Rămâi conectat

Ştirea zilei

Au furat un coş plin cu caşcaval din Kaufland Alba Iulia: Cei patru hoți, condamnați la ÎNCHISOARE. Ce lovituri au mai dat în alte supermarketuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Au furat un coş plin cu caşcaval din Kaufland Alba Iulia: Cei patru hoți, condamnați la ÎNCHISOARE. Ce lovituri au mai dat în alte supermarketuri.

Patru persoane acuzate de săvârşirea mai multor furturi din supermarketuri, din Alba Iulia, fapte prin care s-a cauzat un prejudiciu total de peste 6.000 de lei, au fost condamnate la închisoare.

Este vorba despre doi bărbaţi de 23 şi 41 de ani şi două femei, de 22 şi 23 de ani, toţi din municipiul Sibiu, care sunt acuzaţi de săvârşirea, în perioada iulie – octombrie 2018, a patru infracţiuni de furt din Kaufland, Selgros, Dedeman şi Altex, situate în Alba Iulia.

Inculpaţii se numesc Grancea Luminiţa, Grancea Lavinia Tiţa, Grancea Gabriel şi Grancea Flavius. Ultimul dintre cei patru a primit 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Grancea Lavinia Tiţa şi Grancea Gabriel au primit fiecare câte 11 luni de închisoare, tot cu suspendare.

Grancea Luminiţa, care este recidivistă, a fost condamnată la pedeapsa rezultantă de 9 luni şi 306 zile de închisoare, în regim de detenţie. Perioada de 306 zile provine de la o condamnare anterioră, care a rămas de executat ca urmare a unei liberări condiţionate.

Cum au ”operat” hoții

Din supermarket-ul Kaufland, doi dintre inculpaţi au firat un coş plin cu caşcaval. Hoţii, un bărbat, o femeie şi un copil au intrat în magazin, şi-au umplut coşul şi au ieşit pe la una din casele de marcat care nu era deschisă. Paznicii nu au observat nimic suspect. Au pus cumpărăturile într-un autoturism şi s-au făcut nevăzuţi. Pentru documentarea activităţii infracţionale a acestora, la data de 1 noiembrie 2018, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, au efectuat percheziţii la domiciliile celor aptru persoane bănuite de comiterea fururilor, ocazie cu care au găsit mai multe bunuri electronice şi de uz casnic ce s-au dovedit a fi sustrase din magazinele din Alba Iulia.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, profitând de neatenţia agenţilor de pază ai magazinelor, ar fi sustras produse alimentare, de uz casnic şi electronice în valoare totală de 6.400 de lei. Ulterior, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru furt calificat, fiind ulterior plasaţi sub control judiciar de către Parchet.

”În temeiul art. 404 al 4 lit f dispune restituirea bunurilor menţionate în procesul verbal (boxă portabilă marca Huawei gri şi boxă portabilă marca Huawei roşie) către Altex Retail Park România. Dispune restituirea către inculpaţi a bunurilor menţionate în dovada (2 bucaţi tricou alb şi o şapcă). Admite în parte acţiunea civilă formulată de Selgros Cash&Carry Alba Iulia şi obligă inculpaţii Grancea Gabriel şi Grancea Flavius, în solidar la plata către acesta a sumei de 84 lei. Admite acţiunea civilă formulată de Kaufland Alba Iulia şi obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 3.500 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului.

Admite în parte acţiunea civilă formulată de Altex Retail Park România SRL şi dispune obligarea inculpaţilor la plata sumei de 399,99 lei reprezentând contravaloarea boxei nerestituite. Ia act de faptul că partea vătămată SC Dedeman nu s-au constituit parte civilă în dosar”, se precizează în minuta hotărârii de la Judecătoria Alba Iulia. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea