ,,Săptămâna prevenirii criminalitații”, precizează reprezentantul serviciului.

Astfel, cei 12 lucrători ai serviciului, angrenaţi în acţiune, au reuşit obţinerea următoarelor rezultate: A fost documentată activitatea infracţională, identificându-se autorii unei fapte rămase în evidenţa celor cu autori necunoscuţi, constând în aceea că, prin efracţie, aceştia au pătruns în mai multe magazii CFR de unde au sustras componente folosite la infrastructură căilor ferate. Prejudiciul, în valoare de 1 200 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Totodată, în urma activităţilor cu specific poliţienesc efectuate, s-a reuşit identificarea autorului unei fapte de distrugere, comise în Staţia de Cale Ferată Blaj, constând în aceea că la data de 16.01.2017, în timpul nopţii, a fost distrus parbrizul unui autoturism marca Toyota.

În zona de competență a Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Aiud, în scopul prevenirii şi depistării persoanelor care sustrag componente din infrastructura căii ferate, s-a efectuat un control la un centru de colectare a fierului vechi, ocazie cu care a fost constatata o infracţiune de evaziune fiscală.

De asemenea, lucrătorii Postului de Poliţie Alba Iulia au constatat o infracţiune de evaziune fiscală constând în înregistrea de documente fiscale false, în scopul majorării cheltuielilor în vederea reducerii TVA aferente, a diminuării profitului şi pe cale de consecinţă a impozitului pe profit.

În Staţia de Cale Ferată Războieni Cetate a fost depistată şi identificată o persoană în timp ce oferea spre vânzare, în afara cadrului legal, mai multe compact discuri audio. Faţă de aceasta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art. 1, lit. e din Legea numărul 12 din 1990 republicata şi compact discurile s-au ridicat în vederea confiscării, conform art. 4 din Legea numărul 12 din 1990 republicată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universității „1 Decembrie 1918”: „În primul meu mandat am pornit cu o mare ambiție, să aducem studenți internaționali”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universității „1 Decembrie 1918”: „În primul meu mandat am pornit cu o mare ambiție, să aducem studenți internaționali” În data de 25 aprilie, rectorul Universității „1 decembrie” din Alba Iulia, a vorbit live la radiounirea.fm despre proiectele implementate în mandatele anterioare, dar și cât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea