Rămâi conectat

Ştirea zilei

AUR va depune o plângere penală împotriva lui Florin Roman: „Uzurpare de calităţi oficiale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR va depune o plângere penală împotriva lui Florin Roman: „Uzurpare de calităţi oficiale”

Parlamentarii AUR vor depune o plângere penală pe numele deputatului PNL Florin Roman „pentru uzurpare de calităţi oficiale”, a anunţat joi liderul deputaţilor Alianţei, George Simion.

„Domnul Roman o să aibă plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. Nu era normal să intervină chestorul Camerei Deputaţilor să-l îndepărteze de pe acel scaun, pentru că el trebuia să cedeze microfonul. Nu ne-am uitat pe pantalonii lui dacă avea lipici. (…) Am cerut preşedinţilor celor două Camere să întrunească plenul reunit marţi, este un prerogativ al lor, trebuie să respecte Constituţia. Această moţiune de cenzură trebuie votată la trei zile după ce a fost citită”, a declarat Simion, la Parlament.

Potrivit acestuia, „atât timp cât Constituţia va fi încălcată, reacţiile societăţii vor fi din ce în ce mai puternice”.

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului conform cărora AUR s-a asociat cu USR PLUS, Simion a spus: „Îmi e milă de domnul Cîţu, se teme, este paranoic, începe să vină cu tot felul de scenarii elucubrante. Se pare că am înlocuit rolurile, domnul Cîţu e acum cu teoriile conspiraţiei”.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat, joi, la începutul şedinţei plenului reunit, vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Roman, să-i permită preşedintelui Senatului, Anca Dragu, să conducă şedinţa.

„Avem două articole de Regulament. Dumneavoastră în momentul acesta conduceţi abuziv şedinţa. La articolul 15, lucrările şedinţelor comune ale celor două Camere sunt conduse prin rotaţie de preşedinţii acestora, în absenţa lor, de către vicepreşedinţi. Domnule Roman, vă rog să constataţi că suntem în afara articolului 15. Aveţi un preşedinte al Senatului la prezidiu, trebuie să conducă această şedinţă. Domnule Roman, sunteţi vicepreşedinte, nu mai faceţi un abuz, lăsaţi-o pe doamna Dragu să conducă şedinţa”, a afirmat Moşteanu.

Roman a închis şedinţa şi a plecat de la tribuna Parlamentului, la presiunea parlamentarilor USR PLUS şi AUR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Citește și: Șoferul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea