Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Aurel Pantea: Domnul Florin Roman pre limba lui piere

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnul Florin Roman, într-un exerciţiu de drăgălaşă incompetenţă, îşi permite, cu admirabilă laşitate, să facă nişte consideraţii despre o instituţie naţională, al cărei prestigiu e ignorat doar de frustraţi, ca domnia sa. A fi membru al Uniunii Scriitorilor din România reprezintă o demnitate la care mulţi aspiră fără succes. Pentru că nu are propriile sale argumente, domnul Florin Roman, în replica domniei sale, apelează la argumentele altuia. E vorba de poetul Adrian Suciu, de altfel talentat. Pentru clarificarea cititorilor precizăm că domnului Adrian Suciu i s-a cerut demisia de onoare din Uniunea Scriitorilor de către comitetul de conducere al Filialei Sibiu a USR, din care făcea parte.
Domnul Florin Roman îşi permite, la modul ignar şi elementar agresiv, să încerce discreditarea unei întregi instituţii şi a unei întregi filiale a USR, folosindu-se de argumentele pătimaşe ale lui Adrian Suciu.
Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi Consiliul Judeţean Alba au demonstrat o deschidere admirabilă pentru cultura profesionistă din judeţul nostru.
Prin comparaţie, domnul Teodor Atanasiu, când i s-a cerut să se asigure un sediu pentru prestigioasa revistă „Discobolul”, a râs în nas celor care i-au cerut acest lucru firesc. Iată deschiderea liberalilor de Alba spre cultura autentică!!!
Primitivismul ignar al domnului Florin Roman iese în evidenţă cu strălucire când numeşte evenimentele culturale cu rezonanţă naţională şi internaţională, desfăşurate în Alba Iulia, simple bairamuri. Îi amintim domnului Florin Roman că la evenimentele culturale din ultimii cinci ani din Alba Iulia au participat scriitori precum: Nicolae Manolescu, Nicolae Breban, Eugen Simion, Eugen Negrici, Dumitru Ţepeneag, Ana Blandiana, Ion Brad, Ion Pop, Al. Cistelecan, Virgil Podoabă, Ion Mureşan, Daniel Cristea – Enache, Mircea Muthu şi alţii.
Ne oprim aici cu o listă care ar cuprinde zeci de mari nume ale literaturii şi culturii române contemporane, din toate generaţiile, care au venit la Alba Iulia graţie fiinţării Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.
Pentru fostul ziarist Florin Roman, aspirant pătimaş la un fotoliu politico-administrativ, toţi aceşti oameni, mari nume ale culturii şi literaturii române contemporane, ar fi venit la Alba Iulia pentru bairamuri.
Prezenţa în Alba Iulia a zecilor de scriitori de mare prestigiu s-a datorat derulării, în oraşul şi judeţul nostru, a unor proiecte culturale care au conferit valoare naţională acestei zone. Este vorba de „Colocviile Romanului Românesc Contemporan”, „Colocviile tinerilor scriitori”, „Colocviile latinităţii”.
Îl înţelegem pe domnul Florin Roman şi nu-l compătimim. Domnia sa habar n-are de ce înseamnă un mare scriitor, un mare om de cultură, care vine în oraşul şi judeţul tău nu la chemarea oricui, ci la invitaţia Consiliului Judeţean Alba şi a Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.
Domnul Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean, nu s-a implicat şi nu se implică în niciun fel în viaţa internă a Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, ci o sprijină. În insinuarea mârşavă a fostului ziarist cum că domnul Ion Dumitrel ar fi şeful acesteia ies la iveală reziduurile securisto-comuniste ale persoanei domniei sale.
Fireşte, astfel de mari evenimente culturale ar fi fost imposibil de desfăşurat la Alba Iulia şi-n alte oraşe din judeţ dacă domnul Florin Roman ar fi fost la putere. Deschiderea domniei sale spre cultură este înduioşătoare: NU EXISTĂ PUR ŞI SIMPLU.
Cultura pentru domnul Florin Roman este un război prea mare, ca să-l poată duce. Vai ş-amar de domnul Florin Roman când este vorba de cultură.

Aurel PANTEA,
preşedintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea