Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Atleta Mihaela Blaga (AC “Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia) – locul 36 la Campionatul European de cros Under 20, cea mai bună clasare dintre “tricolore”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihaela Blaga, sportivă legitimată la AC “Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia, a terminat pe poziția a 36-a în cursa feminină Under 20 din cadrul Campionatului European de cros ce se desfășoară în Belgia, la Bruxelles. Un progres pentru competitoarea pregătită de Cristina Man, comparativ cu participările din anii trecuți (Irlanda, locul 61 în 2021), respectiv Italia (anul trecut, locul 50).

Mihaela Maria Blaga a terminat pe locul 36, cu timpul 20:21 (+2:02 față de medaliată de aur), iar celelalte “tricolore” au avut următoarele rezultate: Claudia Costiuc – locul 73, cu rezultatul 22:10 (+3:51), Alexandra Hudea – locul 75, cu timpul 22:24 (+4:05), Diana Verdeș – locul 78, cu timpul 22:56 (+4:51), Iulia Mărginean – locul 79, cu timpul 23:10 (+4:51). Au terminat 80 de competitoare din cele 82 înscrise.

Pe un traseu care a măsurat 5 kilometri, în “Laeken Park”, podiumul a fost ocupat de Innes Fitzgerald (Marea Britanie, timpul 18:19), Sofia Thogersen (Danemarca, rezultatul 18:38) și Jade Le Corre (Franța, 18:49). Pe echipe a câștigat Marea Britanie, urmată de Germania și Suedia, iar România s-a clasat pe locul 13 din 14, întrecând doar Serbia.

Am aflat care este nivelul actual al Mihaelei, în condiții foarte dificile de concurs. Pe traseul acesta, au predominat sportivele nordice, mai familiarizate cu un asemenea traseu. Pentru nou, cursele de cros reprezintă un mijloc de pregătire. Îmbucurător este faptul că, raportat la recenta Balcaniadă, Mihaela Blaga a reușit să o depășească pe atleta din Serbia care s-a clasat pe locul secund în Bulgaria și a avut un timp mai slab cu 10 secunde decât concurenta din Turcia, situată pe prima poziție la Balcaniadă”, a adăugat Cristina Man, conducătoarea delegației tricolore în Belgia.

Campionatul European de cros (Under 20, Under 23, seniori, masculin și feminin) a adunat la start 540 de atleți din 38 de țări.

Din delegația “tricoloră”, compusă din 11 sportivi, face parte Mihaela Maria Blaga (CSA “Mica Romă”/ CS Universitar Alba Iulia), alături de Alexandra Maria Hudea, Iulia Florina Mărgineanu (ambele CSȘ Mediaș/ “Mica Romă” Blaj), Claudia Ionela Costiuc (CSM Dorna/ CSM București) și Diana Verdeș (LPS Oradea/ CSA Slănic), care vor alcătui echipa României la Under 20. Este a treia participare la acest nivel pentru atleta în vârstă de 19 ani, după cele din anii trecuți, de la Dublin și Torino. De asemenea, la Under 20, în cursa masculină Mihai Alin Șavlovschi (dublă legitimare, CSȘ Medgidia/ AC “Mica Romă” Blaj) a terminat pe poziția 54, cu timpul 17:59, mai mult cu un minut și 50 de secunde decât învingătorul, danezul Axel Vang Christensen (16:09)

Foto: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea