Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asociaţia „Barajul Apuseni” acuză primarul din Roşia Montană de încălcarea legii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia „Barajul Apuseni” înregistrată Ia Judecătoria Câmpeni nr. 12/10.08.2011, prin prezenta vrem să vă aducem la cunoştinţă mai multe nereguli şi abuzuri săvârşite la Primăria Roşia Montană în perioada 2008 până în prezent de către primarul Furdui Eugen şi complici ai săi

1. Licitaţii cu dedicaţie şi nerespectarea legislaţiei în vigoare şi adăugarea de acte adiţionale la contracte.
– Lucrarea de asfaltare a drumului Corna – Centru şi Piaţa – Brazi, acordată unui fost consilier care a renunţat la funcţie, lucrarea a fost modificată faţă de caietul de sarcini, s-a mărit suprafaţa ajungând inclusiv în curtea consilierului laneu Marius, acesta făcând parte şi din comisia de recepţie, iar decontarea lucrării s-a făcut la o valoare mult mai mare decât cea stabilită iniţial.
– Lucrarea de pavare la Şcoala Cărpiniş s-a făcut de aceeaşi firmă care a făcut şi pavarea la casa primarului, întâmplător sau nu şi pavajele au fost achiziţionate de aceeaşi firmă atât pentru primar, cât şi pentru şcoală. Vă rugăm să verificaţi preţurile şi modul cum s-a făcut plata.
– Angajările făcute la primărie nu au respectat legea, iar condiţiile cerute au favorizat anumiţi candidaţi cum ar fi: agentul agricol nu are studii agricole, aşa cum spune legea, la funcţia de contabil s-a cerut vechime de peste 8 ani, pentru a se încadra numai o anumită persoană.
– Nu s-a respectat legea care prevedea reducerea personalului din primărie, ultimii angajaţi- primii plecaţi sau dacă sunt doi din aceeaşi familie. Deşi au fost daţi afară, primăria a încheiat contracte de colaborare cu alte persoane sau firme de Ia sine putere fără aprobarea consiliului local sau acolo unde a avut-o încălcând legea şi prejudiciind bugetul primăriei.
– Achiziţiile făcute, camion şi budoexcavator, făcându-se la preţuri aproximativ duble faţă de preţurile la firmele importatoare.
– Relaţii de frăţie de influenţă, abuz în serviciu şi incompatibilitate între primar prin firmele controlate de acesta şi investitorul RMGC. Dacă la preluarea mandatului nu îşi putea plăti leasingul, odată cu intrarea la RMGC sumele au crescut de la lună la lună, a primit informaţii în aşa fel încât înainte de 1-2 zile de a se face angajări la RMGC, apăreau microbuze, autobuze şi alte mijloace de transport proprietatea primarului, a apropiaţilor lui sau a firmelor controlate de ei.
– Tăierea abuzivă şi cu destinaţie la persoane apropiate primarului a unei mari suprafeţe de pădure din pădurea proprietate a primăriei folosindu-se de copii de buletin şi tabele întocmite de primar.
– Lucrări date fără licitaţie la persoane apropiate şi rude cu primarul cum ar fi: drumul de la Ignăteşti şi lucrări de pietruire şi de reparaţii din domeniul primăriei.
– Lucrări supraevaluate, reparaţii la fostul cinematograf, şcoala de la Vârtop şi reparaţii la şcoli şi unele biserici din comună.
– Prejudicierea bugetului primăriei prin cheltuieli şi lucrări fictive efectuate cu raba, buldoexcavatorul, cu taful şi autoturismele.
– Înstrăinarea din domeniul primăriei a unor suprafeţe de teren prin vânzare ilegală fratelui primarului, precum şi viceprimarului, aceştia făcând construcţii ilegale şi fără autorizare pe terenul primăriei, ocupându-l şi apoi cumpărându-l deşi curtea de conturi constatase ilegalitatea, stabilirea unei chirii care nu a fost plătită şi recuperată ignorând şi vânzând ilegal terenul.
– Cu ocazia zilei minerului şi a altor sărbători, primarul a împărţit după bunul plac tichete gratuite cu antetul primăriei plătite de către RMGC fără să aibă aprobarea consiliului local şi fără să fie trecuţi banii prin bugetul primăriei la domeniul „donaţii”, aşa cum prevede legea.
Vă rugăm să verificaţi şi să aplicaţi legea.
Asociaţia „Barajul Apuseni”

foto: Eugen Furdui primar Roşia Montană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea