ASTĂZI: Spectacol cu romani şi daci, schimb de gardă şi defilare cu torţe, în Cetatea Alba Carolina

garda romanaSoldaţi romani, daci, demonstraţii de luptă, călăreţi, toboşari, pedestraşi şi o paradă cu torţe, acesta este tabloul imaginilor vibrante ce le vor încânta privirile albaiulienilor şi turiştilor  prezenţi vineri în Cetatea Alba Carolina. Dacii, romanii şi Garda din vechiul Apulum se pregătesc să ofere publicului un nou spectacol.

Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului se vor afla din nou în inima Cetăţii, spre deliciul tuturor pasionaţilor de istorie şi mai ales a celor mici. De la ora 19.00, soldaţii din Garda Romană şi dacii vor pleca în defilare din faţa Muzeului Naţional al Unirii spre Poarta a III-a a Cetăţii, şi se vor opri pe platoul din faţa Porţii a IV-a.

Iubitorii de istorie retrăită la intensitate maximă vor avea ocazia să asiste aici la un spectacol de reenactment antic, pus în scenă de trupele de romani şi daci.

Ceremonialul schimbului de garda03Spectacolul continuă la ora 21.00,  cu schimbul de Gardă a Cetăţii Alba Carolina. Celebrii toboşari, călăreţi, pedestraşi şi o paradă cu torţe vor crea în Cetatea Alba Carolina atmosfera de altădată. Ceremonialul va avea loc la Traseul Celor Trei Fortificaţii, Poarta a IV-a şi Poarta a III-a a Cetăţii.

Spectacolele vor continua în Cetatea Alba Carolina, sâmbătă şi duminică, şi în fiecare weekend din această vară:

*Sâmbată 3 mai
ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu defilare – Garda Cetăţii Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificaţii – Poarta a III-a – Poarta a IV-a)

ora 22.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu salve de tun – Garda Cetăţii Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificaţii – Poarta a IV-a – Poarta a III-a – esplanada Obelisc)

*Duminică 4 mai
ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetăţii Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificaţii – Poarta a IV-a – Poarta a III-a)

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...