Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Ăsta mi-o dat numa’ un milion şi (…) îmi plătesc taxi înapoi din ei”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Faptele celor 22 de inculpaţi din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” sunt descrise cu lux de amănunte în cele 185 de pagini ale rechizitoriului ce însoţeşte dosarul aflat acum în faza judecăţii de fond la Tribunalul Alba. Sute de interceptări ale convorbirilor telefonice, filaje, planşe fotografice, testări poligraf toate pentru a proba unele dintre cele mai grave fapte prevăzute de Codul Penal – instigare şi constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere, proxenetism. Faptele investigate şi descrise de procurorii de la DIICOT Alba surprind o lume desprinsă parcă din filme: recuperări tocmite în numele uneia dintre cele mai prospere firme de construcţii din Transilvania de un fost ofiţer SRI şi SIE, fete minore luate din curtea şcolii, drogate şi puse să se prostitueze, minore servite pe tavă unor clienţi italieni, tinere plasate unor directori de instituţii şi oameni de afaceri din Alba Iulia şi Bucureşti, funcţionari publici plecaţi la „fetiţe” în timpul programului (a căror nume nu pot fi însă făcute publice întrucât au doar calitatea de clienţi, cel mult martori în dosar şi nu de învinuiţi). Potrivit rechizitoriului cheltuielile judiciare în acest caz se ridică la nici mai mult nici mai puţin, de 476.000 lei (4,7 miliarde lei vechi), cheltuieli ce vor trebui suportate de inculpaţi. Nouă dintre ei – Teodor Şchiop zis “Puşcărie”, Antoniu Gabriel Bakai, Ioan Roşca zis “Joni”, Sergiu Cândea zis “Sega”, Ioan Decean zis “Nicu”, Claudiu Vulpe zis “Fox”, George Dura zis “Dragonu”, Adrian Bălan zis “Bălănel”, Marius Darius Câmpean se află în stare de arest preventiv încă din octombrie 2010, iar pe numele lui Raul Nicolae Hancheş zis Pricu şi a soţiei sale Geanina există mandate de urmărire internaţionale. Restul sunt cercetaţi în prezent în stare de libertate. Printre aceştia din urmă se numără şi oamenii de afaceri italieni Luca Anversa şi Gigi Saviato.
l”Îmi vine să mă duc să-l lovesc cu ceva în cap!”
Una dintre transcrierile interceptărilor telefonice surprinde pânda unei victime din Sebeş, pe care membrii grupării coordonate de Teodor Şchiop trebuia să o sperie pentru a înapoia o anumită sumă de bani unor clienţi. „Antoniu Bakai către Nicolae Decean: Îl vezi bă?; Decean: Ie mă, îi tot acolo; Bakai: Ce morţii mă-sii face?; Decean: Ce p… mea, îmi vine să mă duc să-l lovesc în cap. Mere la ocazie, hai repede că şi pe acolo-i loc. Băgat în maşină în p… mea! Fugi că deja îi aproape de pod că fuge fraierul, vezi că fuge”.
l”Ăsta mi-o dat numa’ 1 milion şi, în puii mei, îmi plătesc taxi înapoi din ei”
În total au fost indentificate 10 fete care practicau prostituţia în favoarea grupării dintre care 5 minore, cea mai tânără în vârstă de 15 ani. Potrivit declaraţiilor unora dintre fetele trimise la produs, cel mai adesea acestea erau transportate de membrii grupării la o pensiune din Gârbova de Sebeş pentru clienţi italieni veniţi la vânătoare. Alte locaţii erau restaurante dar şi moteluri şi hoteluri din Alba Iulia, Vinţu de Jos, Pianu de Sus. Pentru serviciile prestate acestea primeau în jur de 100 de euro de la italieni însă cu alţi clienţi mergeau şi pentru 1 milion de lei vechi. Cea mai mare parte a banilor mergeau la proxeneţii lor. Una dintre discuţiile surprinse între Teodor Şchiop şi un camarad al său, Sergiu Cândea – Şchiop: „Băi, auzi, nu mai mere pe 1 milion. Fără 2 milioane nu mai mere deloc”, după ce una dintre fete i s-a plâns că de-abia îi ajung banii de taxi pentru a se întoarce de la client: „Ăsta mi-o dat numa’ 1 milion şi, în puii mei, îmi plătesc taxi înapoi din ei”.
l”Tre’ să mergi cu treabă urgent. Dă-mi bip când ieşi în pauză să vin după tine”
Unele fete erau racolate şi trimise să practice prostituţia chiar din curtea şcolii, aşa cum reiese dintr-un sms trimis de Teodor Şchiop uneia dintre ele: „Puiule vin după tine imediat. Că tre’ să mergi cu treabă urgent sus la Gârbova. Te sărut dulce. Dă-mi bip când ieşi în pauză”. În acelaşi timp procurorii au reţinut că un alt inculpat din dosar, George Dura zis „Dragonu'” a recrutat în scopul exploatării sexuale 4 fete minore, sub pretextul că le iubeşte şi apoi le-a plasat pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, majoritatea fiind drogate. „După ce întreţinea relaţii sexuale cu mine, George mă dădea şi celorlalţi băieţi cu care întreţineam relaţii sexuale. Menţionez că după ce consumam etnobotanice intram într-o stare de fericire, de nepăsare”, a declarat una dintre victimele lui Dura, în timp ce alta a spus „Cea mai mare dorinţă a mea e să nu-l fi cunoscut pe George”. Majoritatea fetelor au abandonat şcoala şi au în continuare nevoie de consiliere psihologică.
lSoţia lui Pricu către Pricu: „Merg şi cu 2-3 în cameră, că dacă tot îs curvă măcar să fiu”
Numele lui Raul Hancheş fost Rus zis Pricu şi al soţiei sale Geanina sunt prezente în acest dosar în primul rând din cauză că au racolat şi au obligat mai multe fete din Alba să meargă la produs în străinătate. Pricu chiar a luat legătura cu Teodor Şchiop căruia i-a spus că are nevoie de mai multe fete aflate sub protecţia sa pentru a le duce să practice prostituţia peste hotare. Pe unele le-a şantajat şi le-a ameninţat, împrăştiind prin oraş şi pe internet poze făcute în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu ele. Una dintre victimele sale a avut nevoie de îngrijiri psihiatrice după ce s-a întors de la prostituţie, ca urmare a exploatării ei. De altfel, procurorii au stabilit că proxenetismul este principala sursă de venit a lui Raul Hancheş care primea bani de pe urma prostituţiei chiar şi de la soţia sa. Faptul că aceasta practica prostituţia reiese dintr-o conversaţie între cei doi purtată pe messenger – „Geanina Hancheş: Azi, ştii, am prins anal şi am făcut; Pricu: haaa???????? păi cum a fost?; Geanina: ok, păi fac dacă fac şi din plăcere, lasă să fac şi pentru bani, da’ nu mai am treabă, merg şi cu 2-3 în cameră, că dacă tot îs curvă măcar să fiu”. De pe urma activităţii ei Geanina Hancheş i-a trimis soţului său 3.900 de euro şi 8200 USD din Austria şi Germania.
Ioana PITICARIU
*


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Ba iarnă, ba vară: După ninsori și viscol, se încălzește spectaculos. Cât cresc temperaturile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ba iarnă, ba vară: După ninsori și viscol, se încălzește spectaculos. Cât cresc temperaturile

Vremea va intra într-un proces de încăzire, însă nu scăpăm de precipitații. După episodul de iarnă severă, în weekend, meteorologii anunță că maximele vor depăși 20 grade Celsius. Se încălzește și la munte, dar se vor semnala lapoviță și ninsori.

Joi, 30 martie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că valorile termice, în marea lor majoritate, se vor situa în jurul celor normale la sfârșitul lunii martie, totuși dimineața va fi rece. Cerul se va înnora treptat în toate regiunile.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ziua izolat vor fi ploi slabe în vestul și nord-vestul teritoriului, iar din orele serii aria ploilor va fi în extindere în spațiul intracarpatic unde vor deveni moderate cantitativ și va ploua pe suprafețe mai mici și în sud și în est. La munte se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață și brumă”, au anunțat reprezentanții ANM.

În Capitală, vremea va intra într-un proces de încălzire, valorile termice apropiindu-se de normele perioadei, însă dimineața va fi rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius.

Vineri, ploi moderate cantitativ
Vineri, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării, cu precădere în jumătatea de sud-vest. Cerul va avea înnorări și va ploua în toate regiunile -local în sudul teritoriului și pe arii extinse în rest; pe alocuri ploile vor fi moderate cantitativ, iar izolat se pot acumula peste 15-20 l/mp. La munte, altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, iar local și temporar și în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul și sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius. Izolat se va forma ceață.

În București, conform ANM, vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în ultima zi a lunii martie. Cerul va avea înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 6 și 9 grade Celsius.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Noi lucrări de MODERNIZARE la Spitalul Municipal Aiud printr-o finanțare nerambursabilă în valoare de peste 7 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spitalul Municipal Aiud a câștigat o finanțare importantă pentru realizarea proiectului „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă în cadrul Spitalului Municipal Aiud”. 

Miercuri, 29 martie 2023, s-a semnat contractul de finanțare dintre Spitalul Municipal Aiud și Administrația Fondului pentru Mediu, prin care se acordă beneficiarului 7.388.993,52 lei, reprezentând 94,90 (%) din valoarea cheltuielilor eligibile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin acest proiect se vor realiza următoarele lucrări principale:

– Reabilitarea termică a clădirii prin placarea cu termosistem a anvelopantei
– Înlocuirea tâmplăriei exterioare
– Înlocuirea învelitorii
– Înlocuirea instalației electrice de iluminat și prize, tablouri electrice, instalație de protecție împotriva trăsnetului, a corpurilor de iluminat, inclusiv sursă de rezervă
– Înlocuirea instalației de încălzire, inclusiv a radiatoarelor
– Înlocuirea instalației de alimentare cu apă rece-caldă menajeră, inclusiv înlocuirea obiectelor sanitare și a armăturilor, modernizarea sursei de producere a apei calde
– Montarea unui sistem fotovoltaic de producere a energiei electrice, în sistem on-grid

Finanțarea este deosebit de importantă deoarece va moderniza modul în care arată Spitalul Municipal Aiud și va duce la atingerea indicatorilor de performanță în ceea ce privește eficiența energetică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Ani grei de închisoare pentru activistul care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul de la Râul Alb. Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentința

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ani grei de închisoare pentru activistul care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul de la Râul Alb. Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentința

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au dat sentinţa finală în cazul aşa-zisului activist de mediu, Alin Andrioni, care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul din luna mai 2015 de la Râul Alb.

Alin Andrioni a fost judecat pentru tentativă de omor, iar iniţial, la instanţa de fond, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii la bibliotecă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acum, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au schimbat complet sentinţa iniţială şi l-au condamnat pe Andrioni la ani grei de închisoare, el fiind în prezent dat în urmărire pe site-ul Poliţiei Române.

Sentinţa a fost pronunţată pe 28 martie 2023, la aproape opt ani distanţă de la atacul de la Râul Alb şi cu doar două luni înainte de prescripţie.

Fapta pentru care Alin Andrioni a fost condamnat acum s-a petrecut pe 24 mai 2015, la Coroieşti, un sat din judeţul Hunedoara. Atunci, aşa-zisul activist de mediu a trecut cu maşina peste Mihalache Bocea, un om de afaceri care intenţiona să construiască două microhidrocentrale pe Râul Alb. El a fost atunci târât pe capotă şi apoi a ajuns sub roţi, fiind grav rănit.

Bărbatul a trecut prin numeroase operaţii şi şedinţe de tratament, iar acum îşi duce viaţa într-un scaun cu rotile.

Judecătorii au desfiinţat sentinţa iniţială şi l-au condamnat pe Alin Andrioni la şase ani de închisoare cu executare.

În plus, instanţa a obligat partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurarea SA la plata a 800.000 euro despăgubiri morale.

Mihalache Bocea a povestit, în luna mai a anului trecut, în direct la Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, drama prin care a trecut după atacul de la Râul Alb.

„Mai visez noaptea că mă ridic din scaun, dar mă trezesc și realitatea e alta. (…) Sper că se trezesc autoritățile cu acești „salvatori”, pentru că nu sunt niște proiecte care dăunează. E vorba de energie verde și de o păstrăvărie. Și nu sunt pentru mine, nu mănâc eu 150 de tone de pește pe an – e pentru noi, pentru comunitate”, a explicat bărbatul.

sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare