Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană luptă pentru viitor

Din respect pentru bunici şi părinţi, pentru comuna din care provin şi din dorinţa de a face ceva pentru comunitatea în care şi-au petrecut copilăria, un grup de studenţi, roşieni de origine, au înfiinţat Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană. În cursul zilei de miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba, o parte din membrii acestei asociaţii au organizat un eveniment a cărui menire a fost promovarea organizaţiei şi a Roşiei Montane. La manifestare, alături de tinerii roşieni a fost prezent şi primarul comunei, Eugen Furdui. Roxana Mucea şi Daniela Petaca, vicepreşedinţii asociaţiei, au fost cele care au prezentat în câteva cuvinte activitatea, obiectivele şi planurile de viitor ale membrilor. „Suntem un grup de tineri roşieni care am văzut de-a lungul copilăriei noastre cum bunicii şi părinţii noştri s-au străduit să îşi facă viaţa, cum au rămas fără locuri de muncă, cum s-au luptat să îşi întreţină familiile şi să îşi trimită copiii, pe noi, la facultate. Dorim să le oferim părinţilor şi nouă posibilitatea de a ne continua viaţa în Roşia Montană. Nu vrem ca această comună să se stingă”, a menţionat Roxana Mucea. Studenţii roşieni vor să se implice în comunitate, să se implice în dezbaterea asupra viitorului Roşiei Montane şi în proiecte de dezvoltare durabilă a zonei. Vor să promoveze tinerii din Roşia Montană, tradiţiile locale, responsabilizarea faţă de mediul înconjurător. „Cred şi am avut mereu încredere în generaţia tânără. E nevoie ca aceştia să se implice pentru că ei au o altă viziune. Vreau ca tinerii roşieni să aibă şansa în viitor de a-şi găsi un loc de muncă în apropiere. Acest lucru se poate face prin implementarea unor proiecte. De aceea am spus-o şi o repet, orice investitor este binevenit şi sprijinit la Roşia Montană atâta timp cât respectă legea”, a declarat primarul Eugen Furdui. Aşa cum a menţionat Daniela Petaca, sfârşitul anului va fi dedicat copiilor din Roşia Montană, membrii asociaţiei organizând în acest sens un concert. Pe viitor aceştia vor realiza excursii informative la Roşia Montană pentru studenţi, dar şi o şcoală de vară pentru copiii romi din grupa pregătitoare pentru şcoală. În cadrul evenimentului de ieri a avut loc şi vernisarea, în holul principal, a expoziţiei „Roşia Montană prin ochii noştri” ce cuprinde o serie de fotografii făcute în timp de studenţii roşieni, expoziţie ce poate fi vizitată până pe data de 29 noiembrie şi mai apoi în perioada 2 – 5 decembrie, între orele 8.00 – 22.00. (L.I.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

mihai teofil pop 29 noiembrie 2010 at 15:57

De ce nu adaugati la regulamentul forumului „comentariile care se opun proiectului cianurifer de la Rosia Montana sunt automat cenzurate sau sterse”?

admin 29 noiembrie 2010 at 17:24

Pentru ca nu exista o astfel de regula!

mihai teofil pop 29 noiembrie 2010 at 16:01

500 de locuri de munca pt un judet de cateva sute de mii de suflete nu inseamna „dezvoltare durabila”. Stergerea de pe fata pamantului a patru munti si un lac de cianura de 85 milioane metri cubi si suprafata cat 200 de terenuri de fotbal nu inseamna dezvoltare durabila, ci bomba ecologica pt generatii si generati.
Nu a garantat nimeni ca, aidoma modelului Bechtel, „locurile de munca” nu vor fi umplute cu turci!

larisa 29 noiembrie 2010 at 16:02

„Mucea” pare un nume predestinat si edificator.

ioana moldovan 29 noiembrie 2010 at 16:05

Dupa ce desertificarea zonei si transformarea intr-o mare de cianuri va va lua si posibiltatea de a mai exploata lemn, paste vite, face agricultura, creste animale sau turism, despre ce dezvoltarea lui peste mai vorbiti? Acum macar v-a mai ramas natura, de pe urma careia sa traiti, dar dupa aceea?
Copsa Mica, Zlatna, Baia de Aries, Baia Mare… tot atatea exemple despre cum „investitorii straini” si „investitorii strategici” au stiut sa curete gunoiul in urma lor.

luiza 1 decembrie 2010 at 20:27

bravo Ioana ..sa le mai spunem tinerilor ca parintii si bunicii lor au inchis ochii si la DEFRISARILE din zona …Au disparut padurile …muntii vor pleca la vale ….nici asta nu vede primarul si cei ce sustin ABERANTUL proiect

Comentariile sunt oprite