Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Asocierea dintre firmele fraților Sabău din Alba a cîștigat punerea în valoare a vestigiilor din centrul istoric al Timișoarei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asocierea dintre firmele Corint SRL și General Game SRL din Alba Iulia, respectiv dintre frații Danil și Mircea Sabău, au semnat marți contractul pentru punerea in valoare a vestigiilor arheologice descoperite in perioada implementarii proiectului de reabilitare a centrului istoric din Timișoara.

Cele două societăți au cîștigat licitația de reabilitare din fonduri europene a vestigiilor, valoarea contractului fiind de 6,9 milioane de lei, fara TVA, iar durata de executie fiind de 8 luni: 2 pentru proiectare si 6 pentru executie.

bai-turcesti-piata-libertatii-Timisoara

Potrivit lui Nicolae Robu, primarul Timișoarei, lucrarile ar trebui sa fie gata in 8 luni de la semnarea contractului, respectiv pana la sfarsitul anului, in caz contrar există riscul pierderii finanțării de la Uniunea Europeană. Termenul de finalizare al lucrărilor este februarie 2016.

„Solutiile trebuie sa fie propuse in 2 luni, apoi trebuie sa se obtina aprobarea unei comisii din Ministerul Culturii. In cel mult 2 luni vom sti…”, a declarat primarul Timișoarei pentru presa locală.

Omul de afaceri Danil Sabău prin firma Grup Corint este cel care a cîștigat licitațiile și a realizat lucrările de punere în valoare a Cetății Alba Carolina, lucrări care se ridică la peste 70 de milioane de euro. Firma Corint SRL este cea care deține două contracte de asociere în participațiune, aproape 10 hectare din suprafața Cetății Alba Carolina, pentru care plătește 1.000 de euro lunar. În cele zece hectare e inclus și Hotelul Medieval, singurul de 5 stele din Alba Iulia, Traseul celor trei fortificații, puncte de informare. Aceași firmă administrează Garda Cetății care este plătită de Primăria Alba Iulia pentru serviciile de schimb de gardă și salve de tunuri.

 

Firma General Game SRL din Alba Iulia a omului de afaceri Mircea Sabău, care în septembrie 2014 a câștigat licitația pentru construcția unui skatepark în Cetatea Alba Iulia, lângă Contragarda Bastionului Sfânta Elisabeta, mai exact lângă terenurile de tenis de pe latura de est a cetății. Termenul de finalizare iulie 2015, pare imposibil de respectat dacă e să ne luăm după stadiul lucrărilor la fața locului.

skatepark Alba Iulia

 

sursa foto 1: opiniatimisoarei.ro

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea