Actualitate
ASTĂZI: Ultima zi în care mai puteți solicita către ANAF eșalonarea datoriilor la stat, în timpul stării de urgență sau de alertă
Marți, 15 decembrie 2020, este ultima zi în care mai puțeți solicita Agenției Naționale de Administrare Fiscală eșalonarea datoriile acumulate la bugetul de stat, în timpul stării de urgență sau de alertă, precum și scutirea de la plata dobânzilor și penalităților de întârziere.
Amnistia fiscală este reglemenată prin OUG 69/2020, iar de această măsură pot beneficia toate persoanele juridice sau fizice, care pe perioada pandemiei au acumulat datorii. Specialiștii fiscali susțin că este vorba despre o amnistie fiscală menită de a ajuta mediul de afaceri de a face față, mai ușor, stresului fiscal din această perioadă de criză.
Guvernul a stabilit și scutirea de la plata dobânzilor și penalităților de întârziere în anumite cazuri pentru persoanele juridice.
„Debitorii care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență beneficiază de eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale potrivit Legii nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care obțin eșalonarea în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și data de 15 decembrie 2020 inclusiv, pot beneficia de anularea dobânzilor, penalităților și tuturor accesoriilor”, se arată în ordonanța Guvernului României.
O amnistie fiscală
Prin ordinul 2100/2020, emis de Ministerul de Finanțe, se stabilește și ce fel de creanțe bugetare se pot eșalona la plată, dar și modalitatea concretă prin care se poate face acest lucru.
Astfel, este vorba despre obligaţii fiscale principale reprezentând impozite, taxe, contribuţii sociale, drepturi vamale şi alte sume datorate bugetului general consolidat, precum şi obligaţii accesorii aferente acestora, stabilite prin declaraţii fiscale, decizii de impunere, decizii referitoare la obligaţiile fiscale accesorii, orice alte acte prin care se stabilesc impozite, taxe, contribuţii sociale, drepturi vamale şi alte sume datorate bugetului general consolidat.
Pentru a beneficia de această eșalonare este suficient să depuneți o cerere, care se poate depune la sediul organului fiscal, ultima zi admisă, fiind data de 15 decembrie 2020. ANAF atrage atenția că eșalonarea nu se va acorda din oficiu, ci doar la cerere, care se poate depune atât prin intermediul online, cu ajutorul Spațiu Privat Virtual, prin poștă, cu recomandare de primire au direct la registratura organului fiscal.
Ulterior, cei de la ANAf emit deciziile privind obligațiile de plată dar și certificatul fiscal care atestă existența unei datorii, dar și acceptarea eșalonării, perioadă în care persoana juridică sau fizică nu se consideră cu restanțe la bugetul de stat.
Sursa: evz.ro
Actualitate
Hidroelectrica: Cum pot clienții să își verifice soldul şi cere eşalonarea plăţii facturilor. Descărcaţi de aici documentele necesare
Hidroelectrica a transmis noua adresă de e-mail la care îi poţi contacta pentru verificarea soldului, iar facturile pe august 2022 ale românilor urmează să vină în perioada imediat următoare.
„Apelăm la înțelegere din partea clienților noștri și îi încurajăm să ne semnaleze eventualele neconformități constatate pentru a le putea remedia. Pentru sesizări legate de sold, am înființat special adresa de e-mail [email protected]” , informează compania printr-un mesaj publicat pe Facebook.
Cum se poate cere eşalonarea plăţii
Iată ce mai transmite compania: „Ne bucurăm să vă aducem la cunoștință faptul că Hidroelectrica a implementat cu succes noul sistem informatic de facturare. Acesta integrează soluții software de ultimă generație capabile de gestionarea optimă a numărului crescut de clienți casnici și non-casnici aflați actualmente în portofoliul societății, precum și a acelora care vor dori să încheie contracte de furnizare pe viitor.
Vă asigurăm că facem eforturi pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite tuturor clienților, iar trecerea la noile programe informatice a reprezentat unul dintre pașii absolut necesari făcuți în această direcție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de perioadele de întârziere în emiterea facturilor.
Dorim să reamintim că termenul de plată a facurilor emise de către Hidroelectrica este unul relaxat, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.
Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare.
Formularul tip pentru cererea de eșalonare este disponibil pentru descărcare în format electronic:
sau
După completare, acesta poate fi trimis la adresa de mail [email protected] sau poate fi depus în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central.
Reamintim că Hidroelectrica nu utilizează intermediari în relația cu clienții săi, actuali și potențiali, astfel că pentru orice chestiune de interes (contractare, facturare etc.) vă rugăm să vă adresați exclusiv reprezentanților companiei sau să utilizați platformele electronice puse la dispoziție de societate.”
Sursa: dcbusiness.ro
Actualitate
Simulare Bacalaureat 2023: Elevii claselor terminale susțin astăzi proba la alegere a profilului şi specializării
Simulare Bacalaureat 2023: Elevii claselor terminale susțin astăzi proba la alegere a profilului şi specializării
Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a susţin, miercuri 29 martie 2023, proba la alegere a profilului şi specializării în cadrul simulării examenului de Bacalaureat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a
Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă.
Luni a avut loc verificarea la Limba şi literatura română, iar marţi proba a fost susţinută proba obligatorie a profilului. Rezultatele vor fi comunicate pe 6 aprilie.
Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.
Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso şi sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.
Probele la care se susţine simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă – pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.
Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute la finalul studiilor.
„Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, menţionează Ministerul Educaţiei.
Actualitate
Uniunea Europeană aprobă interzicerea vânzării de automobile pe bază de benzină și motorină: România NU a votat textul legislativ
Uniunea Europeană aprobă interzicerea vânzării de automobile pe bază de benzină și motorină: România NU a votat textul legislativ
Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, marţi, un text legislativ care va pune capăt vânzării de autoturisme noi echipate cu motoare cu ardere internă din 2035, după ce Germania a obţinut o scutire pentru autoturismele care utilizează combustibili sintetici, transmit AFP şi Reuters.
Textul validat va obliga autoturismele noi să nu mai emită CO2 începând de la mijlocul deceniului următor, ceea ce înseamnă, practic, o interdicţie a comercializării de automobile care funcţionează pe bază de benzină şi motorină, precum şi a celor hibride, în beneficiul automobilelor complet electrice.
Potrivit AFP, în rândul celor 27 de state membre doar Polonia a votat împotriva acestei legi. Italia, România şi Bulgaria s-au abţinut cu prilejul votului din rândul miniştrilor europeni ai Energiei reuniţi la Bruxelles.
Anterior, ambasadorii din cele 27 de state membre UE s-au pus de acord pentru a proceda la o adoptare formală în cursul zilei de marţi, ultima etapă a unui lung proces legislativ.
Care este ținta?
Propunerea de a revizui standardele privind emisiile de CO2 ale autoturismelor şi utilitarelor face parte din pachetul „Fit for 55”. Prezentat de Comisia Europeană la data de 14 iulie 2021, acest pachet va permite UE să îşi reducă emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, şi să ajungă la neutralitate climatică în 2050.
După luni de negocieri, Parlamentul European, Executivul comunitar şi statele membre UE au convenit anul trecut ca termen limită anul 2035 pentru retragerea maşinilor care emit dioxid de carbon. Aceste reglementări vor face imposibilă vânzarea de maşini noi cu motoare pe combustie după 2035. Dar, luna trecută, principala politică a blocului comunitar destinată să accelereze tranziţia Europei la vehiculele electrice a fost pusă pe pauză, după ce Germania şi-a exprimat, în ultimul moment, opoziţia faţă de această iniţiativă. Berlinul a dorit ca vânzările de maşini noi cu motoare pe combustie să fie permise şi după 2035, dacă utilizează combustibili sintetici.
Excepția
Sâmbătă, Comisia Europeană şi Germania au anunţat că au ajuns la un acord în disputa cu privire la interzicerea vânzării de noi autoturisme echipate cu motoare cu ardere internă. Conform acestui acord, vehiculele echipate cu motoare pe combustie vor putea fi înmatriculate şi după 2035, dacă utilizează exclusiv carburanţi neutri din punct de vedere a emisiilor de CO2, a precizat ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing.
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
FOTO| Veteranul de război maior (rtg) Iosif Cosma Roman, din Alba Iulia, împlinește astăzi venerabila vârstă de 100 de ani: A fost vecin cu fotograful Marii Uniri, Samoilă Mârza
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
CRUZIME fără margini într-o comună din Alba: Doi tineri care au UCIS un câine cu o sapă, REȚINUȚI de polițiști
-
Ştirea zileiacum 13 ore
VIDEO| Nenea Sever, bătrânelul simpatic din Apuseni a trecut la cele veșnice: A fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutăți
-
Ştirea zileiacum 12 ore
Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad
-
Ştirea Taacum 11 ore
VIDEO ȘTIREA TA| Zăpada mieilor într-un oraș din Alba: Ninge ca în toiul iernii la sfârșit de martie