Atenționare hidrologică COD GALBEN, pe afluenții Mureșului și Arieșului. Sunt prognozate creșteri de debite, scurgeri pe versanți și depășiri ale cotelor de atenție

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ( ISU) Alba a transmis o atenționare hidrologică cod galben pe afluenții Mureșului și Arieșului, valabilă de marți ora 18:00 până miercuri ora 10:00.

În intervalul de timp menționat, sunt prognozate scurgeri importante de pe versanți, viituri, depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici bazinele hidrografice ale Arieșului și Mureșului.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe râurile din bazinele hidrografice Arieş – bazin superior și Mureş – afluenții de stânga aferenţi sectorului aval confluenţă Arieş – Alba Iulia, afluenții aferenţi sectorului aval S.H. Alba Iulia – amonte S.H. Săvârşin

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, se arată pe site-ul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...