Rămâi conectat

Ştirea zilei

Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană luptă pentru viitor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Din respect pentru bunici şi părinţi, pentru comuna din care provin şi din dorinţa de a face ceva pentru comunitatea în care şi-au petrecut copilăria, un grup de studenţi, roşieni de origine, au înfiinţat Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană. În cursul zilei de miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba, o parte din membrii acestei asociaţii au organizat un eveniment a cărui menire a fost promovarea organizaţiei şi a Roşiei Montane. La manifestare, alături de tinerii roşieni a fost prezent şi primarul comunei, Eugen Furdui. Roxana Mucea şi Daniela Petaca, vicepreşedinţii asociaţiei, au fost cele care au prezentat în câteva cuvinte activitatea, obiectivele şi planurile de viitor ale membrilor. „Suntem un grup de tineri roşieni care am văzut de-a lungul copilăriei noastre cum bunicii şi părinţii noştri s-au străduit să îşi facă viaţa, cum au rămas fără locuri de muncă, cum s-au luptat să îşi întreţină familiile şi să îşi trimită copiii, pe noi, la facultate. Dorim să le oferim părinţilor şi nouă posibilitatea de a ne continua viaţa în Roşia Montană. Nu vrem ca această comună să se stingă”, a menţionat Roxana Mucea. Studenţii roşieni vor să se implice în comunitate, să se implice în dezbaterea asupra viitorului Roşiei Montane şi în proiecte de dezvoltare durabilă a zonei. Vor să promoveze tinerii din Roşia Montană, tradiţiile locale, responsabilizarea faţă de mediul înconjurător. „Cred şi am avut mereu încredere în generaţia tânără. E nevoie ca aceştia să se implice pentru că ei au o altă viziune. Vreau ca tinerii roşieni să aibă şansa în viitor de a-şi găsi un loc de muncă în apropiere. Acest lucru se poate face prin implementarea unor proiecte. De aceea am spus-o şi o repet, orice investitor este binevenit şi sprijinit la Roşia Montană atâta timp cât respectă legea”, a declarat primarul Eugen Furdui. Aşa cum a menţionat Daniela Petaca, sfârşitul anului va fi dedicat copiilor din Roşia Montană, membrii asociaţiei organizând în acest sens un concert. Pe viitor aceştia vor realiza excursii informative la Roşia Montană pentru studenţi, dar şi o şcoală de vară pentru copiii romi din grupa pregătitoare pentru şcoală. În cadrul evenimentului de ieri a avut loc şi vernisarea, în holul principal, a expoziţiei „Roşia Montană prin ochii noştri” ce cuprinde o serie de fotografii făcute în timp de studenţii roşieni, expoziţie ce poate fi vizitată până pe data de 29 noiembrie şi mai apoi în perioada 2 – 5 decembrie, între orele 8.00 – 22.00. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea