Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: Teatru și muzică de calitate la Alba Iulia, cu grupul Skepsis și Truverii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Skepsis01Grupul Skepsis din Alba Iulia şi grupul de muzică medievală şi tradiţională Truverii din Bucureşti, vă invită duminică, 24 august, ora 18.00 pe terasa Sălii Unirii din Piaţa Cetăţii la spectacolul Curtea Comedianţilor – teatrul, muzica,  şi dansul ambulanţilor.

”Vă propunem o întâlnire inedită cu viaţa actorilor ambulanţi din trecut. În Curtea Comedianţilor veţi afla cum ia naştere un spectacol, un costum, un instrument, sau un personaj. În Curtea Comedianţilor răsună muzica trubadurilor care animau curţile medievale şi tavernele vremii, se învaţă dansuri zglobii, se joacă farse vesele, se simte parfumul secolelor trecute”, transmit organizatorii.

Aceasta manifestare artistică aduce în mileniul trei viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acelor vremuri rămase în conştiinţa populară.

Spectacolul se înscrie în tradiţia reprezentaţiilor de stradă medievale fiind realizat prin proiectul „Curtea Comedianţilor” – Atelier European de Arta Medievala, Renascentistă si Tradiţionala – editia a XV-a, realizat anul acesta în Alba Iulia de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi Societatea Cultural Artistică de Tineret Concret în parteneriat cu Asociaţia Grupul Skepsis şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii şi face parte din programul Festivalului Dilema Veche, ediţia III –  organizat de Revista Dilema Veche, în colaborare cu Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba – care poate fi consultat online pe  festival.dilemaveche.ro/


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022 Comisia județeană de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Alba a analizat și avizat anul trecut 26 de planuri urbanistice zonale (PUZ) și 9 planuri urbanistice generale (PUG) – ale comunelor Pianu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea