Rămâi conectat

Curier Județean

Asistenţă medicală de calitate la Cugir | 4 februarie 2013

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unui Raport prezentat de Serviciul Public de Asistenţă Socială aflat în subordinea Consiliului local Cugir se arată că activitatea la nivelul celor două compartimente din cadrul Biroului de Asistenţă Medicală şi anume: Asistenţă medicală şcolară, respectiv Asistenţă medicală comunitară s-a desfăşurat la un nivel corespunzător.

Activităţile principale pe care compartimentul le desfăşoară la nivel comunitar s-au axat în pricipal pe monitorizarea şi furnizarea serviciilor pentru nou născuţi, gravidele şi lăuzele de pe raza oraşului şi a localităţilor aparţinătoare Cugirului. Tot pe acest palier comunitar s-au acordat măsurile necesare de protecţie a sănătăţii mamelor şi a nou născuţilor precum şi participarea la programele de vaccinări şi controale medicale profilactice.  În acelaşi timp, beneficiarilor acestui serviciu li s-au oferit şi consiliere cu privire la adoptarea măsurilor necesare în vederea parcurgerii unui stil de viaţă adecvat care să evite riscurile de îmbolnăvire.

Referitor la Asistenţa medicală şcolară se poate aprecia că asistenţa medicală şi stomatologică au fost asigurate în condiţii bune, pentru preşcolari, elevi şi studenţi în cadrul cabinetului medical şi stomatologic situat cadrul Şcolii Gimnaziale „Singidava”. Astfel, asistenta medicală stomatologică desfăşurată în cadrul cabinetului şcolar a fost asigurată de dr. Ştefan Miere, astfel că, numai pe semestrul al doilea al anului trecut au fost raportate 436 de consultaţii.

Potrivit aceluiaşi raport, prezentat de şefa serviciu SPAS Cugir- jr. Viorica Ştirb Nedel, Asistenţa medicală şcolară a avut şi scop de informare cu privire la profilaxia şi tratarea primară a afecţiunilor întâlnite în colectivitate.  Serviciile au fost oferite atât în cadrul cabinetului medical prin aportul d-nei dr. Olimpia Lacatos, cât şi în cadrul unităţilor şcolare, unde asistenta medicală are anumite atribuţii de îndeplinit. Numărul controalelor medicale pentru elevi şi preşcolari înregistrate pe cele şase luni ale anului trecut s-au ridicat la aproape 500. (C .P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Seară „incendiară” pentru un bărbat din Cut: A dat foc mașinii fratelui său, a condus băut și fără permis de conducere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Seară „incendiară” pentru un bărbat din Cut: A dat foc mașinii fratelui său, a condus băut și fără permis de conducere Un bărbat de 55 de ani din Cut a fost reținut de polițiști după ce a condus beat și fără permis de conducere și a dat foc mașinii propriului frate. Potrivit IPJ Alba la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea