Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 17.00, CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj | Derby lângă Turnul Chindiei în ultima rundă a anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Derby-ul CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj, meci programat astăzi, de la ora 17.00, televizat pe TVR 3, în Divizia A1, în ultima rundă din acest an, reprezintă chiar mai mult decât un meci pentru supremația momentului în voleiul feminin autohton.

Rivalitatea din ultimii ani dintre cele două grupări cunoaște un nou episod al duelului între pretendentele la trofeele interne, într-o dispută ce trage cortina peste 2021. Gruparea de lângă Turnul Chindiei a câștigat primul titlu din istorie în campionatul trecut când și-a adjudecat toate cele 4 dueluri directe (ultimul, acasă, în 17 aprilie, scor 3-0), iar echipa din “Mica Romă” a rămas cu consolarea din semifinalele de la Cluj-Napoca (20 ianuarie 2021, 3-1), ce a netezit calea spre cucerirea Cupei României.

În această stagiune, sub comanda sârbului Stevan Ljubičić, Blajul a început cu dreptul, o victorie la Brașov, în Supercupa României, scor 3-1 (în 30 septembrie), în startul sezonului, tocmai împotriva dâmbovițencelor. A fost primul pas dintr-un parcurs impecabil realizat până în prezent de “mândria Albei”, ce și-a trecut în cont 16 succese la rând în cele 4 competiții în care este angrenată.

Nu am stat să contabilizăm numărul victoriilor, noi doar ne-am pregătit cât mai bine posibil cu gândul întotdeauna la partida următoare. Ne concentrăm pe disputa de la Târgoviște, am avut timp să ne recuperăm după jocurile din Cupa CEV, să ne pregătim și să ne odihnim înaintea ultimului meci al anului”, a transmis Stevan Ljubičić

Jocul opune primele două clasate din ierarhie, vizitatoarele având maximum de puncte după 10 runde, iar campioana la zi este pe poziția secundă, cu 5 puncte în spate. Blajul a cedat doar două seturi în acest răstimp, pe teren propriu, cu CS Mioveni și CSO Voluntari. În schimb, CSM Târgoviște a avut mai multe sincope, un 2-3 acasă cu CS Medgidia, un eșec cu același scor la Voluntari, în ultima partidă ompunându-se, la mare luptă, în 5 seturi, la Lugoj. Matematic lucrurile sunt clare, dacă liderul la zi se impune, fie chiar la limită (scor 3-2), Volei Alba Blaj își netezește considerabil calea spre recucerirea coroanei, în vreme ce oponentele sunt cu spatele la zid, iar pentru a-și menține cât de cât șansele de a mai conta în calcule sunt obligate să învingă.

Sursa foto: Elis Iordache (FRV)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea