Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Atenție pe unde călcați! Criză de ser antiviperin în unitățile sanitare ale județului Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atenție pe unde călcați! Criză de ser antiviperin în unitățile sanitare ale județului Alba

Niciuna dintre unitățile sanitare din județ nu dispune la această dată de ser antiviperin, toate dozele existente pe stoc în spitale având termenul de valabilitate expirat. Declarația a fost făcută de dr. Daniela Popa – Dreghici, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Alba în ședința „Sfatul bătrânilor”, prezidată de subprefectul Monica Popescu.

Adjuncta DSP Alba a răspuns astfel unei întrebări adresate de Nelu Fleșer, șef serviciu în cadrul Instituției Prefectului – Județul Alba, care a semnalat că a fost necesar ca o victimă a unei mușcături de viperă să fie transportată cu un elicopter SMURD la alt spital din țară.

Dr. Daniela Popa – Dreghici a declarat că a solicitat Ministerului Sănătății atât toamna trecută, cât și acum 2 săptămâni un număr de 24 de doze de ser antiviperin și a primit promisiuni ca se va rezolva în cel mai scurt timp.

Criza, de altfel, nu este numai în județul Alba, ci în întreaga țară, ea adăugându-se altor crize din sistemul de sănătate unde periodic dispar medicamente pentru diverse patologii. De ultim moment acum este o criză a citostaticelor.

Revenind la serul antiviperin, licitația este organizată la nivel național, iar vaccinul trebuie adus din import.

Din experiența cu ritmul de derulare a licitațiilor s-ar putea să trecem vara fără acest ser, și nu este tocmai bine, pentru că știm, începe vacanța și numărul turiștilor la munte, deci și în zonele cu vipere, se va înmulți și dacă turiștii sunt mușcați nu pot fi tratați cu scuze și explicații administrative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea