Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aurul, argintul şi europenii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Europenii s-au reorientat în ultimul an spre bijuterii din argint, în ton cu consumatorii americani, relevă ultimul raport World Gold Council, dat publicităţii luna trecută. Aurul rămâne însă în topul preferinţelor europenilor, care nu pot înlocui cu nimic o bijuterie specială din metalul preţios.
Cererea de aur a crescut anul trecut în termeni valorici şi a scăzut în cantitate. Europenii au cumpărat anul trecut mai puţine bijuterii de aur: cu 16% mai puţin italienii şi cu 14% mai puţin englezii, arată studiul amintit. În termeni de valoare, însă, tendinţa a fost una de creştere: cererea italiană a depăşit un miliard de euro (creştere de 12% faţă de 2009), în timp ce englezii au ajuns la aproape 700 de milioane de lire, o creştere de 10%.
Dacă nu au atâţia bani pentru aur, europenii aleg argintul: conform datelor statistice ale Marii Britanii, numărul bijuteriilor de argint marcate a depăşit, pentru al doilea an, numărul bijuteriilor de aur cumpărate de pe piaţa britanică. Pentru 2011 se anunţă revenirea pieţei aurului, corelată cu revigorarea economică internaţională: europenii iubesc aurul şi vor dori să-şi împrospăteze „stocul” de bijuterii de aur imediat ce situaţia lor economică se consolidează. Până la urmă, o bijuterie de aur este un cadou de neegalat pentru noi, europenii, nu?(A.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensii 2024 | Aproape 59 la sută dintre pensionarii din Alba primesc mai puțin de 2.400 de lei/lună, brut, iar cea mai mare pensie este de 50.359 de lei/lună!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproape 59 la sută dintre pensionarii din județul Alba primesc mai puțin de 2.400 de lei/lună, brut, iar cea mai mare pensie este de 50.359 de lei/lună! Pensia medie a pensionarilor speciali, 16.333 de lei/lună, mai mare de 7 ori decât media pensiei bazată pe contributivitate, 2393 de lei/lună Delegația Fondului Monetar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea