// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Aproape 50 de deținuți, condamnați inclusiv pentru omor și furt calificat, eliberați de la Penitenciarul Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu

Aproape 50 de deținuți, condamnați inclusiv pentru omor și furt calificat, eliberați de la Penitenciarul Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu.

Un număr de 46 de deținuți condamnați inclusiv pentru omor, alte violențe și furt calificat, au fost eliberați, în ultimele săptămâni, de la Penitenciarul de maximă siguranță Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu, care a intrat în vigoare la finalul lunii octombrie.

În 19 octombrie au fost puși în libertate 31 de deținuți de la închisoarea din Aiud.

Situația altora a fost discutată în comisia de liberare condiționată a închisorii, iar alți 15 au fost eliberați.

De la sfârșitul lunii octombrie, în comisia de liberare condiționată a fost discutată situația a 111 de deținuți. Majoritatea au formulat contestație, după ce li s-a respins eliberarea.

Cei eliberați au fost condamnați pentru o gamă largă de infracțiuni, între care omor, furt calificat, violențe, conducere a unui autovehicul cu carnetul suspendat sau fără carnet etc.

În octombrie a intrat în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare. Legea prevede că, la 30 de zile executate în penitenciar în condiţii improprii, deţinuţii beneficiază de şase zile considerate executate.

Penitenciarul Aiud, care are o capacitate de 759 de locuri, este unul de maximă siguranţă, iar deţinuţii cu regimuri mai uşoare sunt transferaţi.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Răspunsuri la Aproape 50 de deținuți, condamnați inclusiv pentru omor și furt calificat, eliberați de la Penitenciarul Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu

 1. Nelu 13.11.2017 la 22:54

  Cea mai mare excrocherie facuta de dragnea si psd nici nu va dati seama ce consecinte are treaba asta D E Z A S T R U.

 2. albaiulian 14.11.2017 la 10:06

  Asa fratilor, dati-le drumul , ce conteaza ca au acte de violenta si crime la activ!!!! Daca OUG 13 nu v-a placut, asta va place, de ce nu iesiti in strada, mamaligilor???!!!

 3. prostia 14.11.2017 la 10:16

  Altadata, detinutii erau dusi la munca – chiar daca era fortata – si realizau ceva diferit fata de prostiile facute pina atunci. Mai mult se mai si calificau in diverse meserii. Acum le da drumul ca sa o ia de la capat !

 4. spetsnaz 15.11.2017 la 18:53

  Natie de sclavi-zombii,asta a-ti votat,asta aveti !!! Si asta-i vacs,pe langa ce va urma…