ASTĂZI: Apariție spectaculoasă pe cer. Luna “Căpșună” Roz, fenomen extraordinar care coincide cu recoltarea căpșunelor

Luna plină ce va apărea pe cer în această săptămână va oferi o vedere spectaculoasă. Potrivit The Sun, luna “Căpșună” Roz va putea fi văzută vineri, în funcție de condițiile meteo.

Luna plina din luna iunie e pozitionata mai jos pe cer, asa ca imaginea ei observata de pe Terra e vazuta diferit prin atmosfera fata de alte momente ale anului.

ELIT

Potrivit NASA, Luna nu va fi, de fapt, roz sau rosie, insa pozitia sa va permite sa fie vazuta de pe Terra in nuante de rosu sau roz, similar cu unele apusuri.

Luna Roz e cunoscuta in alte parti ale globului drept Luna Capsuna datorita denumirii oferite de triburile nativ americane din SUA, pentru ca fenomenul spectaculos coincidea cu recoltarea capsunelor, potrivit The Sun.

Mihail David - 2020

“Almanahul Fermierilor din Maine a fost primul in care au fost publicate numele native pentru Lunile pline in perioada anilor 1930,” a explicat NASA. “Potrivit acestui almanah, Luna plina din iunie sau ultima Luna plina a primaverii e cunoscuta sub denumirea de Luna Capsuna, un nume universal pentru aproape orice trib Algonquin.”

Oameni din intreaga lume vor putea observa fenomenul astronomic spectaculos in aceasta vineri. Privitori din anumite parti din Asia si Africa ar putea observa si o eclipsa in penumbra, dincolo de Luna Roz.

Sursa: digi-world.tv

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...