Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asociaţia Pro Tinereţe – cea mai activă asociaţie de tineret din judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 22 iunie a.c., la Alba Mall a avut loc Gala Activităţilor Extraşcolare pentru tinerii din judeţul Alba, care s-au făcut remarcaţi în activităţi de voluntariat, artă, politici de tineret şi participare civică în anul şcolar 2011-2012. Evenimentul, primul de acest gen în judeţul nostru, a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean al Elevilor Alba. În cadrul galei au fost nominalizaţi şi premiaţi tineri şi organizaţii pe mai multe categorii, după cum urmează: cel mai activ voluntar 2011-2012 – Alexandra Pavelean, cel mai activ tânăr artist 2011- 2012 – Diana Mureşan, cel mai activ Consiliu Şcolar al Elevilor din judeţ în anul şcolar 2011-2012 – Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir, cel mai bun proiect de tineret din 2012 – Alba InfoDesk şi cea mai activă asociaţie de tineret din Alba în anul 2012 – Asociaţia Pro Tinereţe.
De reţinut este faptul că, evaluându-se de către şapte experţi în domeniul politicilor de tineret, al artei, al voluntariatului şi al scrierii de proiecte, activităţile, proiectele derulate, numărul de voluntari implicaţi, asigurarea egalităţii de şanse, premiile, distincţiile, afilierile şi parteneriatele încheiate, organizarea de cursuri de formare, întâlniri, conferinţe şi seminarii în perioada iunie 2011- iunie 2012, a mai multor aplicanţi, Asociaţia Pro Tinereţe a obţinut locul I. De altfel, e mai mult decât evident că Pro Tinereţe, coordonată de neobositul părinte Florin Croitoru, a marcat în ultimii ani peisajul judeţului nostru, afirmându-se printr-o bogată activitate de tineret, apreciată ca atare şi la acest eveniment. Înfiinţată în anul 2008 de către Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în vederea generării unei mişcări de tineret în judeţul nostru, Asociaţia Pro Tinereţe are la activ numeroase întâlniri cu tinerii la nivelul municipiilor din judeţele Alba şi Mureş, 14-15 tabere de tineret în fiecare vară, înfiinţarea unui Centru Judeţean de Voluntariat, coordonarea anuală a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului în Alba Iulia, întâlniri anuale cu tinerii din Arhiepiscopia de Alba Iulia, organizarea cu regularitate a mai multor seminarii, cursuri de formare, conferinţe, campanii de împădurire, de ecologizare şi de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor etc.
Premiile pentru câştigători, la manifestarea de vineri, au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia, prin conducătorii celor două instituţii: preşedintele Ion Dumitrel şi primarul Mircea Hava. Felicitări Pro Tinereţe! Felicitări câştigătorilor acestei Gale! Suntem mândri de voi! (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenție la mici și bere de 1 MAI! Avertisment de la Protecția Consumatorilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Atenție la mici și bere de 1 MAI! Avertisment de la Protecția Consumatorilor Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiți atenți la starea ambalajelor și aspectul lichidului, avertizează, sâmbătă, Paul Anghel, director în cadrul ANPC. „Ca în fiecare an, românii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea