Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Atenționare din partea Salvamont România: Turiștii să abordeze muntele cu responsabilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atenționare din partea Salvamont România: Turiștii să abordeze muntele cu responsabilitate

Salvamontiștii atrag atenția asupra condițiilor dificile din zonele montane înaintea sărbătorilor de iarnă, subliniind discrepanța semnificativă dintre condițiile meteorologice la altitudini mari și cele din regiunile joase ale țării.

Cu un strat consistent de zăpadă înghețată, vânt puternic și temperaturi resimțite de până la minus 15 grade Celsius, aceștia avertizează turiștii să abordeze muntele cu responsabilitate.

„Chiar dacă vremea pare primăvăratică la altitudini mai joase, la munte situația este complet diferită. Traseele montane implicate în zone de creastă, versanți nordici și altitudini de peste 1500 de metri prezintă un strat consistent de zăpadă înghețată, iar vântul puternic din următoarea perioadă nu va îmbunătăți deloc aceste condiții,” a transmis Salvamont Suceava vineri.

Aceștia solicită turiștilor să adopte o abordare responsabilă, subliniind riscul de căderi de arbori și temperaturi resimțite extrem de scăzute, care pot coborî până la -15 grade Celsius.

Avertizarea vine în contextul emiterii unui Cod galben de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabil de vineri, de la ora 12.00, până duminică, la ora 10.00. Se preconizează intensificări ale vântului, viscol și ninsori moderate la munte, cu ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

Citește și: Polițiștii din Alba, la datorie în perioada Crăciunului: Recomandări pentru sărbători în liniște și siguranță

Rafalele de vânt la munte pot atinge între 90 și 100 km/h, iar în alte regiuni, inclusiv Transilvania, viteza vântului poate ajunge la 65-70 km/h, cu valori local restrânse de 80 km/h. În acest context, Salvamontiștii îndeamnă la prudență și respectarea avertismentelor oficiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea