Asocierea dintre firmele fraților Sabău din Alba a cîștigat punerea în valoare a vestigiilor din centrul istoric al Timișoarei
Asocierea dintre firmele Corint SRL și General Game SRL din Alba Iulia, respectiv dintre frații Danil și Mircea Sabău, au semnat marți contractul pentru punerea in valoare a vestigiilor arheologice descoperite in perioada implementarii proiectului de reabilitare a centrului istoric din Timișoara.
Cele două societăți au cîștigat licitația de reabilitare din fonduri europene a vestigiilor, valoarea contractului fiind de 6,9 milioane de lei, fara TVA, iar durata de executie fiind de 8 luni: 2 pentru proiectare si 6 pentru executie.
Potrivit lui Nicolae Robu, primarul Timișoarei, lucrarile ar trebui sa fie gata in 8 luni de la semnarea contractului, respectiv pana la sfarsitul anului, in caz contrar există riscul pierderii finanțării de la Uniunea Europeană. Termenul de finalizare al lucrărilor este februarie 2016.
„Solutiile trebuie sa fie propuse in 2 luni, apoi trebuie sa se obtina aprobarea unei comisii din Ministerul Culturii. In cel mult 2 luni vom sti…”, a declarat primarul Timișoarei pentru presa locală.
Omul de afaceri Danil Sabău prin firma Grup Corint este cel care a cîștigat licitațiile și a realizat lucrările de punere în valoare a Cetății Alba Carolina, lucrări care se ridică la peste 70 de milioane de euro. Firma Corint SRL este cea care deține două contracte de asociere în participațiune, aproape 10 hectare din suprafața Cetății Alba Carolina, pentru care plătește 1.000 de euro lunar. În cele zece hectare e inclus și Hotelul Medieval, singurul de 5 stele din Alba Iulia, Traseul celor trei fortificații, puncte de informare. Aceași firmă administrează Garda Cetății care este plătită de Primăria Alba Iulia pentru serviciile de schimb de gardă și salve de tunuri.
Firma General Game SRL din Alba Iulia a omului de afaceri Mircea Sabău, care în septembrie 2014 a câștigat licitația pentru construcția unui skatepark în Cetatea Alba Iulia, lângă Contragarda Bastionului Sfânta Elisabeta, mai exact lângă terenurile de tenis de pe latura de est a cetății. Termenul de finalizare iulie 2015, pare imposibil de respectat dacă e să ne luăm după stadiul lucrărilor la fața locului.
sursa foto 1: opiniatimisoarei.ro
Bogdan Presecan
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan