Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aproape 50 de deținuți, condamnați inclusiv pentru omor și furt calificat, eliberați de la Penitenciarul Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 50 de deținuți, condamnați inclusiv pentru omor și furt calificat, eliberați de la Penitenciarul Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu.

Un număr de 46 de deținuți condamnați inclusiv pentru omor, alte violențe și furt calificat, au fost eliberați, în ultimele săptămâni, de la Penitenciarul de maximă siguranță Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu, care a intrat în vigoare la finalul lunii octombrie.

În 19 octombrie au fost puși în libertate 31 de deținuți de la închisoarea din Aiud.

Situația altora a fost discutată în comisia de liberare condiționată a închisorii, iar alți 15 au fost eliberați.

De la sfârșitul lunii octombrie, în comisia de liberare condiționată a fost discutată situația a 111 de deținuți. Majoritatea au formulat contestație, după ce li s-a respins eliberarea.

Cei eliberați au fost condamnați pentru o gamă largă de infracțiuni, între care omor, furt calificat, violențe, conducere a unui autovehicul cu carnetul suspendat sau fără carnet etc.

În octombrie a intrat în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare. Legea prevede că, la 30 de zile executate în penitenciar în condiţii improprii, deţinuţii beneficiază de şase zile considerate executate.

Penitenciarul Aiud, care are o capacitate de 759 de locuri, este unul de maximă siguranţă, iar deţinuţii cu regimuri mai uşoare sunt transferaţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea