Aurel Pantea: Domnul Florin Roman pre limba lui piere
Domnul Florin Roman, într-un exerciţiu de drăgălaşă incompetenţă, îşi permite, cu admirabilă laşitate, să facă nişte consideraţii despre o instituţie naţională, al cărei prestigiu e ignorat doar de frustraţi, ca domnia sa. A fi membru al Uniunii Scriitorilor din România reprezintă o demnitate la care mulţi aspiră fără succes. Pentru că nu are propriile sale argumente, domnul Florin Roman, în replica domniei sale, apelează la argumentele altuia. E vorba de poetul Adrian Suciu, de altfel talentat. Pentru clarificarea cititorilor precizăm că domnului Adrian Suciu i s-a cerut demisia de onoare din Uniunea Scriitorilor de către comitetul de conducere al Filialei Sibiu a USR, din care făcea parte.
Domnul Florin Roman îşi permite, la modul ignar şi elementar agresiv, să încerce discreditarea unei întregi instituţii şi a unei întregi filiale a USR, folosindu-se de argumentele pătimaşe ale lui Adrian Suciu.
Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi Consiliul Judeţean Alba au demonstrat o deschidere admirabilă pentru cultura profesionistă din judeţul nostru.
Prin comparaţie, domnul Teodor Atanasiu, când i s-a cerut să se asigure un sediu pentru prestigioasa revistă „Discobolul”, a râs în nas celor care i-au cerut acest lucru firesc. Iată deschiderea liberalilor de Alba spre cultura autentică!!!
Primitivismul ignar al domnului Florin Roman iese în evidenţă cu strălucire când numeşte evenimentele culturale cu rezonanţă naţională şi internaţională, desfăşurate în Alba Iulia, simple bairamuri. Îi amintim domnului Florin Roman că la evenimentele culturale din ultimii cinci ani din Alba Iulia au participat scriitori precum: Nicolae Manolescu, Nicolae Breban, Eugen Simion, Eugen Negrici, Dumitru Ţepeneag, Ana Blandiana, Ion Brad, Ion Pop, Al. Cistelecan, Virgil Podoabă, Ion Mureşan, Daniel Cristea – Enache, Mircea Muthu şi alţii.
Ne oprim aici cu o listă care ar cuprinde zeci de mari nume ale literaturii şi culturii române contemporane, din toate generaţiile, care au venit la Alba Iulia graţie fiinţării Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.
Pentru fostul ziarist Florin Roman, aspirant pătimaş la un fotoliu politico-administrativ, toţi aceşti oameni, mari nume ale culturii şi literaturii române contemporane, ar fi venit la Alba Iulia pentru bairamuri.
Prezenţa în Alba Iulia a zecilor de scriitori de mare prestigiu s-a datorat derulării, în oraşul şi judeţul nostru, a unor proiecte culturale care au conferit valoare naţională acestei zone. Este vorba de „Colocviile Romanului Românesc Contemporan”, „Colocviile tinerilor scriitori”, „Colocviile latinităţii”.
Îl înţelegem pe domnul Florin Roman şi nu-l compătimim. Domnia sa habar n-are de ce înseamnă un mare scriitor, un mare om de cultură, care vine în oraşul şi judeţul tău nu la chemarea oricui, ci la invitaţia Consiliului Judeţean Alba şi a Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.
Domnul Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean, nu s-a implicat şi nu se implică în niciun fel în viaţa internă a Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, ci o sprijină. În insinuarea mârşavă a fostului ziarist cum că domnul Ion Dumitrel ar fi şeful acesteia ies la iveală reziduurile securisto-comuniste ale persoanei domniei sale.
Fireşte, astfel de mari evenimente culturale ar fi fost imposibil de desfăşurat la Alba Iulia şi-n alte oraşe din judeţ dacă domnul Florin Roman ar fi fost la putere. Deschiderea domniei sale spre cultură este înduioşătoare: NU EXISTĂ PUR ŞI SIMPLU.
Cultura pentru domnul Florin Roman este un război prea mare, ca să-l poată duce. Vai ş-amar de domnul Florin Roman când este vorba de cultură.
Aurel PANTEA,
preşedintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana