Astăzi începe prima sesiune a Programului Casa Verde Clasic. CUM puteți aplica pentru fonduri între 3.000 şi 8.000 lei, destinate instalării de panouri solare şi pompe de căldură

Astăzi începe prima sesiune a Programului Casa Verde Clasic, lansat la sfârşitul lui septembrie de către Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor. Prin acest program populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila.Programul este destinat atât populaţiei cât şi pentru persoanele juridic.

casa-verdePrima sesiune este programată între 10 şi 24 octombrie. Dosarele pot fi depuse la sediile agenţiilor pentru protecţia mediului din judeţele de reşedinţă.

ELIT

Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

CITEȘTE ȘI: Programul ”Casa Verde” pentru persoane fizice și juridice, disponibil din luna octombrie

Mihail David - 2020

Echipamentele finanţate pentru populaţie prin Casă Verde sunt panourile solare şi pompele de căldură, cunatumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel:

–   până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
–   până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;
–   până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer;

Pentru accesarea finanţărilor prin Casă Verde populaţia are de parcurs cinci paşi, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Mediului:

Pasul 1.: Depunerea dosarului de finanţare la agenţia teritorială de protecţia mediului
Pasul 2.: Urmărirea site-ului AFM pentru decizia de acceptare în Program
Pasul 3.: Semnarea contractului de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu
Pasul4.: Demararea lucrărilor
Pasul 5.: Depunerea cererii de decontare a lucrărilor în termen de maximum 12 luni de la data semnării contractului de finanţare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Times New Roman 10 octombrie 2016 at 8:51

Aha … deci d-aia era blocata str. Lalelelor in aceasta dimineata (in timp ce militzistii locali stateau in parcarea de la Lidl si isi „savurau” cfelutza de dimineata)! 10 oameni depun niste acte si se blocheaza activitatea pe o artera de circulatie! Al naibii „zmart siti” avem!

Olimpiu 10 octombrie 2016 at 8:57

Nu mai afisati fotografii cu panouri fotovoltaice, intrucat nu fac parte din programul CASA VERDE.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...