Rămâi conectat

Ştirea zilei

ASTĂZI, la Alba Iulia s-a deschis oficial sezonul turistic: Garda Cetății revine cu defilare, torțe și salve de tun. Prima confruntare din acest an, între dacii și romanii din vechiul Apulum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sezonul turistic a debutat oficial la Alba Iulia astăzi, în zi de sărbătoare, cu primul ceremonial al schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina, ce s-a desfășurat la ora 12.00, pe traseul obișnuit – între Poarta a IV și Poarta a III-a, cu defilare pe pietonala Mihai Viteazul.

ceremonialÎncepând cu ora 19.00 spectatorii vor avea prilejul să vadă un spectacol unic, inedit, menit să  readucă la viaţă atmosfera din vechiul Apulum, dacă vor asista la spectacolul prezentat de trupele de reenactori Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului, pe platoul din fața Catedralei Romano-Catolice.

Garda Cetății revine la ora 21.00, când va avea loc o defilare cu torțe cu un final exploziv – salve de tun.

Potrivit reprezentantului administrației locale, ceremonialul schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina va avea loc în fiecare zi din timpul săptămânii la ora 12.00, iar pentru turiştii care vin să înnopteze la Alba Iulia, acesta se va desfăşoară pe timp de vară, la sfârşitul săptămânii, şi seara, vinerea și sâmbăta de la ora 21.00.

De asemenea, în fiecare vineri, de la ora 19.00, dacii și romanii de la Apulum vor reveni în Cetate cu o nouă poveste, pentru cei care sunt pasionați de istorie și vor să o retrăiască ”pe viu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea