Rămâi conectat

Economie

Aspiratoare industriale – când ai nevoie de unul

Publicat

în

Aspiratoare industriale – când ai nevoie de unul

Aspiratoarele industriale sunt o alegere excelentă pentru mulți oameni datorită versatilității pe care o oferă. Sunt aspiratoare puternice, robuste și de mare capacitate, adevărate „off-road” , cărora nu le pasă prea mult dacă aspiri uscat sau umed, dacă este praf sau pietriș.

De ce să cumperi un aspirator industrial

În primul rând, în această analiză ne vom ocupa de două tipuri de aspiratoare. Deși au multe caracteristici comune, vom face diferența între aspiratoarele umede și uscate, destinate mediului casnic, și aspiratoarele industriale, cele mai utilizate în sectorul industrial și / sau profesional.

Electrica Furnizare Discount

Dacă crezi că ai nevoie, poți cumpăra un aspirator industrial pentru a-ți curăța casa. Mulți oameni le folosesc pentru a-și curăța veranda, piscina, terasa, subsolul sau garajul. Datorită faptului că sunt capabile să aspire uscat și umed și „durității” lor, sunt ideale pentru aceste sarcini.

În plus, datorită caracteristicilor lor, pot fi utilizate pentru curățarea profesională (birouri, locuri de divertisment …) sau, în unele cazuri, ateliere sau depozite mici.

Capacitatea rezervorului unui astfel de aspirator, puterea sa și alte caracteristici pe care le-ai dori, cum ar fi capacitatea de a sufla, pe lângă aspirare sau capacitatea de a conecta alte instrumente direct la o priză, vor determinaa alegerea dvs.

Caracteristici ale aspiratoarelor industriale

Alegerea unui aspirator poate fi dificilă, deoarece există o mare varietate de mărci și modele. În continuare, vom analiza o serie de caracteristici pe care îți poți baza alegerea.

Uscat și umed

Există, în general, aspiratoare capabile să aspire atât uscat, cât și umed. Acest lucru, în practică, înseamnă că vei putea aspira lichide, fără a-ți face griji că aspiratorul se va defecta (așa cum s-ar întâmpla cu un aspirator sanie convențional).

În unele cazuri, în plus, funcționarea este foarte confortabilă, deoarece există dispozitive care au sisteme de curățare automate sau semi-automate , care permit curățarea ușoară a filtrului în câteva minute, prin simpla apăsare a unui buton.

Robusteţe

Aspiratoarele industriale sunt, în general, mult mai robuste decât aspiratoarele convenționale de tip sanie , deoarece sunt pregătite pentru o utilizare mai intensivă și pentru aspirarea materialelor mai groase decât praful pe care îl găsim de obicei în case.

Deși toate sunt dispozitive foarte rezistente, putem separa două grupuri: cele care sunt fabricate din polietilenă, polipropilenă sau similare (pentru a ne înțelege, plastic) și cele care au un rezervor din oțel inoxidabil.

Putere

Aspiratoarele umede și uscate nu au fost afectate, pentru moment, de reglementările europene care reglementează eficiența energetică și etichetarea acestor dispozitive.

Prin urmare, pe piață putem găsi dispozitive cu o putere nominală mare , de la 1.000 la 3.000 de wați.

Deși nu există o relație strict proporțională între aceasta și capacitatea de absorbție a aspiratorului (deoarece depinde și de alți factori, cum ar fi proiectarea tuburilor și a periilor, debitul de aer, etanșeitatea sau filtrele), da care este o indicație că vorbim despre mașini foarte puternice .

Capacitate

Întrucât vorbim despre dispozitive în multe cazuri orientate către sectorul profesional, acestea sunt aspiratoare cu un rezervor mult mai mare decât acele aspiratoare axate pe curățenia de acasă, de exemplu cele verticale.

Comparativ cu capacitățile maxime de aproximativ 5 litri în cazul aspiratoarelor de tip sanie convenționale, aspiratoarele industriale au rezervoare foarte mari, de obicei mai mari de 15 litri și care ajung la 80 de litri în unele dispozitive.

Suflat

Funcția de suflare poate fi foarte utilă în acele cazuri în care este dificil să aspiri sau pur și simplu preferi să nu (de exemplu, să cureți frunzele de copaci).

Dacă îți amintești cum funcționează un aspirator, al cărui sistem se bazează pe un ventilator și un aspirator, nu pare prea complicat să incluzi un sistem de suflare în aceste dispozitive.

Deși nu este obișnuit la aspiratoarele de uz casnic, este frecvent la aspiratoarele industriale.

Preț

După cum am indicat, poți găsi aspiratoare umede și uscate într-o gamă largă de prețuri. În multe cazuri, prețurile vor determina beneficiile pe care le vei avea. Cu toate acestea, poți găsi aspiratoare industriale ieftine, care sunt foarte apreciate de utilizatori. Acest lucru nu înseamnă că sunt mai bune decât alte modele mai scumpe, dar indică o valoare mai bună pentru bani.

Marca

Există o mare varietate de mărci de aspiratoare industriale. Este recomandat să alegi un aspirator dintr-o marcă recunoscută, deoarece astfel vei ști că cumperi un produs dovedit. De exemplu, un aspirator Karcher este renumit pentru durabilitate.

Publicitate

Economie

La Sebeș a început distribuirea pubelelor pentru colectarea deșeurilor menajere către persoanele fizice care locuiesc la casă

Publicat

în

La Sebeș a început distribuirea pubelelor pentru colectarea deșeurilor menajere către persoanele fizice care locuiesc la casă

Primăria Municipiului Sebeș informează cetățenii că noua firmă de salubritate, RER VEST S.A., care va opera pe raza municipiului Sebeș începând cu data de 1 noiembrie 2021, a demarat activitatea de distribuire a pubelelor pentru colectarea deșeurilor menajere la persoanele fizice care locuiesc la casă.

Această acțiune se va desfășura în Sebeș, Lancrăm, Petrești și Răhău, începând cu data de 19 octombrie 2021.

Citește mai mult

Economie

FOTO| Târgu’ lu’ pește a atras mulți vizitatori interesați de preparatele pregătite de bucătari pasionați special pentru acest eveniment

Publicat

în

Târgu’ lu’ pește a atras mulți vizitatori interesați de preparatele pregătite de bucătari pasionați special pentru acest eveniment

Ziua de sâmbătă, 16 octombrie a fost una plină pentru participanții la evenimentul culinar “Târgu’ lu’ pește”, deoarece aceștia au avut parte de o ofertă bogată de preparate din pește, de care au profitat cu toții din plin.

Pe lânga oferta bogată de mâncare din pește, organizatorii au oferit celor prezenți posibilitatea de a participa la diverse activități distractive pentru copii, competiții și nu în ultimul rând o tombolă.

Bucătarii pasionați s-au întrecut în a oferi gurmanzilor o mare diversitate de preparate din pește și aici amintim ciorba și tocănița dar și micii și cârnații gătite din pește. O mare căutare a avut și păstrăvul prăjit cu mămăliguță dar și zacusca de pește.

Electrica Furnizare Discount

Oferte interesante, pentru cei ce iubesc mâncarea în regim fast-food, au avut-o prietenii noștri de la Păstrăvăria Bușteni care au venit până în Alba Iulia ca să pregătească hamburgheri din pește, chifteluțe și frigărui din pește cu cartofi prăjiti dar și cu multe alte bunătățuri cu specific pescăresc.

O surpriză plăcută ne-au făcut și cei de la restaurantul La Pescăriţa şi Vânătorul din Satu Mare, care ne-au oferit ineditul papricaș de somn cu lăști dar și hamsii, icre de pește și multe alte bunătăți și nu în ultimul rând trebuie să îi menționăm pe cei de la rulota Cozmuleanu Adrian Mihai IF din Hunedoara care ne-au preparat tigaie de crap picant, sarmale și păstrăv prăjit dar și pe Dacul Bucătar cu Duba împreună cu chef Adrian Truță care ne-au gătit pe piatră.

Ne bucurăm de interesul manifestat de vizitatori pentru produsele din pește și considerăm că am reușit prin acest eveniment să încurajăm consumul de pește care după cum bine știm, este foarte sănătos.

Sperăm să ne putem întâlni cât mai des la asemenea evenimente care încurajează consumul de pește dar și interacțiunea piscicultorilor cu consumatorii prin intermediul unei palete de produse cât mai diversificate și cu o prezență puternică pe rafturile magazinelor.

Mulțumim Primăriei Alba Iulia pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.

Următorul eveniment “Târgu’ lu’ pește” va avea loc la Conacul Zăicești din Botoșani în data de 30 Octombrie. Vă așteptăm și acolo!

“Târgu’lu′pește” este un eveniment organizat în cadrul proiectului „INTERACTIUNE INTRE PISCICULTORI – UN CONCEPT SUSTENABIL PENTRU PROMOVAREA PESTELUI” având ca parteneri FLAG Prahova – lider de proiect, FLAG Satu Mare, FLAG Bazinul Mureșului, Secașelor și a afluenților acestora, FLAG Iazurile Moldovei.

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă: lansarea proiectului cu titlul “Dotarea cu echipamente și aparatură medicală în contextul pandemiei Covid – 19 a Spitalului Municipal Blaj”, cod smis 142070 , finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Publicat

în

Comunicat de presă

Spitalul Municipal Blaj, cu sediul în Municipiul Blaj, Str. Poet Andrei Mureșanu, Nr. 16, județul Alba, cod poștal 515400, deruleaza proiectul “Dotarea cu echipamente și aparatură medicală în contextul pandemiei Covid – 19 a Spitalului Municipal Blaj”, cod SMIS 142070, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10  Protejarea sanătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectiv Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză  în contextul pandemiei de  Covid-19 și al consecințelor sale sociale.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management .

Electrica Furnizare Discount

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 12.663.582,36 lei , din care valoare totală eligibilă 12.663.582,36 lei și valoare totala eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU 12.663.582,36 lei.

Perioada de implementare a Proiectului este de 20 luni, respectiv între data 01 Mai 2020 și data 31 Decembrie 2021, aceasta cuprinzând, daca este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea răspunsului în timp util și eficient al sistemului medical al Spitalului Municipal Blaj la criza COVID -19 și consolidarea capacității adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SAR – CoVID-19 prin dotarea cu echipamente /dispozitive/aparatură medicală/materiale necesare pentru tratamentul pacientilor suspecți/confirmați cu infecția cu virusul SARS-CoV2.

Scopul proiectului il constituie crearea infrastructurii necesare raspunsului în timp util si eficient al sistemului medical al Spitalului Municipal Blaj la criza COVID-19.

Obiectivul general și scopul proiectului vor fi realizate prin intermediul următoarelor obiectivele specifice ale proiectului :

  1. Asigurarea disponibilității aparaturii și dispozitivelor medicale necesare Spitalului Municipal Blaj, în vederea îmbunătățirii capacității spitalului de a răspunde în timp util și eficient pentru tratarea cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 pâna cel tarziu la finalizarea implementări proiectului.
  2. Creșterea capacității de testare în vederea depistării infecțiilor cu COVID-19 prin achiziția unui sistem de diagnosticare până la finalul implementări proiectului.
  3. Asigurarea condițiilor optime de siguranță atât pentru personalul propriu cât și pentru pacienții care se adresează Spitalului Municipal Blaj prin achiziția de materiale de protecție până la finalul perioadei de implementare.

 Rezultate finale în urma implementării proiectului :

Implementarea proiectului va duce la obținerea următoarelor rezultate, acestea fiind în corespondență direct cu Obiectivele Specifice menționate în cadrul secțiunii anterioare:

  1. Capacitate consolidată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul COVID-19 prin dotarea cu echipamente medicale;
  2. Capacitate crescută de testare pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19;
  3. Distribuirea de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical și pentru pacienții care se adresează Spitalului Municipal Blaj.

Spital Municipal Blaj

Municipiul Blaj, Str. Poet Andrei Mureșanu, Nr. 16, județul Alba, cod poștal 515400

Tel: +40 258 710 941

Fax: +40 258 712 942

Mail: [email protected]

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare