Rămâi conectat

Curier Județean

ASR Principele Nicolae al României ajunge astăzi la Alba Iulia “călare” pe bicicletă. Vezi programul popasului regal!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 25 aprilie, turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche cu participarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, ajunge în Alba Iulia. Campania inedită de strângere de fonduri are drept scop realizarea de donații de carte în medii defavorizate prin programul național de lectură “Cărțile copilăriei”.

Lansare carte principele Nicolae al Romaniei013„Toți cei care doresc să susțină cauza Asociației Curtea Veche sunt invitați să se alăture plutonului de cicliști fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orașele de pe traseu. Astfel, pentru Alba Iulia, cicliștii pot să se alăture de la intrarea în oraș dinspre dinspre Bărăbanţ (ora 16.45) pentru a conduce plutonul de cicliști până la punctul de întâmpinare din str. Muzeului (ora 17.00).

DHS și Herlitz România oferă copiilor prezenți la punctul de întâmpinare din str. Muzeului șansa de a câștiga cinci biciclete și ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna câștigătorii, reprezentanții Asociației Curtea Veche vor adresa publicului întrebări inspirare din colecția “Cărțile copilăriei” – repovestiri ale marilor opere din literaratura universală.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Rotary Club Alba Iulia Novem, este un proiect unic în România și traversează 10 orașe în doar 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța, în perioada 23 aprilie – 3 mai pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național.

“Este important să se știe că oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunității locale. Această acțiune a noastră este doar un punct de plecare și un mod de a măsura cât de interesate sunt comunitățile să aibă grijă de educația copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat în acest program de lectură. Poate că vom găsi suficient de mulți oameni care înțeleg importanța calității educației pentru ca anumite zone din țară să se dezvolte mai bine.” declară Iren Arsene, președinte Asociația Curtea Veche.

Cei care nu vor putea fi prezenți și doresc să se implice pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, programul național de lectură inițiat de aceasta și turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche”,  se arată într-un comunicat remis presei de Valentina Roman, PR & Events Manager Asociația Curtea Veche.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea