ASTĂZI: Raed Arafat, vine la Alba Iulia pentru a decide dacă se vor CARANTINA localități din județul Alba. Care sunt cele care ar îndeplini condițiile

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Șeful DSU, Raed Arafat, va ajunge vineri, 13 noiembrie 2020, la Alba Iulia, pentru o vizită de lucru. Motivul vizitei este incidența crescută în localitățile din județ, carantinarea municipiului Alba Iulia și a altor orașe, fiind analizată împreună cu secretarul de stat de stat. Această analiză este deja efectuată zilnic de către autoritățile locale, fiind urmărite incidența și evoluția pandemiei, coroborată cu o capacitate mare de testare, astăzi înregistrându-se aproape 1.200 de teste.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Localitățile din județul Alba care au înregistrat o incidență peste 6 cazuri de infectare la mia de locutori au șanse foarte mari de a fi carantinate. Aceste localități sunt Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Abrud, Cugir, Câlnic, Cergău, Ciugud, Cricău, Cut, Livezile, Roșia Montană, Sălciua.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu a declarat pentru ziarulunirea.ro că „posibilitatea carantinării Municipiului Alba Iulia sau a unei localități este analizată zilnic, fiind unul dintre motivele vizitei șefului DSU, Raed Arafat. Acesta vine în municipiile unde incidența este foarte mare, nu doar în județul Alba. Va merge și la Sibiu, la Timișoara, la Arad, unde incidența este crescută. Această analiză este deja făcută zilnic, în contextul actual fiind analizată alături de secretarul de stat”.

Alexandru Sinea, Directorul DSP Alba, a menționat că „legislația spune că singura instituție care poate să dispună carantinarea este Direcția de Sănătate Publică, ca urmare a analizei de risc. Specialiștii DSP întocmesc analizele de risc și acolo unde se impune, pot să propună carantinarea sau nu. Noi analizăm zilnic incidența și evoluția, dar totodată o coroborăm cu o testare extinsă, de exemplu astăzi avem aproximativ 1.200 de teste făcute în județ”.

Acesta a mai precizat că specialiștii de la DSP propun către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Comitetul Județean validează sau invalidează o propunere de carantinare, iar în cazul în care se validează, va fi trimisă la București, la CNCCI, la DSU, pentru emiterea ordinului de carantinare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419