ASTĂZI, la Alba Iulia s-a deschis oficial sezonul turistic: Garda Cetății revine cu defilare, torțe și salve de tun. Prima confruntare din acest an, între dacii și romanii din vechiul Apulum

Sezonul turistic a debutat oficial la Alba Iulia astăzi, în zi de sărbătoare, cu primul ceremonial al schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina, ce s-a desfășurat la ora 12.00, pe traseul obișnuit – între Poarta a IV și Poarta a III-a, cu defilare pe pietonala Mihai Viteazul.

ceremonialÎncepând cu ora 19.00 spectatorii vor avea prilejul să vadă un spectacol unic, inedit, menit să  readucă la viaţă atmosfera din vechiul Apulum, dacă vor asista la spectacolul prezentat de trupele de reenactori Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului, pe platoul din fața Catedralei Romano-Catolice.

Garda Cetății revine la ora 21.00, când va avea loc o defilare cu torțe cu un final exploziv – salve de tun.

Potrivit reprezentantului administrației locale, ceremonialul schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina va avea loc în fiecare zi din timpul săptămânii la ora 12.00, iar pentru turiştii care vin să înnopteze la Alba Iulia, acesta se va desfăşoară pe timp de vară, la sfârşitul săptămânii, şi seara, vinerea și sâmbăta de la ora 21.00.

De asemenea, în fiecare vineri, de la ora 19.00, dacii și romanii de la Apulum vor reveni în Cetate cu o nouă poveste, pentru cei care sunt pasionați de istorie și vor să o retrăiască ”pe viu”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Asa este! 01.05.2015 at 13:00

Da!

bula 01.05.2015 at 16:27

Lua-v-ar circu de papagali!
Ceremonialu lu peste cu austriecii cu zulufi e cat se poate de jenant.
Tot felul de invartiti fac parte din asa zis-a garda…aiurea…si is si platiti cu destui bani …Rusineee, pentru istorie si pentru oameni.
Dar cu caii ce ati avut???
La astia cu dacii si romanii mai merge. Ne amintesc ca suntem romani.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...