Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Ăsta mi-o dat numa’ un milion şi (…) îmi plătesc taxi înapoi din ei”

Publicat

în

Faptele celor 22 de inculpaţi din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” sunt descrise cu lux de amănunte în cele 185 de pagini ale rechizitoriului ce însoţeşte dosarul aflat acum în faza judecăţii de fond la Tribunalul Alba. Sute de interceptări ale convorbirilor telefonice, filaje, planşe fotografice, testări poligraf toate pentru a proba unele dintre cele mai grave fapte prevăzute de Codul Penal – instigare şi constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere, proxenetism. Faptele investigate şi descrise de procurorii de la DIICOT Alba surprind o lume desprinsă parcă din filme: recuperări tocmite în numele uneia dintre cele mai prospere firme de construcţii din Transilvania de un fost ofiţer SRI şi SIE, fete minore luate din curtea şcolii, drogate şi puse să se prostitueze, minore servite pe tavă unor clienţi italieni, tinere plasate unor directori de instituţii şi oameni de afaceri din Alba Iulia şi Bucureşti, funcţionari publici plecaţi la „fetiţe” în timpul programului (a căror nume nu pot fi însă făcute publice întrucât au doar calitatea de clienţi, cel mult martori în dosar şi nu de învinuiţi). Potrivit rechizitoriului cheltuielile judiciare în acest caz se ridică la nici mai mult nici mai puţin, de 476.000 lei (4,7 miliarde lei vechi), cheltuieli ce vor trebui suportate de inculpaţi. Nouă dintre ei – Teodor Şchiop zis “Puşcărie”, Antoniu Gabriel Bakai, Ioan Roşca zis “Joni”, Sergiu Cândea zis “Sega”, Ioan Decean zis “Nicu”, Claudiu Vulpe zis “Fox”, George Dura zis “Dragonu”, Adrian Bălan zis “Bălănel”, Marius Darius Câmpean se află în stare de arest preventiv încă din octombrie 2010, iar pe numele lui Raul Nicolae Hancheş zis Pricu şi a soţiei sale Geanina există mandate de urmărire internaţionale. Restul sunt cercetaţi în prezent în stare de libertate. Printre aceştia din urmă se numără şi oamenii de afaceri italieni Luca Anversa şi Gigi Saviato.
l”Îmi vine să mă duc să-l lovesc cu ceva în cap!”
Una dintre transcrierile interceptărilor telefonice surprinde pânda unei victime din Sebeş, pe care membrii grupării coordonate de Teodor Şchiop trebuia să o sperie pentru a înapoia o anumită sumă de bani unor clienţi. „Antoniu Bakai către Nicolae Decean: Îl vezi bă?; Decean: Ie mă, îi tot acolo; Bakai: Ce morţii mă-sii face?; Decean: Ce p… mea, îmi vine să mă duc să-l lovesc în cap. Mere la ocazie, hai repede că şi pe acolo-i loc. Băgat în maşină în p… mea! Fugi că deja îi aproape de pod că fuge fraierul, vezi că fuge”.
l”Ăsta mi-o dat numa’ 1 milion şi, în puii mei, îmi plătesc taxi înapoi din ei”
În total au fost indentificate 10 fete care practicau prostituţia în favoarea grupării dintre care 5 minore, cea mai tânără în vârstă de 15 ani. Potrivit declaraţiilor unora dintre fetele trimise la produs, cel mai adesea acestea erau transportate de membrii grupării la o pensiune din Gârbova de Sebeş pentru clienţi italieni veniţi la vânătoare. Alte locaţii erau restaurante dar şi moteluri şi hoteluri din Alba Iulia, Vinţu de Jos, Pianu de Sus. Pentru serviciile prestate acestea primeau în jur de 100 de euro de la italieni însă cu alţi clienţi mergeau şi pentru 1 milion de lei vechi. Cea mai mare parte a banilor mergeau la proxeneţii lor. Una dintre discuţiile surprinse între Teodor Şchiop şi un camarad al său, Sergiu Cândea – Şchiop: „Băi, auzi, nu mai mere pe 1 milion. Fără 2 milioane nu mai mere deloc”, după ce una dintre fete i s-a plâns că de-abia îi ajung banii de taxi pentru a se întoarce de la client: „Ăsta mi-o dat numa’ 1 milion şi, în puii mei, îmi plătesc taxi înapoi din ei”.
l”Tre’ să mergi cu treabă urgent. Dă-mi bip când ieşi în pauză să vin după tine”
Unele fete erau racolate şi trimise să practice prostituţia chiar din curtea şcolii, aşa cum reiese dintr-un sms trimis de Teodor Şchiop uneia dintre ele: „Puiule vin după tine imediat. Că tre’ să mergi cu treabă urgent sus la Gârbova. Te sărut dulce. Dă-mi bip când ieşi în pauză”. În acelaşi timp procurorii au reţinut că un alt inculpat din dosar, George Dura zis „Dragonu'” a recrutat în scopul exploatării sexuale 4 fete minore, sub pretextul că le iubeşte şi apoi le-a plasat pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, majoritatea fiind drogate. „După ce întreţinea relaţii sexuale cu mine, George mă dădea şi celorlalţi băieţi cu care întreţineam relaţii sexuale. Menţionez că după ce consumam etnobotanice intram într-o stare de fericire, de nepăsare”, a declarat una dintre victimele lui Dura, în timp ce alta a spus „Cea mai mare dorinţă a mea e să nu-l fi cunoscut pe George”. Majoritatea fetelor au abandonat şcoala şi au în continuare nevoie de consiliere psihologică.
lSoţia lui Pricu către Pricu: „Merg şi cu 2-3 în cameră, că dacă tot îs curvă măcar să fiu”
Numele lui Raul Hancheş fost Rus zis Pricu şi al soţiei sale Geanina sunt prezente în acest dosar în primul rând din cauză că au racolat şi au obligat mai multe fete din Alba să meargă la produs în străinătate. Pricu chiar a luat legătura cu Teodor Şchiop căruia i-a spus că are nevoie de mai multe fete aflate sub protecţia sa pentru a le duce să practice prostituţia peste hotare. Pe unele le-a şantajat şi le-a ameninţat, împrăştiind prin oraş şi pe internet poze făcute în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu ele. Una dintre victimele sale a avut nevoie de îngrijiri psihiatrice după ce s-a întors de la prostituţie, ca urmare a exploatării ei. De altfel, procurorii au stabilit că proxenetismul este principala sursă de venit a lui Raul Hancheş care primea bani de pe urma prostituţiei chiar şi de la soţia sa. Faptul că aceasta practica prostituţia reiese dintr-o conversaţie între cei doi purtată pe messenger – „Geanina Hancheş: Azi, ştii, am prins anal şi am făcut; Pricu: haaa???????? păi cum a fost?; Geanina: ok, păi fac dacă fac şi din plăcere, lasă să fac şi pentru bani, da’ nu mai am treabă, merg şi cu 2-3 în cameră, că dacă tot îs curvă măcar să fiu”. De pe urma activităţii ei Geanina Hancheş i-a trimis soţului său 3.900 de euro şi 8200 USD din Austria şi Germania.
Ioana PITICARIU
*

Publicitate

Ştirea zilei

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Publicat

în

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat faptul că zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19, destinate preșcolarilor, elevilor și angajaților din învățământ vor fi livrate până la începutul săptămânii viitoare în școli.

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Electrica Furnizare Discount

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor.”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Publicat

în

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, aflat astăzi, 21 ianuarie 2022, în vizită în județul Alba, a precizat, la o conferință de presă desfășurată la biroul partidului, în legătură cu acțiunea primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, care a semnat demiterea președintelui Iohannis, la inițiativa AUR, următoarele: „Atunci când oamenii acționează împotriva partidului, nu rămân membri de partid”.

În urmă cu o săptămână, prin intermediul unui comunicat remis presei, PNL Alba susținea: „Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea președintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit. PNL a fost și va rămâne un partid în care libertatea de opinie e importantă și prezentă de la dezbatere până la decizie. Pentru absolut orice membru! Dar de aici și până la asocierea directă, publică, inclusiv prin semnătură, a unui liberal cu o formațiune ale cărei acțiuni ridică mari semne de întrebare, este cale lungă și denotă o deviere de la verticalitate, mai ales în ochii celor care te cunosc de o viață.

Electrica Furnizare Discount

Apetitul domnului Ponoran pentru AUR, partid care se joaca de-a demiterea președintelui într-o perioadă în care prioritățile sunt cu totul altele, îl plasează, din păcate, nu într-o „scăpare” de acceptat, cât într-o „ieșire” radicală unilaterală, dincolo de opțiunea colegilor de filială sau de valorile PNL. Un episod public calculat și provocat de dragul scandalului și diversiunii de pionii locali ai unui partid oportunist și speculant ce s-a folosit de orice prilej pentru a manipula, fără nicio soluție reală pentru români în cea mai grea perioadă pe care o traversează, ca toate țările din lume, România.

Îi respectăm primarului Zlatnei valul de încredere pe care îl are, de câteva mandate, din partea concetățenilor. Îi recunoaștem munca uriașă depusă pentru realizarea atâtor proiecte, despre care chiar și domnului primar ar trebui să-i fie clar că sunt rezultatul implicării și susținerii PNL . Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment și a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetățean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL.”

Astăzi, Ion Dumitrel, a fost galant după ce Cîțu nu și-a făcut temele la capitolul județul Alba:

„Așteptăm un punct de vedere al Biroului Național, în Biroul Județean s-a analizat și s-a discutat, colegul nostru a regretat, sperăm să nu se mai întâmple, așa cum s-a spus în comunicat ne pare rău și îi pare rău pentru greșeală, în activitatea lui în administrație este unul din primarii de succes!”, a declarat pentru ZiarulUnirea.ro, Președintele Consiliului Județean Alba și liderul filialei județene Alba, Ion Dumitrel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Publicat

în

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Sistemul de iluminat public din multe zone ale orașului Abrud va fi modernizat și reabilitat, printr-o investiție de aproape 800.000 de lei.

Primăria orașului Abrud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții: „Modernizare și reabilitare iluminat public în orașul Abrud, județul Alba.”

Valoarea totală este estimată la 795.000 lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

In prezent, in orașul Abrud, se constată existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse, fără însa a supradimensiona sistemele.

Pentru modernizarea iluminatului public stradal din orașul Abrud se va realiza următoarea soluție aprobată în cadrul documentației de avizare a lucrărilor de intervenții: modernizarea iluminatului public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED echipate cu un modul telegestiune – controller – (cate unul pentru fiecare aparat), înlocuirea kiturilor de montaj și implementarea sistemului de telegestiune.

Soluția tehnica constă în schimbarea corpurilor de iluminat respectiv montarea a 800 aparate de iluminat cu surse LED, după cum reiese din calculele luminotehnice pentru iluminat rutier amplasate pe stâlpi existenți.

Pentru alimentare se va utiliza rețeaua aeriană existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât și pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare a instalațiilor electrice de alimentare.

A fost aleasă ca variantă optimă recomandată deoarece indeplinește toate cerințele aferente temei de proiectare și a standardelor în vigoare, este în conformitate cu expertiza tehnică efectuată și prezintă următoarele avantaje:

  • obținerea unui sistem nou, modern și uniform din perspectiva iluminatului, care va aduce reducerea pentru o parte din costuri: atât întreținerii cât și prin diminuarea pierderilor și dezechilibrelor de rețea;
  • aducerea iluminatului public la valorile minime prescrise în standardele și normele în vigoare;
  • din punct de vedere luminotehnic vor fi eliminate zonele cu umbră și întuneric în zonele vizate;
  • controlul de la distanța al SIP și posibilitatea de a modifica scenariile privind pornire/oprirea și dimmingul aparatelor de iluminat;
  • informarea în timp real privind apariția defecțiunilor în sistem sau a funcționării defectuoase a unuia dintre elemente;
  • creșterea confortului vizual și al siguranței atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietonii angajați în trafic în zonele de risc;
  • reducerea costurilor de întreținere și mentenanță a sistemului față de un sistem de iluminat public clasic,
  • scăderea consumului de energie electrică prin folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare