Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ateliere fanteziste de luptă cu criza – soluţia PNL Alba!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În ultimul timp, în opinia unor lideri locali din PNL instituţiile statului sunt incapabile să-şi gestioneze propria activitate. Altfel nu ne putem explica elanul cu care aceşti lideri dispun organizarea unor „ateliere populare de luptă cu criza”. Bănuim că nu lipsa calităţilor morale sau manageriale din tot ce reprezintă statul îi determină să îşi exercite dreptul de a naşte tot felul de sisteme complementare, aşa zis de întrajutorare a locuitorilor, ci faptul că „scânteia de inteligenţă de sub tâmplă” le-a arătat ce masă de manevră electorală senzaţională naşte criza. Aşa s-au născut toate aceste „ateliere de lucru” care încearcă să-i răpească omului de rând speranţa că orice problemă va fi rezolvată. Observăm forfota şi interesul de a educa tineri prin meditaţii, dorinţa de a ajuta pensionari prin revendicarea unor drepturi care le sunt oricum garantate de stat şi mai nou, un plan de revenire a fotbalului local prin înfiinţarea unei galerii de susţinători care să nu mai poarte culorile clubului ci ale unui partid.
Sunt pe val toţi economiştii şi juriştii partidului reactivaţi şi dornici să dea sfaturi. E drept pe un val de nisip, născut nu din competenţă şi dăruire faţă de cetăţean, ci dintr-un complex politicianist, un veritabil mecanism al nelegitimităţii şi al manipulării electorale. Toate aceste demersuri nu fac altceva decât să ducă la decredibilizarea şi desconsiderarea României fără niciun argument real. Uluitor este faptul că toate aceste lucruri se petrec pe fondul unor reforme absolut necesare, care au dovedit prin aplicarea lor că au generat normalitate în raport cu situaţia economică reală a ţării. Mulţi cetăţeni au descoperit după aplicarea legii că vârsta de pensionare nu se aplică tuturor în mod egal şi că pe foarte mulţi oameni încadraţi în diverse grupe de muncă noua lege îi avantajează. Cum la fel de bine s-a dovedit că recalcularea pensiilor militarilor a produs mai multe satisfacţii decât insatisfacţii, iar exemplele pot continua.
Rămaşi fără atribuţii şi de prea mult timp (după părerea lor) departe de putere, unii politicieni îşi oferă serviciile în regim de gratuitate pentru unele categorii sociale, în speranţa că întârzierea unui răspuns ferm la problemele ridicate de oameni îi vor aduce cât mai aproape de următoarele alegeri, când îşi vor motiva nonsensul şi neputinţa acestor acţiuni invocând tot lipsa de cooperare a actualului guvern. E firesc să ne întrebăm de ce le-a lipsit acest aplomb şi potenţa salvatoare în momentul în care această pretinsă expertiză a dânşilor era susţinută de propria guvernare liberală şi aveau în mână toate pârghiile, fiind la putere… Astăzi pare absurd să veghezi la interesul cetăţeanului, invocând compasiune, de fapt profitând de necunoaşterea şi sinceritatea unora, făcând un mic comerţ cu neajunsurile omului cu scopul de a obţine capital de imagine.
Coloratura şi nuanţele limbii române ne-ar permite să-i numim pe aceşti politicieni: imorali. Însă credem că un termen direct şi mult mai popular „mârşav” s-ar potrivi mult mai bine chiar dacă ne străduim să fim rezervaţi în polemici. Suntem convinşi că toate deziluziile pe care voluntariatul politic le generează vor imuniza şi mai mult populaţia faţă de ce se promite şi ce se realizează în final, iar singurul rezultat notabil va fi creşterea şi diversificarea metodelor de ciubuc electoral. Pentru că de oamenii Albei nu-i leagă nici realizări, pe mulţi nici amintiri, nici vreo urmă de compasiune reală din vârful averilor acumulate, pentru că ştim cu toţii că „Sătulul nu-i crede flămândului” şi sunt sensibili în faţa suferinţelor oamenilor precum leul în faţa căprioarei. Sunt cu totul străini de oraşul şi oamenii pe care pretind că vor
să-iI ajute.
Ce credibilitate pot avea aceşti lideri PNL care încuviinţează şi folosesc ca armă politică un post de radio local, în care printr-un limbaj trivial şi golănesc târăsc în mocirla vorbelor familiile opozanţilor politici fără nicio tresărire de demnitate şi bun simţ? Cum să le înţelegem atitudinea de „gospodari desăvârşiţi” când ştim că cine nu munceşte nu greşeşte? Cum să credem că aud nevoile oamenilor când ei au ureche muzicală doar pentru foşnetul banilor? Cum să privim „sinceritatea” unor parlamentari fără identitate care n-au avut reţinere în a inventa buzunarul circular la halatul alb pentru ca plicul să intre din orice poziţie? Cum să credem că vor binele oraşului când ei propun consens politic pentru ca Alba Iulia să devină capitală culturală dar sunt gata să demoleze oricând orice realizare a oraşului fără a-şi îngădui măcar un ragaz pentru o plimbare în Cetate? Probabil că la viitoarele alegeri vor îmbrăţişa sloganul „Jos Alba Iulia!”
Dăruirea lor faţă de comunitate rămâne ca întotdeauna, în acest caz, o risipă de vorbe, de întâlniri mimate şi de îndemn la trădare şi profit. În eventualitatea că această cooperativă de tip „munca în zadar” va evolua le propunem şi alte ateliere de lucru în care poate vor asista oameni rămaşi pe drumuri de la „Utilajul” capodoperă managerială a unui distins liberal, „Resial SA” – o reuşită a celor ce de sâmbătă se vor numi „aliaţi ai liberalilor” şi exemplele pot continua. Biroul de presă al PDL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Lacrimi și mesaje de condoleanţe pentru Mihai, tânărul din Ocna Mureș care s-a aruncat în fața unui tren: „Ai fost un om cu un suflet blând și vesel”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Lacrimi și mesaje de condoleanţe pentru Mihai, tânărul din Ocna Mureș care s-a aruncat în fața unui tren: „Ai fost un om cu un suflet blând și vesel”

Numeroși prieteni și cunoscuți ai tânărului din Uioara, care s-a sinucis, aruncându-se în fața unui tren în Halta Unirea, și-au exprimat părerile de rău și condoleanțele față de acest eveniment.

Citește și: TRAGEDIE în Alba: Un tânăr de 31 de ani, din Ocna Mureș, s-a aruncat în fața unui tren, în Halta Unirea. Poliția a început cercetările

Tânărul a lăsat în urmă multe lacrimi și durere, după ce a decis ca în cursul serii de 12 noiembrie să își pună capăt zilelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mesajele scrise de apropriații tânărului

„…stim ca in ultimul timp ti a fost greu si ai dus o lupta continua cu tine insuti… stim ca ai incercat si ai vrut sa fi dinou acel “Rascanu” pe care il cunosteam cu totii … ai fost un om cu un suflet bland si vesel … iar noi am incercat sa te “tinem” cat mai mult pe langa noi si sa ti fim alaturi in clipele mai putin bune din viata ta…

… ”Rascanu” care ne inveselea mereu sufletele cu simpla prezenta si cu acel mers inconfundabil …o multime de amintiri placute … ne vom aminti cu drag de tine !

Ne ai lasat un gol imens in suflet ! Odihneste te in pace, prieten drag !”

„Nu judecați ca să nu fiți judecați. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.”

„Greu de crezut. Dumnezeu să i odihnească sufletul!!!”

Durere mare. Copilu să ai drum lin spre Împărăția Cerului lumina acestei lumânări să-ți lumineze drumul. Dumnezeu să te odihnească în pace și liniște. Păcat”

„Dumnezeu să-l odihnească în pace nu o să te uităm nici o dată”

„Bietul de el ! Păcat de tinerețea lui! Odihnă veșnică!”

„Pana acum ceva timp tot ganduri urate ați avut impotriva lui!! !! Sa va fie rușine!! Dumnezeu sa îl odihnească!! Un om cu suflet mare!!!”

„Dumnezeu sa te odihneasca Mihai, ai luptat mult cu viata asta și ti-a fost greu, numa tu ști cât ai suferit”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| S-a deschis noul TALCIOC din Alba Iulia: Zeci de standuri își așteaptă primii cumpărători

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| S-a deschis noul TALCIOC din Alba Iulia: Zeci de standuri își așteaptă primii cumpărători

Astăzi, 13 noiembrie, a avut loc deschiderea noului talcioc din Municipiul Alba Iulia, în zona Hotelului Tara, unde zeci de standuri sunt pregătite pentru a primi cumpărătorii.

„Am făcut cerere către comisia din Primărie, au acceptat să întrerupă linia continuă, deci cei care vin din oraș pot să vireze stânga, să intre în talcioc, undeva vis-a-vis de bezinărie, exact perpendicular cu drumul care merge la Sews.

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul care merge către Sews, până la fosta barieră este un drum public, acolo se poate parca, dar îi atenționez să fie foarte atenți pentru că trecerea de pietoni este puțin lateral-stânga sau lateral-dreapta, să nu treacă direct strada pentru că poliția își va face datoria și probabil o să-i amendeze, deși duminica dimineața, când vin ei nu va fi circulație foarte mare.

Terenul pentru haine, pentru haine second-haine, noi, deja este aproape dat, ca și cel pentru alimentație publică, mici, virșli.

Programul stabilit de către Primărie este de la ora 06.00, până la ora 14.00. Avem patru toalete ecologice, o noutate va fi în zona alimentație publică va fi internet gratuit pentru toată lumea. Ori voi pune o parolă pe care să o comunic tuturor, ori îl voi lăsa free„, a declarat Ioan Lazăr.

”Referitor la taxele celor care vor veni sa vândă, va fi aproximativ 1 leu/mp iar pentru cei care au mărfuri alimentare voi discuta în parte. Fiecare autoturism va intra în târg va plăti o taxa de 20 de lei. Am contractat 4 toalete ecologice, tomberoane și coșuri de gunoi pentru colectare selectivă și va exista internet gratuit în zona în care va exista alimentația publică”, a mai declarat Ioan Lazăr, proprietarul terenului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

TRAGEDIE în Alba: Un tânăr de 31 de ani, din Ocna Mureș, s-a aruncat în fața unui tren, în Halta Unirea. Poliția a început cercetările

BONTEA Alexandru

Publicat

în

TRAGEDIE în Alba: Un tânăr de 31 de ani, din Ocna Mureș, s-a aruncat în fața unui tren, în Halta Unirea. Poliția a început cercetările

În cursul serii de 12 noiembrie, un tânăr de 31 de ani, din Uioara s-a sinucis, aruncându-se în fața unui tren, în Halta Unirea.

Potrivit IPJ Alba, un tânăr de 31 de ani, din Uioara s-ar fi aruncat în fața unui tren, în Halta Unirea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unor surse ziarulunirea.ro, tânărul era cunoscut cu probleme psihice.

Revenim cu amănunte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea