Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Atenţie, hoţii la albine!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2010 a fost unul din cei mai dificili ani pentru apicultură. Culesul      foarte slab, bolile şi tot felul de necazuri care îndeobşte însoţesc lipsa de cules au făcut ca albinele, în multe cazuri, să intre în iarnă  slabe şi cu rezerve de hrană insuficiente, ceea ce a dus la diminuarea semnificativă a efectivelor. Rezultatul s-a concretizat prin lipsa mierii – marfă de salcâm – culesul principal – care în zona noastră a fost compromis total de vremea ploioasă. Această situaţie a dus la scumpiri – atât ale produselor apicole cât şi ale familiilor de albine.
Peste toate aceste dificultăţi
s-a adăugat la neliniştea mai multor stupari, acum la început de primăvară, o altă îngrijorare: li se fură stupii. De pe vetrele de iernare unde nu au fost asemenea probleme până acum, găinari neciopliţi sustrag câţiva stupi, ca să fie şi ei proprietari de albine, dacă apicultori nu sunt. Sunt cei cărora le-au murit cele câteva familii de albine pe care nu s-au priceput să le îngrijească sau cei care numai astfel îşi pot mări efectivul, nepricepându-se la înmulţire. Dacă nu le dă mâna să le cumpere nici să le crească singuri, recurg la această practică ruşinoasă.
Însă cei care se ocupă cu asemenea tâlhării nu ştiu că mulţi adevăraţi apicultori, dincolo de aspectul constructiv al stupilor au semnele lor ascunse, chiar şi la rame, după care făptaşii pot fi descoperiţi. De aceea mă gândesc că ar fi bine ca fiecare apicultor să-şi „marcheze” într-un fel inventarul apicol şi mai ales să asigure pe cât posibil protecţia şi paza stupilor.
Gheorghe ROTAR, preşedintele Filialei ACA, judeţul Alba

lPentru dl. Rusalin Grozav din Câlnic: Referitor la obţinerea Cărţii Funciare pentru terenul pe care l-aţi moştenit în judeţul Sibiu, trebuie să vă adresaţi la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Sibiu, situat pe str. Calea Dumbrăvii nr. 34 sau puteţi lua legătura cu cei de acolo la numere de telefon: 0269/217477, fax. 0269/218145.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea