Rămâi conectat

Actualitate

Aprovizionarea cu gaze în Uniunea Europeană este garantată în prezent, dar situația trebuie luată în serios. Anunțul Comisiei Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aprovizionarea cu gaze în Uniunea Europeană este garantată în prezent, dar situația trebuie luată în serios. Anunțul Comisiei Europene

Reprezentanții Comisiei Europene susțin că aprovizionarea cu gaze în Uniunea Europeană este garantată în prezent, dar situația rămâne gravă și trebuie luată în serios.

„Conform schimbului nostru cu autoritățile naționale, securitatea aprovizionării cu gaze în Germania și în UE este garantată în prezent. Intrările mai mici de gaze din Rusia pot fi compensate până în prezent”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru CNN.

Cu toate acestea, „situația trebuie luată în serios”, a adăugat reprezentantul CE.

„În acest stadiu, trebuie să fim conștienți de faptul că situația s-ar putea deteriora și mai mult. Declarațiile de alertă timpurie, care constituie primul nivel de avertizare prevăzut în Regulamentul SoS, au fost făcute de alte nouă state membre ale UE în ultimele luni, pe fondul utilizării continue de către Rusia a livrărilor sale de gaze ca instrument de șantaj”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Acest lucru survine în contextul în care Germania a ridicat din nou joi nivelul de alertă privind livrările de gaze, după ce anterior declarase nivelul de alertă timpurie. Potrivit Comisiei Europene, Germania a discutat situația cu Comisia, iar această măsură face parte din acțiunea coordonată a UE în această privință.

„Riscul unei întreruperi totale a aprovizionării cu gaze este acum mai real ca niciodată. De aceea, adoptarea regulamentului privind stocarea gazelor, împreună cu alte măsuri de pregătire, este atât de importantă în acest moment”, a declarat joi vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesaje false, transmise în numele ANAF: Anunțul reprezentanților instituției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje false, transmise în numele ANAF: Anunțul reprezentanților instituției O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”. Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea