Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ar fi pătruns în bucătăria unui local și ar fi furat un telefon mobil în valoare de 2.500 de lei. Bărbat din Vințu de Jos, cercetat de polițiști

Publicat

în

Polițiștii din Alba Iulia au intervenit în zona unui local din municipiu, unde un angajat a reclamat că i-ar fi fost sustrat telefonul mobil, în valoare de 2.500 de lei. În urma cercetărilor a fost identificat un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Vințu de Jos, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil sustras.

Un bărbat din Vințu de Jos este cercetat pentru furt. Ar fi sustras un telefon mobil dar a fost identificat rapid de polițiști.

La data de 26 iunie 2021, în urma unui apel prin 112, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia a intervenit în zona unui local public din municipiu, unde un angajat al localului a reclamat că i-a fost sustras telefonul mobil, în valoare de 2.500 de lei.

Electrica Furnizare Discount

În urma cercetărilor efectuate, la scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat un bărbat de 47 de ani, din comuna Vințu de Jos, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil sustras.

Se pare că, profitând de neatenția angajaților, bărbatul ar fi pătruns în bucătăria localului public și ar fi sustras telefonul.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| România, pe locul 2 în Europa la rata transmiterii coronavirusului: Avertismentul deputatului Alexandru Rafila

Publicat

în

VIDEO| România, pe locul 2 în Europa la rata transmiterii coronavirusului: Avertismentul deputatului Alexandru Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a susţinut joi că România are o rată a transmiterii coronavirusului de 1,26, fiind pe locul doi în Europa, după Slovacia. Motivul îl reprezintă faptul că majoritatea populației nu s-a vaccinat, a indicat reprezentantul României la OMS.

„E clar că România are o problemă majoră în raport cu celelalte ţări. Această transmitere se întâmplă la o populaţie care este protejată în mică măsură. Dacă noi avem 30-32% din populaţie vaccinată, la care se mai adaugă 10-15 procente maxim de persoane care au trecut prin boală, în mod evident mai mult de jumătate din populaţia ţării este vulnerabilă. Chestiunea asta înseamnă că această populaţie vulnerabilă este la risc să ajungă în spital, să facă complicaţii, să aglomereze secţiile de terapie intensivă şi să facă greu gestionabil sistemul de sănătate”, a afirmat acesta.

Electrica Furnizare Discount

Lipsa oricăror măsuri şi recomandări pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus s-a datorat exclusiv alegerilor interne din PNL, a adăugat acesta.

„Eu sunt convins că lipsa oricăror măsuri şi oricăror recomandări (privind combaterea pandemiei – n.r.) şi oricăror exemple din partea celor care guvernează ţara, privind respectarea unor măsuri simple – cum ar fi distanţarea sau utilizarea măştii la evenimente publice – s-a datorat exclusiv nevoii de popularitate, s-a datorat exclusiv alegerilor interne în PNL, când era cool să te înghesui, era cool să nu porţi mască, să nu respecţi măsurile pe care le-ai recomandat de atât timp. Este impardonabil ca prim-ministrul sau alţi demnitari ai statului român sau şefi ai unor autorităţi locale să încurajeze transmiterea bolii”, a spus Rafila într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

Marius Hațegan: „Comuna Daia Română poate concura cu succes la titlul de cea mai frumoasă comună din România”

Publicat

în

Marius Hațegan: „Comuna Daia Română poate concura cu succes la titlul de cea mai frumoasă comună din România”

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, afirmă printr-o postare din mediul de socializare: „Comuna Daia Română poate concura cu succes la titlul de cea mai frumoasă comună din România.”

Într-un parteneriat între Primăria Daia și Consiliul Județean Alba au fost realizate și finalizate lucrări de modernizare a drumului județean 106K, aceasta însemnând 3 km de covor asfaltic, rigole, accese, trotuare, marcaje axiale și laterale.

La începutul anului Marius Hațegan a declarat faptul că până la sfârsitul acestui mandat va lupta, prin proiecte noi și în curs de desfășurare, astfel încât calitate drumurile să crească semnificativ și totodată să existe cât mai puține drumuri de pământ pe arealul județului Alba.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia achiziționează servicii de închiriere de cargo biciclete: Ce valoare are investiția

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează servicii de închiriere de cargo biciclete: Ce valoare are investiția

Municipiul Alba Iulia organizează selecție de oferte privind servicii de închiriere cargo-biciclete în cadrul proiectului „Cargo-bicicleta-agent de schimbare al orașului”, acronim CityChangerCargoBike CCCB, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Orizont 2020.

Ofertele pot fi depuse până în 28.09.2021, ora 16.00, în plic închis la registratura Primăriei Municipiului Alba Iulia. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Specificații tehnice privind cargo-bicicletele

Electrica Furnizare Discount

4 bucăți cargo-biciclete electrice

-stabile, cu 3-4 roți, cu diametru de 22-24”
-schimbător cu minim 4 viteze
-acționare cu pedale și cu motor electric și acumulator
-viteza limitată la 25 km/oră; autonomie > 30 km
-frâne de calitate (V, tambur) adaptate bicicletelor electrice mai mari
-coș pentru sarcina utilă de 15 – 20 kg
-încărcător de la rețeaua electrică inclus; este de preferat ca acumulatorul să poată fi ușor detașabil pentru încărcare în interior; în cazul în care acumulatorul nu este detașabil, se va livra set de încărcare și prelungitor pentru exterior de minim 10 m
-sistem antifurt tip clește pe roată
-opțional (de preferat), sistem de urmărire GPS.

10 bucăți cargo-biciclete obișnuite

-de preferat stabile, cu 3 – 4 roți, cu diametru de 22-24”
-schimbător cu minim 3 viteze
-acționare cu pedale
-frâne de calitate, față/spate
-coș pentru sarcina utilă de 15 – 20 kg
-sistem antifurt tip clește pe roată
-opțional (de preferat), sistem de urmărire GPS

Cheltuielile aferente acestei acțiuni vor fi suportate din bugetul alocat proiectului Cargo-bicicleta – agent de schimbare al orașului” – acronim CityChangerCargoBike CCCB“, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului european Orizont 2020. Valoarea estimată este de 41.500 lei, fără TVA.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare