Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Astăzi va avea loc o videoconferință între omologii din România și alte state europene și autoritățile chineze pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Astăzi va avea loc o videoconferință între omologii din România și alte state europene și autoritățile chineze pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Autoritățile din China vor avea astăzi, vineri 13 martie, o videoconferință cu omologii mai multor state din Europa Centrală și de Est, printre care și România, pentru combaterea acestei pandemii generate de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing, Gen Shuang, într-o conferință de presă.

”Funcționarii din MAE chinez și cei ai Comisiei Naționale pentru Sănătate și experți în controlul bolilor, tratament clinic, aviație civilă, vamală și carantină comunitară vor împărtăși informații și schimb de experiență cu omologii lor din 17 țări din Europa Centrală și de Est, și anume Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia Lituania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia”, a declarat Geng Shuang.

Oficialul a reamintit că, de la izbucnirea epidemiei, China a împărtășit informații într-un mod deschis, transparent și extrem de responsabil cu țările și regiunile relevante, inclusiv cu statele din Europan Centrală și de Est, răspunzând preocupărilor lor și consolidând cooperarea internațională pentru a asigura în comun siguranța sănătății publică regională și globală.

În context, Shuang a mulțumit țărilor menționate pentru sprijin și asistență.

”Suntem pe deplin conștienți de faptul că țările Europei Centrale și de Est se confruntă cu diverse provocări în acest domeniu și am dori să-i ajutăm în cea mai bună capacitate a noastră să depășim această epidemie împreună”, a mai spus el.

China a raportat vineri numai opt noi cazuri de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei la mijlocul lunii ianuarie. De altfel, joi, Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că țara a depășit vârful epidemiei de coronavirus.

Tot joi, China a trimis joi experți și materiale în Italia, a anunțat Ministerul chinez al Afacerilor Externe, în contextul în care această țară este cea mai afectată din Uniunea Europeană, confruntându-se cu o creștere semnificativă a numărului de contaminări. China, de unde a plecat pandemia la sfârşitul lui 2019 şi care a constatat o reducere semnificativă a numărului de infectări pe teritoriul său, a început să trimită specialişti şi materiale în mai multe ţări. În China sunt înregistrate peste 80.000 de cazuri și peste 3.000 de decese.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri epidemia de COVID-19 drept o ”pandemie”, iar după ce Italia a devenit prima țară din Europa și din lume intrată totală în carantină, state precum Ungaria, Cehia și Slovacia au decretat starea de urgență națională.

De asemenea, Polonia și Bulgaria au anunțat decretarea stării de urgență, în vreme ce Danemarca a urmat exemplul Italiei și a intrat total în carantină.

Cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus sunt Italia, Franța, Spania și Germania, cele mai multe cazuri confirmându-se în Italia, peste 15.000, cu mai mult de 1.000 de decese înregistrate.

Surse: caleaeuropeana.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea