Rămâi conectat

Actualitate

ATENŢIE STUDENŢI! România va avea un program pentru detectarea PLAGIATELOR

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

plagiatVeste proastă pentru toţi studenţi, masteranzi şi doctoranzi, dată chiar de Ministrul delegat pentru Învăţământul Superior şi pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, care a anunţat într-un interviu pentru gandul.info că România va avea în sfârşit un program pentru detectarea plagiatelor.

 „Este un program parte a unui proiect finanţat prin programul operaţional de creştere a capacităţii administrative câştigat de Ministerul Educaţiei. Este şi un soft care să identifice eventualele încercări de plagiat. Noi trebuie să cream o bază de date cu lucrările existente. Există baze de date internaţionale care nu conţin foarte multe lucrări româneşti. Şi atunci trebuie să creăm o bază de date ca să avem cu ce compara. După această comparaţie poţi să ai un verdict pe care ţi-l dă calculatorul”, a spus Costoiu, care speră ca acesta să fie pus în aplicare chiar din toamnă.

Plagiatul înseamnă operă literară, artistică sau științifică a altcuiva, însușită (integral sau parțial) și prezentată drept creație personală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

OFICIAL: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

OFICIAL: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile vor fi plătite înainte de Paște, adică înainte de 5 mai, potrivit unei Hotărâri de Guvern. HG-ul a primit toate avizele și urmează să fie adoptat în ședința de joi, 25 aprilie. Având în vedere că 1 Mai și 3 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea