Rămâi conectat

Actualitate

Ar trebui să fie 10 mai Ziua Naţională a României?

Publicat

în

Un post de televiziune cheamă la comentarea subiectului, pentru ce? pentru cine? De la bun început recunoaştem cu sinceritate, că asta ne-ar mai trebui! Acest comentariu ne mai lipseşte. Domnule R. Tudor, domnule acad. Giurăscu, regretăm că vă duce mintea la un asemenea demers naţional în sensul că eroarea morală atrage erori morale, dezechilibre psihice, marginalizări şi tragerea cu buretele pentru dorinţe, pasiuni, consolidări istorice, stări economice, politice, administrative.
Ce se urmăreşte? Spargerea unităţii noastre naţionale, punerea sub semnul întrebării a unei mari cuceriri a poporului român: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. Ce-i mai important? Să punem în balanţă cucerirea independenţei şi realizarea statului unitar român? Asta chiar ne lipseşte! Vreţi să facem din 10 mai Ziua Naţională? Întemeierea Regatului, fondarea dinastiei? Toate până la 1 Decembrie 1918? Fără Transilvania nu există România (România Mică, da!) de azi! Iată pentru ce a pune în discuţie un asemenea eveniment, a-l trece pe locul doi sau trei al românităţii, nu e doar periculos ci amiroase a insultă colectivă, a crimă politică, economică, demografică, religioasă! Nu credem că în felul acesta, un post TV atât de important să împingă în faţă un asemenea act! Una este importanţa regalităţii, a regilor, realizările lor şi alta semnificaţia crucială a actului de la 1 Decembrie. Ştiţi până unde se poate ajunge cu o asemenea propunere? Simplu: până la dezlipirea Transilvaniei, ceea ce înseamnă a da apă la moara revanşardismului, a trădătorilor, a criminalilor, falşilor patrioţi, a distruge fereastra unică prin care poporul român a venit s-o deschidă spre lume, a-i amputa lumina, strălucirea, importanţa morală şi mai ales scopul ei întru eternitate. Domnule Tudor, vă apreciez ca şi pe domnul academician Giurăscu dar nu pot să nu vă atrag atenţia asupra unei inflamări a spiritului românesc. Ce greu s-a născut „1 Decembrie 1918”! Câtă istorie, lacrimă, dureri, suferinţă, solidaritate şi iubire de moşie conţine!
Nu mai e cazul, nu mai e nevoie de alte sacrificii, de alte insinuări, rămâne „1 Decembrie 1918” ca sănătate a poporului român, dar şi ca sinteză a reintegrării hotarelor de Vest, ca respiraţie a râului, ramului. Lăsaţi să rămână „coroană” în stemă însuşi chipul nostru de Ţară! Sub capul „1 Decembrie 1918” – Mare Unire! Noi suntem şi trebuie să rămânem pomii tăi de rezonanţă! Lăsaţi asemenea „fitile”! Sunt neavenite! Maghiarii deja vă felicită, noi Nu! adică noi, poporul român! Nu ne dezamăgiţi!
Un albaiulian,
prof. Ioan de Alba Iulia

Publicitate

Actualitate

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi AMÂNATĂ cu 6 luni pentru consumatorii vulnerabili: Amendamentele, votate în Senat

Publicat

în

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi AMÂNATĂ cu 6 luni pentru consumatorii vulnerabili: Amendamentele, votate în Senat

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi amânată cu şase luni, la cerere, conform amendamentelor votate luni de Comisiile economice din Senat la OUG 118/2021. Proiectul de lege va fi discutat luni în plenul Senatului, informează Agerpres.

Comisiile economice reunite au votat în unanimitate luni, în bloc, mai multe amendamente aduse OUG 118/2021 privind compensarea facturilor la energie.

contoPrintre amendamentele propuse de PSD a fost posibilitatea amânării cu şase luni a plăţii facturilor pentru consumatorii vulnerabili. Totodată, profitul furnizorilor a fost plafonat la maximum 5% raportat la costurile de furnizare.

Electrica Furnizare Discount

Amendamentele aduse de PNL au prevăzut majorarea sumelor plătite de la bugetul de stat în contul facturilor pentru consumatorii casnici, plafonarea preţului, pentru consumatorii casnici, precum şi exceptarea de la plată a certificatelor verzi, a contribuţiei de cogenerare şi a accizei şi reducerea TVA pentru cei noncasnici.

„Pentru clienţii casnici – acordarea unei compensaţii unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice şi în valoare de cel mult 33% din valoarea componenţei preţului gazului natural din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale, în condiţiile prevăzute în prezenţa ordonanţa”, precizează unul dintre amendamentele PNL.

OUG 118/2021 prevede o compensare de 0,21 lei pe kWh pentru electricitate şi 25% pentru gaze.

Pentru consumatorii noncasnici, s-a convenit exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii certificatelor verzi, a contribuţiei pentru cogenerare de înaltă eficienţă, accizei, precum şi exceptarea, în cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii accizei. TVA va fi redusă la 5%.

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale se plafonează, pentru clienţii casnici, la cel mult 1 leu kWh, iar pentru gaze la 0,37 lei/kWh. Plafoanele reprezintă preţul final facturat pentru clientul casnic.

Legea de aprobare a OUG 118/2021 prevede şi o supraimpozitare pentru producătorii de electricitate. Venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică rezultat din diferenţa dintre preţul de vânzare al energiei electrice şi preţul de 450 lei/MWh se impozitează cu 80%, este varianta votată în comisii.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ministrul de Interne: Cei care falsifică teste și certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie. Apetitul va scădea după primele condamnări

Publicat

în

Ministrul de Interne: Cei care falsifică teste și certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie. Apetitul va scădea după primele condamnări

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a afirmat că toate neregulile legate de certificatele de vaccinare vor fi aspru pedepsite. Persoanele care falsifică certificate verzi vor ajunge la pușcărie, a avertizat reprezentantul Guvernului.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, îi avertizează pe cei care falsifică documente că vor fi aspru pedepsiți deoarece reprezintă un pericol pentru comunitate.

„Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Ministrul de Interne crede că numărul infracțiunilor va fi în scădere după apariția primelor condamnări.

„Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Bode.

În prezent, în România se desfășoară numeroase anchete legate de suspiciuni legate de vaccinare și de obținerea certificatului verde.

Sursa: alephnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Publicat

în

Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Celebrul actor de comedie Mihai Bendeac este revoltat de faptul că oamenii nu se vaccinează anti coronavirus. El susține că rata de vaccinare scade exact acolo unde era cortina de fier.

„Vreau ca lăturile ce se vor deversa în secțiunea de comentarii a acestei postări să-mi (re)confirme că am dreptate. Celorlalți, cu dragoste, mă adresez din suflet. Muncesc de la 15 ani pentru cariera mea. Și îmi asum că istoria va reține acest clip. Dacă ce spun eu aici e ceva criminal, istoria va șterge întreaga mea muncă și mă va păstra ca “unul dintre acei nenorociți”. Eu mizez, însă, pe logică, rațiune, știință, medicină. Cu toată inima! A avea notorietate implică responsabilitate. Multă responsabilitate. Nu mă interesează câți români și/sau conturi false atacă această declarație a mea. Important este un singur lucru: în fața istoriei, eu îmi asum să fiu amintit cu aceste două minute și treizeci de secunde. Vă îmbrățișez! Aveți grijă de voi!

Electrica Furnizare Discount

Am auzit această tâmpenie: oamenii nu se vaccinează pentru că n-au încredere în conducători. Mie mi se pare o dovadă de imbecilitate. În momentul în care te confrunți cu o problemă globală tu spui: nu am încredere în conducătorii mei; există o țară pe care să o respecți? Mie îmi plac țările nordice. Într-o situație globală nu pot să mă raportez la acei conducători? Ce au făcut ăia? I-au îndrumat să se vaccineze. Dacă ar fi fost o rată de supraviețuire de 50% m-aș fi vaccinat sau nu? Despre asta e vorba.

Noi am investit niște bani ca niște oameni să stea 6 ani de zile, dacă nu mai mult, să stea să buchisească corpul uman.

Înseamnă că eu am rămas în istorie ca acel cretin care a spus treaba asta în timp ce peste 20 de ani Șoșoacă, împreună cu Bittman și cu Mugur Mihăiescu o să se ducă în Danemarca, unde nu o să mai fie niciun om și o să-și cumpere casă acolo.

Rata de vaccinare scade exact acolo era cortina de fier. Cu cât ne apropiem de această zonă de influență rusească vaccinarea scade. Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”, a spus Mihai Bendeac.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare