Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Au ”tras tare” și au ajuns în top: Doi elevi, din Sebeș și Blaj, au medii peste 8,00 la BAC-ul din toamnă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Au picat BAC-ul în vară, dar nu s-au lăsat, au ”tras tare” în vacanță iar rezultatul obținut la examenul din toamnă a fost mai mult decât satisfăcător: doi elevi, din Sebeș și Blaj au fost ”fruntașii” acestei sesiuni de examen, cu medii de 8,58 și 8,28.

Elevul cu cea mai mare medie de la această sesiune de Bacalaureat este de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș. Acesta a avut ghinion în prima sesiune, la proba scrisă la limba și literatura română. Se pare că nu i-a lipsit ambiția și s-a pregătit cu adevărat pentru că nota obținută în această sesiune la proba respectivă a fost 8,20 astfel că media generală este acum 8,58.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru eleva de la Grupul Școlar ”Ștefan Manciulea” din Blaj, examenul la matematică s-a dovedit ”hop”-ul cel mare, pe care nu a reuși să-l treacă în prima sesiune, însă nota obținută acum a arătat clar că prioritatea în această vară a fost învățatul și nu distracția. Aceasta a obținut nota 8,95 la proba de matematică din sesiunea a doua iar media generală este acum 8,28.

Nici pentru alți 58 de candidați nu a fost o vară ușoară, au dovedit cu orice preț că vor ”să ia BAC-ul”, au învățat și au luat note suficient de mari încât să obțină medii onorabile, între 7,00 și 7,99 iar alți 252 de candidați au scăpat ”ca prin urechile acului” și au obținut în final medii între 6,00 și 6,99.

Ghinioniștii acestei sesiuni au fost 3 candidați de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, Seminarul Teologic ”Mitropolit Simion Ștefan” Alba Iulia și Grupul Școlar Forestier Cîmpeni care au ratat la doar 2 sutimi pragul de promovare, însă aceștia au șanse foarte mari să se vadă cu Diploma de Bacalaureat în mâini după contestații.

În total, cu medii între 5,00 și 5,98 sunt 165 de candidați iar restul, până la 1.321 de elevi prezenți la una sau mai multe dintre probele acestei sesiuni au obținut note atât de mici încât nu au reușit să atingă nici măcar media 5,00. Potrivit reprezentanților ISJ Alba, cele mai mici note au fost la matematică, unde 375 de elevi au luat note între 1,00 și 2,00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea