Rămâi conectat

Economie

Aspiratoare industriale – când ai nevoie de unul

Unirea Ziarul

Publicat

în

Aspiratoare industriale – când ai nevoie de unul

Aspiratoarele industriale sunt o alegere excelentă pentru mulți oameni datorită versatilității pe care o oferă. Sunt aspiratoare puternice, robuste și de mare capacitate, adevărate „off-road” , cărora nu le pasă prea mult dacă aspiri uscat sau umed, dacă este praf sau pietriș.

De ce să cumperi un aspirator industrial

În primul rând, în această analiză ne vom ocupa de două tipuri de aspiratoare. Deși au multe caracteristici comune, vom face diferența între aspiratoarele umede și uscate, destinate mediului casnic, și aspiratoarele industriale, cele mai utilizate în sectorul industrial și / sau profesional.

Dacă crezi că ai nevoie, poți cumpăra un aspirator industrial pentru a-ți curăța casa. Mulți oameni le folosesc pentru a-și curăța veranda, piscina, terasa, subsolul sau garajul. Datorită faptului că sunt capabile să aspire uscat și umed și „durității” lor, sunt ideale pentru aceste sarcini.

În plus, datorită caracteristicilor lor, pot fi utilizate pentru curățarea profesională (birouri, locuri de divertisment …) sau, în unele cazuri, ateliere sau depozite mici.

Capacitatea rezervorului unui astfel de aspirator, puterea sa și alte caracteristici pe care le-ai dori, cum ar fi capacitatea de a sufla, pe lângă aspirare sau capacitatea de a conecta alte instrumente direct la o priză, vor determinaa alegerea dvs.

Caracteristici ale aspiratoarelor industriale

Alegerea unui aspirator poate fi dificilă, deoarece există o mare varietate de mărci și modele. În continuare, vom analiza o serie de caracteristici pe care îți poți baza alegerea.

Uscat și umed

Există, în general, aspiratoare capabile să aspire atât uscat, cât și umed. Acest lucru, în practică, înseamnă că vei putea aspira lichide, fără a-ți face griji că aspiratorul se va defecta (așa cum s-ar întâmpla cu un aspirator sanie convențional).

În unele cazuri, în plus, funcționarea este foarte confortabilă, deoarece există dispozitive care au sisteme de curățare automate sau semi-automate , care permit curățarea ușoară a filtrului în câteva minute, prin simpla apăsare a unui buton.

Robusteţe

Aspiratoarele industriale sunt, în general, mult mai robuste decât aspiratoarele convenționale de tip sanie , deoarece sunt pregătite pentru o utilizare mai intensivă și pentru aspirarea materialelor mai groase decât praful pe care îl găsim de obicei în case.

Deși toate sunt dispozitive foarte rezistente, putem separa două grupuri: cele care sunt fabricate din polietilenă, polipropilenă sau similare (pentru a ne înțelege, plastic) și cele care au un rezervor din oțel inoxidabil.

Putere

Aspiratoarele umede și uscate nu au fost afectate, pentru moment, de reglementările europene care reglementează eficiența energetică și etichetarea acestor dispozitive.

Prin urmare, pe piață putem găsi dispozitive cu o putere nominală mare , de la 1.000 la 3.000 de wați.

Deși nu există o relație strict proporțională între aceasta și capacitatea de absorbție a aspiratorului (deoarece depinde și de alți factori, cum ar fi proiectarea tuburilor și a periilor, debitul de aer, etanșeitatea sau filtrele), da care este o indicație că vorbim despre mașini foarte puternice .

Capacitate

Întrucât vorbim despre dispozitive în multe cazuri orientate către sectorul profesional, acestea sunt aspiratoare cu un rezervor mult mai mare decât acele aspiratoare axate pe curățenia de acasă, de exemplu cele verticale.

Comparativ cu capacitățile maxime de aproximativ 5 litri în cazul aspiratoarelor de tip sanie convenționale, aspiratoarele industriale au rezervoare foarte mari, de obicei mai mari de 15 litri și care ajung la 80 de litri în unele dispozitive.

Suflat

Funcția de suflare poate fi foarte utilă în acele cazuri în care este dificil să aspiri sau pur și simplu preferi să nu (de exemplu, să cureți frunzele de copaci).

Dacă îți amintești cum funcționează un aspirator, al cărui sistem se bazează pe un ventilator și un aspirator, nu pare prea complicat să incluzi un sistem de suflare în aceste dispozitive.

Deși nu este obișnuit la aspiratoarele de uz casnic, este frecvent la aspiratoarele industriale.

Preț

După cum am indicat, poți găsi aspiratoare umede și uscate într-o gamă largă de prețuri. În multe cazuri, prețurile vor determina beneficiile pe care le vei avea. Cu toate acestea, poți găsi aspiratoare industriale ieftine, care sunt foarte apreciate de utilizatori. Acest lucru nu înseamnă că sunt mai bune decât alte modele mai scumpe, dar indică o valoare mai bună pentru bani.

Marca

Există o mare varietate de mărci de aspiratoare industriale. Este recomandat să alegi un aspirator dintr-o marcă recunoscută, deoarece astfel vei ști că cumperi un produs dovedit. De exemplu, un aspirator Karcher este renumit pentru durabilitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea