Ziarul Unirea

Ateliere fanteziste de luptă cu criza – soluţia PNL Alba!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În ultimul timp, în opinia unor lideri locali din PNL instituţiile statului sunt incapabile să-şi gestioneze propria activitate. Altfel nu ne putem explica elanul cu care aceşti lideri dispun organizarea unor „ateliere populare de luptă cu criza”. Bănuim că nu lipsa calităţilor morale sau manageriale din tot ce reprezintă statul îi determină să îşi exercite dreptul de a naşte tot felul de sisteme complementare, aşa zis de întrajutorare a locuitorilor, ci faptul că „scânteia de inteligenţă de sub tâmplă” le-a arătat ce masă de manevră electorală senzaţională naşte criza. Aşa s-au născut toate aceste „ateliere de lucru” care încearcă să-i răpească omului de rând speranţa că orice problemă va fi rezolvată. Observăm forfota şi interesul de a educa tineri prin meditaţii, dorinţa de a ajuta pensionari prin revendicarea unor drepturi care le sunt oricum garantate de stat şi mai nou, un plan de revenire a fotbalului local prin înfiinţarea unei galerii de susţinători care să nu mai poarte culorile clubului ci ale unui partid.
Sunt pe val toţi economiştii şi juriştii partidului reactivaţi şi dornici să dea sfaturi. E drept pe un val de nisip, născut nu din competenţă şi dăruire faţă de cetăţean, ci dintr-un complex politicianist, un veritabil mecanism al nelegitimităţii şi al manipulării electorale. Toate aceste demersuri nu fac altceva decât să ducă la decredibilizarea şi desconsiderarea României fără niciun argument real. Uluitor este faptul că toate aceste lucruri se petrec pe fondul unor reforme absolut necesare, care au dovedit prin aplicarea lor că au generat normalitate în raport cu situaţia economică reală a ţării. Mulţi cetăţeni au descoperit după aplicarea legii că vârsta de pensionare nu se aplică tuturor în mod egal şi că pe foarte mulţi oameni încadraţi în diverse grupe de muncă noua lege îi avantajează. Cum la fel de bine s-a dovedit că recalcularea pensiilor militarilor a produs mai multe satisfacţii decât insatisfacţii, iar exemplele pot continua.
Rămaşi fără atribuţii şi de prea mult timp (după părerea lor) departe de putere, unii politicieni îşi oferă serviciile în regim de gratuitate pentru unele categorii sociale, în speranţa că întârzierea unui răspuns ferm la problemele ridicate de oameni îi vor aduce cât mai aproape de următoarele alegeri, când îşi vor motiva nonsensul şi neputinţa acestor acţiuni invocând tot lipsa de cooperare a actualului guvern. E firesc să ne întrebăm de ce le-a lipsit acest aplomb şi potenţa salvatoare în momentul în care această pretinsă expertiză a dânşilor era susţinută de propria guvernare liberală şi aveau în mână toate pârghiile, fiind la putere… Astăzi pare absurd să veghezi la interesul cetăţeanului, invocând compasiune, de fapt profitând de necunoaşterea şi sinceritatea unora, făcând un mic comerţ cu neajunsurile omului cu scopul de a obţine capital de imagine.
Coloratura şi nuanţele limbii române ne-ar permite să-i numim pe aceşti politicieni: imorali. Însă credem că un termen direct şi mult mai popular „mârşav” s-ar potrivi mult mai bine chiar dacă ne străduim să fim rezervaţi în polemici. Suntem convinşi că toate deziluziile pe care voluntariatul politic le generează vor imuniza şi mai mult populaţia faţă de ce se promite şi ce se realizează în final, iar singurul rezultat notabil va fi creşterea şi diversificarea metodelor de ciubuc electoral. Pentru că de oamenii Albei nu-i leagă nici realizări, pe mulţi nici amintiri, nici vreo urmă de compasiune reală din vârful averilor acumulate, pentru că ştim cu toţii că „Sătulul nu-i crede flămândului” şi sunt sensibili în faţa suferinţelor oamenilor precum leul în faţa căprioarei. Sunt cu totul străini de oraşul şi oamenii pe care pretind că vor
să-iI ajute.
Ce credibilitate pot avea aceşti lideri PNL care încuviinţează şi folosesc ca armă politică un post de radio local, în care printr-un limbaj trivial şi golănesc târăsc în mocirla vorbelor familiile opozanţilor politici fără nicio tresărire de demnitate şi bun simţ? Cum să le înţelegem atitudinea de „gospodari desăvârşiţi” când ştim că cine nu munceşte nu greşeşte? Cum să credem că aud nevoile oamenilor când ei au ureche muzicală doar pentru foşnetul banilor? Cum să privim „sinceritatea” unor parlamentari fără identitate care n-au avut reţinere în a inventa buzunarul circular la halatul alb pentru ca plicul să intre din orice poziţie? Cum să credem că vor binele oraşului când ei propun consens politic pentru ca Alba Iulia să devină capitală culturală dar sunt gata să demoleze oricând orice realizare a oraşului fără a-şi îngădui măcar un ragaz pentru o plimbare în Cetate? Probabil că la viitoarele alegeri vor îmbrăţişa sloganul „Jos Alba Iulia!”
Dăruirea lor faţă de comunitate rămâne ca întotdeauna, în acest caz, o risipă de vorbe, de întâlniri mimate şi de îndemn la trădare şi profit. În eventualitatea că această cooperativă de tip „munca în zadar” va evolua le propunem şi alte ateliere de lucru în care poate vor asista oameni rămaşi pe drumuri de la „Utilajul” capodoperă managerială a unui distins liberal, „Resial SA” – o reuşită a celor ce de sâmbătă se vor numi „aliaţi ai liberalilor” şi exemplele pot continua. Biroul de presă al PDL Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

sorina 3 februarie 2011 at 8:05

Sa iti fie rusine domnule Hava! Faptul ca cei de la PNL fac niste lucruri pe care nu le faci tu te roade. Si nu il mai pune pe Coser s scrie ca nici babele nu mai plang!

alexandru 3 februarie 2011 at 8:57

ce lucruri fac liberalii sorina, si care dau roade?au pus pe drumuri pensionarii pt grupa de munca desi din luna aceasta primesc toti aceste drepturi, fac liga suporteriilor cu sediul in partid?iti recomand cu caldura sa te muti in constanta unde ai un primar pe gustul tau si un oras cu multe real;izari marete….te vei simti implinita…..si poti sa il iei si pe simone albani cu tine sa iti faca un pod peste mare.. hai sictir.

rus 3 februarie 2011 at 10:04

Intortocheli si inventii politice. asta cu fotblau chiar a intrecut orice masura. stiu si astia cum sa atace de imi vine sa mor. cheama pensionari la razboi. ignora bunul simt cu gligor ala care scoate pe gura niste enormitati jignind pe oricine. i-ar placea sa se vorbeasca despre ficasa la fel pe un post de radio? sau oricine altcineva ar tolera? un gunoi in fruntea papagalilor pnl.

NECUNOSCUT 3 februarie 2011 at 10:26

Mai portocaliilor ce-i rau in a ajuta niste elevi la scoala prin organizarea de meditatii a-ti face si voi acest lucru dar nu aveti cu cine pentru ca in tabara voastra sunt numai redusi si incompetenti care nu au fost in stare sa ocupe un post la doar daca s-au inscris in PDL. Sau daca legea pensiilor ar fi trebuit respectata de drept de ce nu au facut-o SPECIALISTII vostrii care nu sunt in stare sa spuna altceva decit DA SEFU SA TRAITI AM INTELES.

NECUNOSCUT 3 februarie 2011 at 10:35

Sa stiti ca PNL nu au pus pensionarii pe drumuri si nu au fost obligati de nimeni sa depuna aceste plingeri pentru obtinerea unor drepturi deja legiferate dar abuziv neacordate de acesti portocalii flaminzi de bani si putere, dar va garantam ca toti acei pensionari beneficiari ai grupelor 1 si 2 ajutati de PNL la urmatoarele alegeri vor vota candidati propusi de PNL s-au viitoarea alianta CENTRU DREAPTA pentru ca prea mult au fost furati , mintiti si batjocoriti de acesti nenorociti.

vigilante 3 februarie 2011 at 11:09

vorba lunga..normal ca liberalii fiind in opozitie ataca fara discernamant tot ce se face si pe oricine e la putere dupa principiul da-te sa ma asez eu in loc. as fi curios ce ar face CONCRET daca ar fi peste noapte la putere ca de povesti m-am saturat..si ultimele declaratii si actiuni din partea lui ponta m-au scarbit. nu mai ai pe cine vota..din pacate

alexandru 3 februarie 2011 at 12:25

CUM CE AR FACE?… ar baga echipa unirea in divizia A…..si ar construi fabrici si uzine,si si-ar da nevestele afara din deconcentrate ca sa lase loc la absolventi angajati prin concursuri, ar pune firmele de stat sub management privat……..parca vad marmota aia care impacheta ciocolata……..

robert 3 februarie 2011 at 21:23

p.n.l. alba nu a pus pensionari pe drumuri alexsandru nu cunoaste adevarul privind gr. de munca 1si 2 legea 218/ 2008 a fost promulgata de actualul presedinte de asemenea noua lege a pensilor prevede plata pt. grup . 1 si 2 cu incepere de la 01-02-2011sintem febr. 2011si nu am primit nimic de cind P.N.L.ALBA a amenintat guvernanti cu darea in judecata au inceput trompetisti ca se vor face platile incepind cu luna feb. 2011 ca n-au avut timp sa calculeze timpul find prea scurt din 2009 (credeti domnilor ) ? multumesc P.N.L.ALBA cane ajuta

A 3 februarie 2011 at 23:19

In locul guvernantilor nu as plati nimic in plus celor care au dat in judecata statul pana nu se va pronunta instanta….sa vedem cand va rezolva PNL dosarele voastre si cand va luati banii…

Comentariile sunt oprite