Rămâi conectat

Sport

Astăzi, la Oradea, Rapid Jibou – CSO Cugir, finala pentru Liga a 3-a! Echipa de sub Drăgana joacă meciul existenţei

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Cugir susţine cel mai important meci al existenţei astăzi, ora 17.30, pe stadionul “Iuliu Bodola”, partida de baraj cu Rapid Jibou, reprezentanta judeţului Sălaj, pentru promovarea în Liga a 3-a. Înfiinţată în 2008, echipa de sub Drăgana îmbină experienţa unor jucători “veterani” (Itu, Şuteu, Şuvaina, Lăncrănjan) cu tinereţea şi elanul “valului tânăr” reprezentat de D. Lupşan, A. Ianc sau Cârstean. Rapid Jibiu, gruparea de pe Someş a devenit campioană a Sălajului după 8 ani şi un play-off disputat până în ultima rundă cu Barcău Nuşfalău, sub comanda antrenorului jucător Marius Muntean (fost junior la Poli Timişoara) aflându-se nume precum Ad. Fărcaş, Noţigan, C. Roja sau Cr. Ţurcaş, trecuţi pe la Armătura Zalău sau Silvania Şimleu Silvaniei. Stadionul orădean este unul norocos pentru judeţul Alba, întrucât în vara trecută Europa Alba Iulia a depăşit Vulturii Vultureni (Cluj).
*Peste 100 de suporteri cugireni
CSO reprezintă speranţa Cugirului de a pune iarăşi localitatea pe harta fotbalului autohton, după aproape un deceniu de absenţă. Lucian Itu este borna ieşirii din anonimat a Cugirului, experimentatul atacant fiind “puntea de legătură” între CF Cugir, echipa din 2004 şi actuala formaţie ce vrea să promoveze în Liga a 3-a. Peste 100 de suporteri de sub Drăgana vor fi prezenţi la Oradea pentru a asista la realizarea unei performanţe aşteptate de ani buni. Din distribuţia cugireană lipseşte Tăban – suspendat, în schimb este apt G. Goronea – ce acuza în ultimul timp anumite probleme medicale.
*Kilin – la a treia încercare…
Antrenorul cugirean Alexandru Kilin (62 ani) este la a treia încercare de a promova, după barajele ratate în anii ’90, cu Textila Cisnădie şi Minaur Zlatna. “Pentru mine acest joc este o adevărată bornă. Cugirul a mai fost de două ori la baraj, în 1954 şi 1962 şi a promovat în ambele cazuri în Divizia B”, a spus Kilin. “Promovarea este obligatorie pentru noi şi trebuie să învingem. Personal cred că suntem superiori adversarului ca şi organizare, valoare individuală, pregătire. Pornim cu prima şansă şi în mod normal trebuie să ajugem în Liga a 3-a. Titlul de campioană a judeţului nu are nicio valoare dacă nu realizăm accederea în eşalonul terţ. Acesta este obiectivul nostru primordial”, a declarat Kilin, ce nu-l va avea alături pe banca tehnică pe Emil Ţimpea (secundul care în prima parte a campionatului a fost antrenorul principal al CSO). “Eu mai am contract cu echipa până în 30 iunie, dar n-aş dori să dezvolt acest subiect dureros. La urma urmei cred că mi-am adus şi eu contribuţia la ceea ce s-a întâmplat la CSO. Sunt puţin trist, pentru că mă aşteptam să se încheie într-un mod frumos”, a dezvăluit Emil Ţimpea.
*Arbitri Fl. Marcu, Ot. Şovre, D. Mudura (Oradea); observatori: Şt. Szilaghi (Satu Mare), Gh. Bologan (Oradea)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea