Rămâi conectat

Actualitate

Arafat despre elevii fără mască: Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile. Fără mască nu se intră la cursuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Arafat despre elevii fără mască: Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile. Fără mască nu se intră la cursuri

Raed Arafat a abordat subiectul purtatului măștii de către elevi pentru Digi24. Șeful DSU susține că „va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni de la părinții lui, de la anturajul lui”. Arafat spune că este nevoie de reguli clare, iar un elev care refuză să poartă mască să fie dat afară din clasă și să stea pe hol. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”, spune Arafat.

Raed Arafat: La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile.

Din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar, explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din clasă dacă nu respecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. „Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor”. Trebuie explicat deschis.

Din prima zi a școlii, la orice copil care intră acolo îi trebuie explicate regulile. Și poate mai ales pentru copiii mici trebuie să le fie explicat într-un mod care să fie atractiv, nu un mod care să-i sperie. Cu certitudine profesorii știu cum să facă acest lucru. Este important de cum educi copiii de la prima oră.

Poate o mică parte nu vor respecta regulile de la început, dar dacă intră în școală și nu simte prezența regulilor respective și se încearcă să li se explice cândva în cursul zilei, deja se pierde încet încet controlul și posibilitatea de a-i face pe copii să respecte aceste reguli.

În prima oră trebuie să li se explice copiilor care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă.

Reducerea numărului de elevi la noi este foarte greu de implementat, dar nu imposibil. Și partea de online se dezvoltă, chiar dacă s-au lăsat unele decizii să se ia pe plan local.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea