Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproape 4.000 de posturi vacante vor putea fi ocupate prin concurs în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 4.000 de posturi vacante vor putea fi ocupate prin concurs în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind deblocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unităților subordonate Ministerului Sănătății.

Circa 4.000 de posturi vacante vor putea fi ocupate prin concurs în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății, în perioada următoare. Urmează ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să inițieze memorandumul pentru ocuparea posturilor din unitățile sanitare aflate în subordinea autorităților locale.

Revendicările organizațiilor sindicale din Sănătate au fost rezolvate prin emiterea unei Ordonanțe de Urgență adoptată de Guvern

Pentru asigurarea stabilității personalului medical și eliminarea unor inadvertențe privind veniturile salariale și a altor drepturi pentru categoriile de personal care asigură asistența medicală, la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență.

Prin această ordonanță, sunt acordate indemnizații pentru serviciile de gardă efectuate de medici, precum și pentru asigurarea continuității în zilele libere de celelalte categorii de personal medical. Indemnizațiile se asigură prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Medicii primesc pentru gărzi sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei, asistenții medicali, 500 de lei plus maxim 300 de lei pentru activitatea din zilele libere și sărbători legale, iar celelalte categorii de personal, maxim 300 de lei pentru activitatea din zilele libere și sărbători legale.

S-a aprobat, de asemenea, plata voucherelor de vacanță prin transfer de la bugetul de stat, pentru a nu mai exista probleme în acordarea acestora, la nivelul unităților sanitare.

Stabilirea numărului maxim de zile de concediu pentru personalul sanitar va permite finalizarea și semnarea noului contract colectiv de muncă. Ministerul Sănătății a avut numeroase întâlniri de lucru cu reprezentanții sindicatelor pentru a finaliza acest important document care reglementează drepturile angajaților din sistemul sanitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea