Rămâi conectat

Actualitate

ASTĂZI: Termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice. Cum se completează online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 25 mai, este ultima zi în care putem declara la ANAF veniturile obţinute anul trecut şi în care putem plăti taxele aferente. Câştigurile se declară prin intermediul declaraţiei unice.

Trebuie doar să descărcăm formularul de pe site-ul ANAF, să îl completăm şi apoi să-l transmitem Fiscului. O putem face și online.

Cum se completează online declarația unică de venit

„Activităţi independente, sistem real, individual, pun codul meu CAEN, adresa sediului, numărul din rezoluţie”, spune Luiza Daneliuc, consultant fiscal.

„Validaţi declaraţia, o încărcaţi pe site-ul ANAF, aşteptaţi şi verificaţi recipisa ca să vedeţi dacă apar erori, şi doar când aveţi o recipisă validă puteţi considera că declaraţia a fost depusă”, a adăugat Luiza Daneliuc.

După ce am transmis declaraţia unică, trecem la plata taxelor. Trebuie să achităm impozitul pe venit, în cotă de 10%, iar dacă veniturile noastre din 2020 au fost mai mari decât echivalentul a 12 salarii minime, datorăm şi contribuţiile la sănătate, respectiv pensii.

Ştefania este jurist de profesie, dar obţine venituri şi ca arbitru de volei. Pe ultima sută de metri, a reuşit să transmită declaraţia şi să achite taxele.

„Nu este nimic complicat. Am evitat drumul la Fisc, deoarece sunt în concediu de creştere copil. Plata de asemenea am făcut-o online, m-a ajutat ghiseul.ro”, a explicat Ștefania Dediu, titular PFA.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea